Monday, June 17, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Szórakoztatóak és előnyösek a Montessori játékok

Fiatalon az agy még hihetetlen ütemben fejlődik és tanul. Ilyenkor úgy működik, mint egy szivacs és felszív jóformán minden ismeretet,…

Szerző:Szerkeszto , in Szolgáltatás , at 2022.07.28.

Fiatalon az agy még hihetetlen ütemben fejlődik és tanul. Ilyenkor úgy működik, mint egy szivacs és felszív jóformán minden ismeretet, amit maga körül megtapasztal. De ez még nem minden, ugyanis a begyűjtött információkat elkezdi összeilleszteni, majd a megoldási kulcsokat alkalmazni a későbbi kihívásokban.

Pontosan ezért tudnak hihetetlenül hasznosak lenni a Montessori játékok. Ezeknek fő célja, hogy a formákat és színeket közelebbről ismertessék meg a felnövekvő nemzedék új tagjaival. Talán az egyik leginkább klasszikus változata a formaberakó játék. Természetesen itt még nem áll meg sor, így bőven lesz miből válogatni a Montessori játékok kínálatából.

A Montessori játékok összehangolják a készségeket

A fiatalok hajlamosak utánozni a felnőtteket, így nem meglepő, ha állandóan a televízió előtt akarnak ülni vagy a mobiltelefont nyomkodni. A számítógépes programok helyett, megéri inkább a Montessori játékok felé fordulni. A szem- és kézkoordináció ilyen formában kiválóan összehangolható, ami segíti az agyféltekék kommunikációját.

Remekül lefoglalja a lurkókat, hiszen azon túl, hogy leküzdhető kihívásokat tartogat, kreativitásra is serkent. A finommotorikus képességek csiszolására ilyen formában nyílik igazán mód, aminek az előnyeit a jövőben lehet majd kihasználni.

A Montessori játékok klasszikus elve, hogy a megszerzett tudás magas száma helyett, inkább a képességek fejlettségére és azok használatára helyezi a hangsúlyt. Az okosjatek.hu weboldalon a különféle kirakók széles kínálata vár mindenkit. Valóságos öröm lesz, amikor végre teljes lelkesedéssel vethetik a csöppségek bele magukat az új ismeretek elsajátításába.