Nyerő álláskereső

Nyerő álláskereső

2016-03-21

Kíváncsi vagy rá, hogy kire vadásznak manapság a fejvadászok? John Purkiss, brit fejvadász Énmárka című könyve és gondolatai alapján a következőkre…

A könyv témája többek között a bértárgyalásokon használatos Tárgyalásos Egyezség Legjobb Alternatívája. Ez azt jelenti, hogy mindenki köti az ebet a karóhoz: az új munkaadó olyan fizetést akar adni, mint amit bárki másnak adna, a munkavállaló pedig akkora összeget akar kapni, mint amit másoknál kapna. A két összeg között a Lehetséges Egyezségek Zónája a kapcsolat. A lényeg, hogy sose felejtsük el, hogy mekkora a piaci értékünk és úgy üljünk le tárgyalni. A legjobb mindig az a megegyezés, ami mindkét félnek megfelel, ha nagyon „leértékelnek”, akkor ott kell hagyni a tárgyalást, keressünk, vagy várjunk jobb ajánlatra! Ha pedig a vártnál jobban teljesítünk, a fizetésünket is megemelik majd időről-időre, nehogy felmondjunk a cégnél.

Jogosan merülhet fel ezek alapján bennünk, hogy mennyire rugalmasak a fizetések. Vannak-e nyerő stratégiák a bértárgyalásokon?

Az a legjobb stratégia, ha jól felkészülten megyünk oda a cégtörténetből és abból, hogy mennyit is lehet elkérni egy ilyen pozícióban. A bért pedig úgy lehet feltornászni, hogy erős brandet építünk magunk köré.

Mik azok a készségek, amiket a munkaadók leginkább keresnek? Mondjuk mi a helyzet egy informatikusnál, vagy mérnöknél? Tényleg kreatívnak kellene lenni?

Mindig nagyon vonzó képesség a gyors tanulásra való készség és a kíváncsiság. Az IT szakemberek között nagyon sok tehetséges van, aki jól el tudja végezni a rá bízott feladatokat, azonban nekik általában komoly gondjaik vannak a kommunikációval és az emberekkel való foglalkozással. Azok, akik jól megértetik magukat az emberekkel, jó vezetőkké válhatnak, pont ezért képezném magam és fejleszteném a kommunikációs készségeimet. Ha pedig a munkáltató le akarja mérni a kreativitásomat, akkor olyasmi kérdéseket tesz fel, mint például.: Mondjon példákat arra, hogy mikor volt kreatív a munkájában és hogyan? Erre viszont komolyan készülni kell, mert elbizonytalanodva rossz választ adhatunk.

Mi a fontosabb a munkaadóknak: a hitelesség vagy a hűség?

Ez az adott munkaadótól függ. A munkavállalónak viszont mindig autentikusnak és hitelesnek kell lennie. Egyébként pedig mindig a maximumot kell nyújtania az embernek a munkahelyén, ha pedig egy másik cégtől mégis jobb ajánlatot kapnánk, lépjünk tovább. Sőt, ha tehetjük, segítsünk a saját helyünkre új munkavállalót találni.

Arról is kérdezték a szakembert, hogy mennyire fontosak a diplomák és az egyetemek?

A karrierünk elején mindnyájunknak szüksége van a jó végzettségre, hogy jó munkához juthassunk. Később sem válik hátránnyá a jó iskolázottság, mivel ez kihat a gondolkodásunkra. Az sem elhanyagolható tényező, hogy az ilyen helyeken jó kapcsolati tőkét lehet kialakítani, ami később hihetetlen előnynek bizonyulhat. Később azonban legalább ugyanennyit fog a latba nyomni, hogy ha jó helyen szereztünk szakmai tapasztalatokat. (Egyébként belegondolva ez egy spirál: aki jó egyetemről kerül ki, jó helyre mehet gyakorlatra, ezzel jó munkahelyet szerezhet magának, ahol nagyon jól megtanulhatja a szakmát, így később többet fog érni a munkaerő-piacon, és még a kapcsolati tőkéjéről nem is beszéltünk.) Egyébként nagyon sok olyan kiváló szakember is van, aki az ösztöne és tapasztalatai után megy, mivel egyetemet nem végzett.

Milyen a Kelet-Európában szerzett diplomák árfolyama? Milyen réspiacokon lehetnek jók a magyarok?

A kelet-európaiak nagyon jók a technikai jellegű témákban és a matematikában. Az informatikai szektorban mindig szükség van jó szakemberekre, ezért ez sosem lehet nagy melléfogás.

Hozzászólások