Sikeres az állásinterjú?

Sikeres az állásinterjú?

2016-08-18

A legtöbb interjúztató képzett szakember és addig nem ítélkeznek, amíg viszonylagosan meg nem tudják állapítani, hogy te egy megfelelő ember lennél a pozícióra. A viselkedésük ettől függetlenül árulkodó, leolvasásukkal te is irányíthatod a felvételi menetét.

Távolságtartó viselkedés, de hosszú interjú

Az interjúztató szándékosan kerüli azt a szituációt, hogy látszódjon rajta a lenyűgözöttség.

Ha a felvételiztető túlbuzgónak tűnik, azzal azt kockáztatja, hogy magasabb fizetést szeretnél majd.

Ha ez megtörténik, de az interjúd több mint egy órája tart, az annak a jele, hogy jó pozícióban vagy. A szakember nem fogja rád a drága idejét pazarolni, ha nem talál érdekesnek.

Kemény kérdések hosszú sorával bombáznak

Ha a kérdések sora végtelennek tűnik és annyira szigorúak amennyire csak lehetnek, az azt jelenti, hogy a leendő főnököd annyi információt szeretne megtudni amennyit csak lehet. Itt már a csapaton belüli pozícióról van szó.

Kevés figyelmet fordít a válaszaidra

Ez akár lehet az érdeklődés hiánya is, vagy akár annak a jele, hogy izgatott és ezért nem igazán figyel már a válaszaidra. Akár már azon is töprenghet, hogyan illesz majd bele a vállalat képébe, illetve, hogy mi lesz a következő lépés.

Következetlen magatartást tanúsít

Az irántad érdeklődő felvételiztető sok esetben különböző módon viselkedik veled. Az egyik pillanatban még bíztató és mosolygó, míg a legváratlanabb pillanatban bedob egy kemény kérdést. Ezzel a fizetésed minimumontartásáért küzd. 

Sok elméleti kérdést tesz fel

Ez azt jelenti, hogy átmentél az alapvető kérdések vizsgáján és az elméleti kérdésekkel megpróbál kicsit más helyzetbe hozni, megvizsgálva hogyan teljesítenél egy munkahelyi helyzetben. A képességeidre és a munkastílusodra kiváncsi.

Hangsúlyt helyez a referenciáidra

Komolyabb pozícióban elengedhetetlen lépés, a cég nyitását is jelenti egy másik felé. Feleslegesen nem járnak utána, mert időigényesebb dolog.

Különc kérdéseket tesz fel észrevehetően mosolyogva

Ha több ilyet is kapsz, azonban a kérdező az ijedelmet egy ravasz mosollyal ellensúlyozza, az azt jelenti, hogy szurkol neked. Észre lehet venni, amikor a testbeszéd ellentmond a kérdés intenzitásának, például előrehajol, vagy feltűnően a reakciódat lesi.

Kéri, hogy várj

Ha a felvételiztetőnek sürgős dolga akad az interjú közben, azonban arra kér, hogy várd meg, az azt jelenti, hogy érdekesnek talál. Ellenkező esetben szimplán lezárja azt.

A borítókép forrása:satujam.com

Hozzászólások