Így pakolj profin a gardróbban!

Így pakolj profin a gardróbban!

2016-08-11

Az embereknek általában komoly problémát jelent az évek alatt felgyülemlett lomok elpakolása, mi magyarok ráadásul hajlamosak vagyunk gyűjtögetni, mondván, hogy az a bizonyos dolog még jó lehet valamire. Erre a megtartsuk vagy ne tartsuk dilemmára z a válasz, hogy amin gondolkodni kell, hogy szükség van-e rá, azt ki kell dobni, mindenképp. Na de hogyan rendszerezzük a megmaradt dolgokat?

1. Alapdarabok készenlétben

Ruhásszekrényeinket érdemes mindig csak az aktuális szezon darabjaival megtölteni, a többi ruhának kiváló hely lehet például az ágyneműtartó, ahol egy méretes, porszívóval összeszívható zsákban elhelyezve a ruhákat, bőven kibírják a következő szezonig. Ha erre nincs lehetőségünk, érdemes az épp nem aktuális darabokat a szekrény aljában vagy a polcok hátsó részén elhelyezni, hogy a szezon aktuális darabjai mindig szem előtt lehessenek.

A lényeg, hogy ha van egy kis plusz helyünk, ne akarjuk mindenképp megtölteni valamivel. A ruháinkat egyébként nagyon praktikus típus szerint osztályozni: külön a nadrágokat, külön a pulóvereket, pólókat. Így mindig tudjuk majd, hová kell nyúlni, ha egy bizonyos darabot keresünk.

2. Variálható polcozás

Az a zseniális a modern kori bútorokban, hogy a polcok távolsága gyakran állítható, így ha például alul a csizmáinkat szeretnénk tárolni, érdemes feljebb rakni az alsó polcot, hogy beférjenek, majd kisebb távolságot hagyni a hajtogatott ruháknak szánt polcok között: így nem tudjuk túlterhelni a polcokat egy hatalmas ruhakupaccal, mégis átláthatóbbá válik a rendszer.

Persze ha régebbi szekrényeink vannak, akkor is könnyen varázsolhatunk néhány új lyukat, amelybe a polcokat tartó kis csavarok beleillenek, így egy egészen új teret teremthetünk a szekrényeinkben!

3. Használati gyakoriság

Amennyiben például a felfújható matracokra csak párszor van szükség, rakjuk el őket a szekrény hátuljába, vagy egy olyan magas polcra, amit már alig érünk el. Így elkerüljük, hogy a fontos dolgokat a nem túl gyakran használt dolgok között kelljen keresni.

4. Ruhabolt- kinézet

Ha valaki rendelkezik egy valódi gardróbszobával, akkor nagyon jó ötlet lehet egy csinos kis szőnyeg beszerzése, így az egész tér olyan lesz, mintha egy butikban vásárolnál. Egyébként a szekrények elé is érdemes szőnyeget rakni, hogy az ágyból kikelve ne a hideg padlón kelljen álldogálni, amíg eldöntöd, mit fogsz felvenni aznap. Mindig legyenek extra vállfáid ugyanabból a típusból, így nem kell azon gondolkodnod, hogy hová is rakod majd az újonnan vásárolt ruhákat és elkerülhető a vállfakáosz, amikor minden vállfa más kinézetű, nagyságú és színű.

5. Használd a szabad falfelületeket!

Ha akad egy szabad fal a szekrényed/ gardróbod mellett, érdemes ide apró fogasokat felszerelni: az ékszereid nagyon jól mutatna majd a falon és sosem veszted majd el őket a lakásban. Egy tükör is kiváló választás lehet, így ruhapróbálgatás és selejtezés közben nem kell majd messzire menned ahhoz, hogy megnézd, melyik darabot is tartsd meg.

6. A sarkok is használatban

Mivel a lakásokban maximum felfelé tud terjeszkedni az ember, mindenki próbál magas szekrényeket vásárolni, ezeket pedig általában komoly feladat felérni, főleg ha nem vagyunk kosárlabdázó alkatok. Erre a problémára jelenthet megoldást egy, a sarokban jól elhelyezhető, összecsukható fellépő, aminek egy vagy két foka van! Nem érdemes a székkel próbálkozni, mert könnyen pórul járhatunk.

Ezek voltak hát tippjeink, reméljük ma is tanultatok tőlünk és a hétvégére, ha marad a rossz idő, lesz némi inspirációtok a pakoláshoz! Ha pedig mégis jó idő lenne, irány a vízpart, pakolni ráérünk ősszel is!

Borítókép forrása: starplanbedrooms.com

Hozzászólások