Wednesday, May 22, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Színes textil szájmaszk – ha viselni kell, legyünk kreatívak

A színes mosható maszk és színes textil szájmaszk divatos megjelenést kölcsönöz a viselője számára, ugyanakkor az eldobható társaihoz hasonlóan véd….

Szerző:Sebes Antónia , in Webáruház , at 2020.12.10.

A színes mosható maszk és színes textil szájmaszk divatos megjelenést kölcsönöz a viselője számára, ugyanakkor az eldobható társaihoz hasonlóan véd. A színes textil szájmaszk sajnálatos módon a városi ember stílusának részévé vált. Maszk használatának segítségével elkerülhető, hogy az emberek túl gyakran leköhögjék, és letüsszentsék egymást. A kilégzés, hangos beszéd során a levegőbe kerülő részecskéket egy színes mosható maszk rendkívül hatékonyan csökkenti, bár 100%-os védelem csak a megfelelő távolságtartással biztosítható.

Fontos megjegyezni, hogy a maszk önmagában nem szűri meg a kórokozókat, csupán a mennyiségüket csökkenti le. Ezáltal csökken a fertőzés esélye, és ha a kórokozó be is jut, kisebb mennyiségben képes csak behatolni a szervezetbe. A színes mosható maszk legnagyobb előnye, hogy nem kell minden használat után kidobni. Ezek a maszkok sem használhatóak a végtelenségig, viszont több mosást is kibírnak. A mosás során a maszk védőképessége degradálódik, pár hónapos használat után el kell őket dobni, de így is jelentősen csökkenthetjük a környezetbe kerülő szemét mennyiségét, illetve az eldobható maszkoknál jóval olcsóbb megoldást nyújtanak. A színes mosható maszk drágább ugyan, mint a nem mosható társaik, de a tartóssága miatt megéri beruházni egybe.

Tőlünk nyugatabbra már különféle divatirányzatok alapján folyik a színes textil szájmaszk gyártása. Az elsősorban fiatalok körében népszerű termékek gyakran zombis, vámpíros, dizájn alapján készülnek el. Előfordulnak a horrorfilmekből ismert mintázatok és maszkok, de egyszerű, állatos és animés maszkokkal is gyakran találkozni. Napjaink eseményeinek következtében a maszk hordása kötelező a városokban. A színes szájmaszkok egyedivé teszik a megjelenésünket, miközben a törvényi előírásoknak is megfelelnek