Monday, June 17, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Hogyan működik a hőszivattyús fűtés? Mik az előnyei?

A hőszivattyú használata, és a hőszivattyús fűtés egyre elterjedtebb hazánkban is, ennek a rendszernek pedig számtalan előnye van, napjainkban ez…

Szerző:Sebes Antónia , in Szolgáltatás , at 2023.01.11.

A hőszivattyú használata, és a hőszivattyús fűtés egyre elterjedtebb hazánkban is, ennek a rendszernek pedig számtalan előnye van, napjainkban ez az egyik legkorszerűbb, és a telepítése után a leggazdaságosabb fűtőrendszerek közé sorolható.

A hőszivattyús fűtés lényege teljesen eltér a hagyományosnak mondható fűtésektől, hiszen ebben az esetben a rendszer nem tiszta villamosenergiával, vagy égésből keletkezett hőenergiával fűti fel a lakást, hanem egészen más, jóval modernebb működési elven alapul.

A hőszivattyú esetében a rendszer által szállított hő kivonása megtörténik az alacsonyabb hőmérsékleti környezetből, hogy azt a hőszivattyú végül a magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Éppen ezért minden hőszivattyúhoz kell egy hőforrás, mely lehet levegő, talaj, vagy valamilyen természetes víz is.


Hogyan zajlik a hőszivattyú telepítése?

Ennek a rendszernek az egyik legnagyobb előnye, hogy az erőforrásai teljesen ingyen elérhetőek, bárhol hozzáférhetőek, és egyértelműen zöldenergiának számítanak. Így ezzel a rendszernek a segítségével gazdálkodni fogunk tudni a természetes hőenergiával.

A hőszivattyú telepítése előtt szükségünk lesz egy alapos tervezésre, melyet mindenképpen szakembernek kell elkészítenie. Ezután következik a hőszivattyú telepítéséhez szükséges engedélyek beszerzése, majd gyakorlatilag a telepítés maga.
Ez a folyamat magába foglalja a rendszer kiépítését, a kivitelezést, illetve a rendszer beüzemelését is.

 

Mik a hőszivattyús klímák előnyei?

 

A hőszivattyús rendszert nem szabad összekevernünk a hőszivattyús klímákkal! A hőszivattyús klímák a bennük lévő kompresszor segítségével képesek a kinti levegő energiatartományának egy részét hasznosítani.
Előnyei közé sorolható, hogy egyaránt használhatóak fűtésre, és hűtésre is. Pár perc alatt kellemes meleget biztosít az otthonunkba.

Nem csak lehűti, és felmelegíti, de a hőszivattyús klíma képes megtisztítani a lakásunk levegőjét.