Wednesday, July 24, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Mi tartozik a hajhullás okai közé?

Mindkét nem tagjait érintheti az erős hajvesztés problémája életük során. A nőknél nagyobb problémát jelent, a férfiaknál viszont valamilyen szinten…

Szerző:Szerkeszto , in Webáruház , at 2021.09.08.

Mindkét nem tagjait érintheti az erős hajvesztés problémája életük során. A nőknél nagyobb problémát jelent, a férfiaknál viszont valamilyen szinten elfogadott jelenség. Sokfélék lehetnek a hajhullás okai mindenkinél, de hála az égnek, a hajszálak hirtelen megfogyatkozása sok esetben visszafordítható állapot. Az évek alatt kialakuló kopaszodás a férfiaknál a legtöbbször az örökletes-hormonális hajhullásnak is nevezett androgén alopecia. Ez nem egy hirtelen folyamat, hiszen évtizedek alatt alakul ki.

A váratlanul jelentkező hajhullás okai közé sorolandó például a gyulladásos góc a szervezetben, hirtelen hormonális változások, különböző betegségek, mint a pajzsmirigy működési zavar, a fejbőr kóros elváltozásai, gyógyszerek mellékhatása, de talán a leggyakoribb a hajhagymák működéséhez szükséges tápanyagok hiánya. Ez kialakulhat helytelen táplálkozás, drasztikus fogyókúra, fokozott fizikai, szellemi megterhelés hatására. A hajhullás okai sokrétűek, de a problémát mindenképpen meg kell oldani!

A poszt covid hajhullás sem ritka jelenség

Hosszantartó lázas, fertőző betegségek után nem ritka, hogy nagymértékű hajvesztés jelentkezik az érintetteknél, a koronavírus pedig éppen ilyen, ami sajnos nagyon sok magyar embert is megfertőzött. Így hazánkban is szomorú fenomén a poszt covid hajhullás, ami azért is furcsa, mert a fertőzés szakaszában nem jelentkezik, hanem csak hetekkel, hónapokkal a gyógyulást követően. Azt tudjuk, hogy a fertőzések nyomán kialakuló hajproblémákat a szervezetben fennálló gyulladásos állapot, a megbetegedés okozta fizikai és lelki stressz, valamint a betegség leküzdése során a szervezet energiaszintjének és vitaminraktárainak megfogyatkozása okozza.

Nincs ez másképp a poszt covid hajhullás esetében sem, ami tovább fokozza a betegség után jelentkező lelki megterhelést. Szerencsére van erre megoldás, a jótékony természet ebben a problémában is támogat bennünket! Jelentős mértékben csökkenthető vagy megszüntethető a poszt covid hajhullás a Varga Hajcseppek használatával, ami tulajdonképpen a fejbőrön át elvégzett vitaminkúra.