Wednesday, July 24, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Receptneked.hu oldal tortákhoz

Az ünnepek elmaradhatatlan részei a torták, amelyek alapja többnyire egy piskótatészta és egy finom krém. A Receptneked.hu oldalon számos jó…

Szerző:Sebes Antónia , in Szolgáltatás , at 2022.06.17.

Az ünnepek elmaradhatatlan részei a torták, amelyek alapja többnyire egy piskótatészta és egy finom krém. A Receptneked.hu oldalon számos jó receptet találunk a tortakrém egyszerű és finom elkészítéséhez. A piskótatészta azonban nagyobb kihívást jelenthet, hiszen szinte mindenkivel megtörtént már, hogy időközben a piskóta összeesett, nem nőtt fel. Az alap piskótához három egyszerű hozzávalóra van csupán szükség, ami a tojás, cukor és a liszt, mégis gyakran előfordul, hogy a végeredmény egy lapos, beesett, esetleg megégett tészta. Piskótát készíteni többféleképpen lehet, ám mégis a gyakorlás teszi az igazi mestert. Vannak viszont jól bevált praktikák, amiket, ha betartunk, jó eséllyel süthetünk csodásan magas piskótákat.

A piskótasütés egyik aranyszabálya a megfelelő arányok betartása. Általában az 1-1-1 arányt vesszük alapul, mégpedig egy tojáshoz egy evőkanál cukor, és egy evőkanál liszt hozzáadása szükséges. A kanalak viszont különböző méretűek lehetnek, ráadásul a merítés sem azonos, tehát a tökéletes eredmény eléréséhez mérjük le a hozzávalókat. Egy átlagos, körülbelül 24 cm átmérőjű tortához általában 8-10 tojásos piskóta készítése ajánlott.

Ha már megvan a tökéletes piskóta akkor jöhet rá a finom krém, amelynek elkészítéséhez találunk ötleteket a Receptneked.hu oldalon. Azt mondhatjuk, hogy a csokoládé krém és a vaníliás krém napjainkban is a két legegyszerűbb krémreceptet jelentik. A Receptneked.hu oldalon mindkét krém elkészítéséhez találunk receptet, ami viszonylag kevés hozzávallóból áll és nagyon könnyen, egyszerűen elkészíthető. A torta díszítése az már teljesen a kreativitásra és készügyességre van bízva.