Monday, June 17, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Fontos a gyors cselekvés a vizesedés ellen

Olykor felléphetnek, akár utólagosan, szinte teljesen váratlanul olyan problémák, amik elhárítása mielőbb muszáj megtörténjen. Pontosan ilyen, amikor tennünk kell a…

Szerző:Sebes Antónia , in Szolgáltatás , at 2023.09.11.

Olykor felléphetnek, akár utólagosan, szinte teljesen váratlanul olyan problémák, amik elhárítása mielőbb muszáj megtörténjen. Pontosan ilyen, amikor tennünk kell a vizesedés ellen, ugyanis azt elhanyagolva, akár a vakolat leválásával is szembenézhetünk. A másik ezzel együtt járó probléma a nedves foltokon megjelenő penésztelepek kialakulása. Ez komoly egészségkárosító hatást válthat ki főként, amikor belül jön ez létre. A sóvirágok teljesen jellegzetes módon csapódnak ki a vakolat felszínére, de azok képesek lefeszíteni azt a tartóelemről, ezzel a szerkezetet gyengítve. A vizesedés ellen tehát jobb tenni, mint megvárni, amíg az akár több méter magasba feljut.

Így tegyünk a vizesedés ellen
Ha úgy vesszük észre, hogy hirtelen alakul ki a nedvesedés, akkor érdemes alaposan körülnézni, mert valószínűleg valami történt a lakás körül, amire addig nem volt példa. A falak tövébe csorgó víz az ereszből ilyen lehet. Nem szabad hagyni azok lassú beszivárgását, hanem mielőbb fontos elvezetni. A vizesedés ellen tehát hatékony elvezetéssel is védekezhetünk.

De amikor már kész a baj, akkor jön a SikaMur® InjectorCream-100 készítmény. Ezt bejuttatva a falba abban egy víztaszító felületet képez, ami meggátolja további felszivárgást. A régi vakolat egy részét viszont muszáj eltávolítani, amit SikaMur® Dry termékkel pótolhatunk. Ez segít a párologtatásban és a sókristályok lekötésében. Így nem kell várni hónapokat a száradással, de ami igazán jó, hogy még szakemberre sem lesz szükség a vizesedés ellen való fellépéshez, mert házilag alkalmazható minden készítmény, egyszerűen.