Vizualizációs technikák: így lett sikeres Jim Carrey is!

Vizualizációs technikák: így lett sikeres Jim Carrey is!

2016-11-22

"Hiszek abban, hogy a vizualizációnak komoly ereje van. Ahhoz, hogy bármibe erőt fektessünk, látnunk kell lelki szemeink előtt, ahogy az adott esemény megvalósul."- fogalmazza meg gondolatait Matt Mayberry vállalkozó az entrepreneur.com-on. Mayberry évekkel ezelőtt alapított egy céget: arra tanítja az embereket, hogy kell beszédeket tartani úgy, hogy magabiztosnak és profinak tűnjön az ember. Többet tudhattok meg általa a vizualizációs technikáktól, amik a sikerhez vezető utat nyithatják meg előttetek.

carrey
Jim Carrey is így jutott el az ismertségig
Forrás: ellentv.com

"Jim Carrey az egyik kedvenc példám. Sokak kedvenc színésze és komikusa egyszer példakép volt előttem. Emlékszem, hogy láttam feltűnni az Oprah showban, amikor is elmesélte, milyen nehéz volt a 30 évvel ezelőtti Amerikában standup comedy-ből megélni. Teljesen megtört volt és nem érezte azt, hogy van jövője. Ekkor elővett egy tiszta papírt és írt magának egy csekket 10 ezer dollárról, amit színészkedéssel keresett. És hol tart ma?"- meséli el egyik kedvenc történetét a vizualizációról Mayberry.

A Jim Carrey interjúból az is kiderült, hogy azt a csekket mindig a pénztárcájában hordta és minden reggel ránézett, hogy vizualizálja azt a 10 ezer dollárt. Öt évvel a csekk megírása után, '95 karácsonya előtt a színész megtudta, hogy pont ennyi pénzt fog kapni a "Dumb és Dumberben" nyújtott alakításáért. Ez a vizualizáció és az álmok ereje. Ennyit jelent, ha valaki hisz abban, hogy el fogja érni a kitűzött célt és minden nap tesz is érte.

Most megmutatjuk a 4 vizualizációs módot, ami neked is hasznodra válhat:

1. Képzeld el magad győztesként!

Ha nem vagy képes elképelni ezt, biztosan nem is következik majd be. Annak érdekében, hogy elérd az általad kitűzött célokat és megvalósuljanak álmaid, el kell képzelned magad egy diadalmenet után. Túl kell látnod a múlt sérülésein és a jelenlegi kilátástalan helyzeteden, ha éppen abban vagy. Képzeld el minél több részletet. Ha a tengerpartra képzelted magad, érezned kell a Nap sugarait, amint melegen cirógatják az arcod, a lágy szellőt és a párás levegőt, amit a hullámok hoznak magukkal. Képzeld el a környezetet

és az embereket magad körül, azon is gondolkozz el, hogy mit viselsz, és mit hallasz. Ha ezt a szokást a mindennapjaid részévé teszed,  le leszel nyűgözve  fejlődés által, ami az életedben bekövetkezik, és egyszer csak azon kapod majd magad, hogy az álmaid megvalósultak.

2. Célok, papírra vetve

Mayberry így mesél fiatalkori céljairól: "Amikor 16 éves voltam és majdnem belehaltam egy drogtúladagolásba, kitűztem magam elé egy nagy célt: sportösztöndíjjal akartam egyetemre járni a következő évtől. Előettem hát egy öntapadós cetlit és ráírtam ezt a hatalmas célt, majd elolvastam minden nap. Még ma is érzem, mennyire sorsfordító és fontos pillanata volt az az életemnek: boldog és élettel teli voltam."

Ezt a szokást pedig bárki magáévá teheti: egy emlékeztető cédulát írni egy meghatározott időponttal nem nagy dolog, minden nap elővenni és átolvasni pedig még kevésbé megerőltető. Azonban minden alkalommal el kell képzelni, hogy hogy fog kinézni a célod felé vezető utad, majd látnod kell magad a megérkezéskor: amikor elérted, amit akartál. Gondoljunk akár im Carrey példájára is: az emlékeztetők hihetetlenül motiválóak, veszteni valónk pedig nincs!

vis
Az elképzelés által máris megtettünk egy lépést
Forrás: youtube.com

3. Vizualizációs tábla

Érdemes a szobád falára kitűzni egy whiteboardot, amire mindig felírod az aktuális célodat és amin megjelenik a végső cél is. A korábban kipipált állomásokról pedig rakj ki képeket mágnesek segítségével, így láthatod, hány lépéssel kerültél már közelebb a célodhoz! Ha vannak olyan emberek, akik motiválnak, róluk is tegyél ki képeket magad köré. Persze idézeteket is olvasgathatsz és ezek közül is kirakhatsz néhányat, ha úgy gondolod, hogy a mindennapi életed során ezek is inspirálnak.

4. Boldog emlékek és szeretet

Fontos, hogy folyamatosan boldog emlékeket idézz fel és azt, hogy mennyien szeretnek téged. nem számít, hogy ha valami nem sikerült, csak akkor bukhat el valamiben az ember, ha belekezdett valamibe. Ha csak a fenekén ül az ember, soha nem jut el sehová. Inkább gondolj a rossz pillanatokban és akkor, amikor inspirációra van szükséged azokra az emlékekre és képekre, amik egyszer már boldoggá tettek. Emlékezz a szülinapokra, baráti összejövetelekre, különleges ünnepekre és azokra az inspiráló szavakra, amiket a szeretteid mondtak neked. Tartsd távol magad a kétkedőktől és a negatív emberektől annyira, amennyire csak lehetséges. Minden boldogságra és szeretetre szükséged lesz a küzdelmes időkben annak érdekében, hogy ne érezd magad egyedül, és hogy minden erőddel a céljaid elérésen fáradozhass.

Persze mindenki tartsa észben, hogy a vizualizáció magában nem elég, mivel cselekedni is kell, de ez is fontos része a folyamatnak, ami a siker felé vezet és ami által jobb emberré és többé válhatsz jelenlegi önmagadnál.

Borítókép forrása: risetoit.co.za

Hozzászólások