Rossz szokásaink állhatnak a siker útjában

Rossz szokásaink állhatnak a siker útjában

2016-10-13

Nagyon jól tudjuk, hogy senki sem tökéletes és ebből adódóan általában elnézőek is vagyunk magunkkal, ha a rossz szokásainkról van szó. Ám érdemes elgondolkodni, ezek mennyire befolyásolják a mindennapi életünket és mennyire állnak sikerességünk útjában. Ez tehát az a 11 szokás, amellyel a sikertelen emberek rendelkeznek:

1. Csendben ülni a sarokban

A sikertelen emberek általában szívesen tesznek úgy, mintha nem is léteznének: leginkább csak a cipőjük orrát bámulják, sosem szólalnak meg, és soha nem akarnak kitűnni a tömegből.  Ha kiteszed ennek magad, biztosan nem lépsz majd előre a ranglistán és a kedves is elmegy az egésztől, ha eddig ez még nem történt meg. Áll tehát ki magadért, ne engedd, hogy az emberek és a munkahelyed hangulata a nyakadba telepedjenek.

2. Állandóan lassúsággal küzdeni

Vannak az embernek olyan időszakai, amikor semmi sem megy olyan gördülékenyen, ám ha folyamatos elcsigázottsággal küzdesz, az már biztosan nem jelent jót, főleg nem a karrierednek. Amennyiben még el is késel, az még inkább megbízhatatlannak és gondatlannak mutat. A késés az egyik olyan dolog, ami alááshatja a hírneved.

Laura Schocker nemrég a Huffington Postban jelentetett meg egy cikket arról, mennyire megértetlen probléma a késés. Ha mondjuk egy értekezletről késel el, akkor az azt mutatja a főnökségnek, hogy egyáltalán nem érdekelnek a cég problémái és igazán a munkád sem. Ám a kését az ember még gyermekkorában tanulja meg és felnőtt korában már szinte képtelen levetkőzni ezt a viselkedést, vagy inkább gondolkodásmódot, ami egy igazán rossz szokás. A siker titka lehet az is, ha valaki korán kel.

3. Feltűnő ellenérzések

Senkitől nem várják el, hogy mindig mosolyogjon és jókedvű legyen a munkahelyén, sőt azt sem, hogy mindenkivel jóban legyen. Teljesen normális, ha valakiben nem tudsz megbízni, vagy ellenérzéseid vannak valamelyik kollégáddal szemben. Ám utálkozással tölteni az értékes időt, komoly energiapazarlás, ráadásul az egészségednek sem tesz jót. Meg kell tehát tanulni bizonyos dolgokat elengedni. Biztos jelek arról, hogy a másik kellemetlenül éri magát a társaságodban.

4. Megfelelni mindenkinek

A középiskolában talán még jó taktika volt megpróbálni mindenkinek megfelelni, ám felnőttként, amikor már saját karriered van, ez már egyáltalán nem kifizetődő stratégia. Ne azzal foglalkozz, mit gondolnak rólad mások, próbálj meg inkább a pozitív tulajdonságaiddal kitűnni a tömegből.

5.Túlköltekezés

Amennyiben folyamatosan azon kell gondolkodnod a hónap végén, hogy hogyan is gyere még ki anyagilag pár napig a maradék pénzedből, az biztosan azt jelenti, hogy hosszú távon is gondokkal fogsz küzdeni pénzügyi téren. A megtakarítások mindenki életében nagyon fontosak, mivel bármikor érhet minket olyan szituáció, amikor pénzre van szükségünk. Figyelj oda tehát a pénzügyekre és tegyél félre minden hónapban, legalább egy minimális összeget!

6. Halogatás

A Pató Pál Úr féle hozzáállás, hogy „Ej, ráérünk arra még!”, biztosan nem kifizetődő, hiszen ez aláássa a hírneved és a bizalmat is irántad mások szemében. Ha túl sokáig csinálod, a munkahelyeden sem tűrik majd, így egy esetleges kirúgásból komoly anyagi hátrányod is származhat.

7. Hazudozás

Ez a pont meglehetősen egyszerű: mindig jobb az egyenes út. Tehát ne hazudj! A kisebb füllentések egy idő után átmennek hatalmas hazugságokba, ráadásul arról, hogy kinek és mit hazudtál, meglehetősen könnyű megfeledkezni. Azt is belátom, hogy sokan jutottak úgy a csúcsra, hogy nem épp az igazmondás határozta meg a karrierüket, de ez nem azt jelenti, hogy ez a követendő példa. Így olvashatod le a másik arcáról, hogy hazudik neked.

8. Nyafogás és siránkozás

A folyamatos panaszkodással azt lehet elérni, hogy egy idő után senki nem akar majd szóba állni veled és nem lesz kíváncsi rád. Néha lehet panaszkodni, tényleg vannak olyan esetek, amikben érdemes is, ám ezzel több embert fordítasz szembe magaddal, mint a saját oldaladra.

9. A hidak felégetése

Az életünkben mindig lesznek olyan emberek, akiktől nem lehet máshogy megszabadulni, csak ha minden kapcsolatot megszakítunk velük. Ám ezek az esetek legyenek kivételesek, ne tegyünk ilyet gyakran. Nem érdemes olyan embereket hagyni magunk után a karrierünk során, akikben valami miatt rossz érzések maradtak irántunk. Soha nem tudhatjuk, mikor lesz szükségünk mondjuk a volt főnökünk segítségére, például egy referenciánál.

10. Egészségtelen életmód

Hiába próbálunk meg sikeresnek lenni, ha eközben nem vigyázunk az egészségünkre. Ne engedd, hogy a stressz elvegye a kedved az edzéstől, illetve az egészséges étkezésekre is ügyelj. Ezeknek az apró dolgoknak hosszú távú következményei vannak az egészségedre, amely később visszaüthet. Akkor pedig nem lehet már majd visszaforgatni az idő kerekét.

11. Rossz testbeszéd

A testbeszéd sokat elárul rólunk, ám ha nem jól használjuk, az komoly következményekkel járhat. A nonverbális jelek, és amit ezek közvetítenek, gyakran fontosabbak annál, amit mondani akarunk. Tehát: húzd ki magad és nézz a másik szemébe, ezek az alapvető lépések a megfelelő testbeszéd eléréséhez.

Korábbi, testbeszédről és sikerről írt cikkünket itt olvashatjátok. Jó böngészést kívánunk!

Borítókép forrása: huffingtonpost.com

Hozzászólások