Wednesday, May 22, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Kapjon kiemelt figyelmet a bitumenes kellősítés!

Az alapozás egy olyan folyamat, ami sok esetben nem kap akkora jelentőséget. Az idő múlásával kiderült ugyanakkor, hogy a lakásépítéskor…

Szerző:Sebes Antónia , in Szolgáltatás , at 2021.10.13.

Az alapozás egy olyan folyamat, ami sok esetben nem kap akkora jelentőséget. Az idő múlásával kiderült ugyanakkor, hogy a lakásépítéskor nem egyszerűen csak a falaknak van szüksége egy masszív alapra, hanem a többi felületnek is a további folyamtok elvégzéséhez. Amikor vízszigetelésről van szó a bitumenes kellősítés azonnal a figyelem középpontjába kell kerüljön. Amennyiben ez elmarad, akkor nagy rá az esély, hogy olyan hibák lesznek vétve, amik a jövőben alaposan megkeserítik a dolgunkat. A nedvesség egy nagyon alattomos dolog, ami felszivárogva a talajból könnyedén előidézheti, hogy a vakolatok, burkolatok elválása megtörténjen. Amennyiben tetőszerkezetről van szó, akkor pedig a beázás esélye növekedik meg, ha a bitumenes kellősítés elmarad.

Voltaképen arról a folyamatról van szó, amikor a porózus szerkezet felületére felvitelre kerül egy külön réteg. Ennek a szerepe, hogy stabilizálja azokat a szemcséket, amiket nem sikerült összetakarítani, valamint tömítse az esetleges kisebb repedéseket. A bitumenes kellősítés tehát egy speciális alapozás. Ezt követi a szigetelés következő fázisa, amikor kifejezetten erre a célra létrehozott lapok leterítése valósul meg. Ezek általában lánghegesztéssel kerülnek rögzítésre. Ezen alkalommal a lapok alja megolvad, ahogyan a bitumenes kellősítés felső rétege is, így voltaképpen a két anyag teljesen összeforr. Az illesztéseknél komoly szerep jut ennek az eljárásnak, hiszen így akadályozható meg a felületek véletlenszerű elmozdulása. A bitumenes kellősítés tehát sosem maradhat el, ha a fontos a jó szigetelés.