Wednesday, July 24, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Műfogsor olykor a fiataloknak is kell

A fogak elveszítése traumatikus élmény az élet bármelyik szakaszában, okoktól függetlenül. A jól kivitelezett műfogsor nem feltétlenül egyenlő a folyamatosan…

Szerző:Szerkeszto , in Szolgáltatás , at 2021.02.03.

A fogak elveszítése traumatikus élmény az élet bármelyik szakaszában, okoktól függetlenül. A jól kivitelezett műfogsor nem feltétlenül egyenlő a folyamatosan mozgó, természetellenes kinézetű fogsorral. Természetesen ahhoz, hogy a más néven protézis kényelmes és esztétikus legyen, fontos a szaktudással és tapasztalattal rendelkező orvossal együttműködni. A fogvesztésről a legtöbben úgy gondolják, hogy ez időskori probléma. Való igaz, hogy egy bizonyos kor után jóval gyakrabban fordul elő, azonban a fiatalokat is érintheti baleset, fogszuvasodás vagy szájüregi betegségek következtében. Manapság, szerencsére már léteznek olyan modern technológiák és anyagok, amelyek alkalmazásával a műfogsor természetes hatású és praktikus viselet. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a protézis nem csupán egészségügyi, hanem esztétikai szempontból is jelentőséggel bír. Az alsó és a felső fogprotézis tökéletes támaszt nyújt az arcizmoknak, ettől azok újra feszesek lesznek. Ön is fiatalos külsejű maradhat és a rágással sem lesznek többé gondjai!

Bevált módszer a barázdazárás a fogszuvasodás ellen

Gyermekeink egészségéért bármit képesek vagyunk megtenni, ez pedig a fogaikra is ugyanúgy vonatkozik. A barázdazárás rutin eljárásnak nevezhető, aminek során egy speciális anyaggal vékony réteget képeznek az őrlőfogak rágófelszínén, ezzel megakadályozva az ételmaradékok és a baktériumok bejutását a fogak felszínén kialakult rések mélyére. Ez a teljesen fájdalommentes és gyors kezelés rendkívül hasznos lehet, hiszen mindenki tudja, hogy a fogszuvasodás mennyi bajjal jár. Az egyszerű, traumamentes beavatkozás foganként mindössze 15-20 percet vesz igénybe, ami a gyermekeknek sem megterhelő. A barázdazárásnak ráadásul nincsenek mellékhatásai, hátrányai sem, de tudni kell, hogy ez ideális esetben egy komplex megelőző program része, hogy a fogszuvasodás maximális mértékben megelőzhető legyen. Védje Ön is gyermeke fogait ezzel a kiváló módszerrel, hiszen a barázdazárás már 6-7 éves kortól el lehet végezni!