Távmunka és irodai munka-pro és kontra

Távmunka és irodai munka-pro és kontra

2016-03-21

Milyen előnyei és hátrányai vannak az irodai és az otthoni munkavégzésnek? Van-e létjogosultsága a távmunkának?

A távmunka

Pro érvek: Kontra érvek:
Nem kell minden nap utaznod, ez mindenképp egyel kevesebb stressz faktort jelent. Az ember egy idő után hajlamos antiszociálissá válni.  Érdemes az otthoni munkát heti 1-2 nappal kezdeni és utána ha megy, akkor lehet növelni az otthon töltött napok számát.
Nem muszáj óramű pontossággal nyolckor elkezdened dolgozni és a munkaidő is rugalmasabb. A szabadabb időbeosztás kisebb hatékonysághoz vezethet ezért érdemes egy munkarendet felállítanod.
Amennyiben otthon bármit koordinálni kell vagy sürgősen szükség van rád ott vagy helyben. Ha nincs biztosítva az otthoni nyugalom az a figyelem és a koncentráció rovására mehet.
Lehetőség van az ismerős és kellemes környezetben dolgozni, de akár egy otthoni irodát is ki lehet alakítani. Ha a szabadban is tudsz koncentrálni nem muszáj a négy fal közé bezárkózni. Egy otthoni iroda sokszor anyagi áldozatokkal jár.
Csöndben lehet dolgozni anélkül, hogy zavarnának. Telefonon és e-mailben folyamatosan elérhetőnek kell lenni, hiszen így lehet csak kapcsolatot tartani a kollégákkal, főnökökkel, ügyfelekkel.
Ha nem akarod, hogy túl sokat szóljanak bele a dolgaidba, hogy folyamatosan ellenőrzés alatt tartsanak. Mivel nem az irodában dolgozik a távmunkás, sajnos hajlamosak megfeledkezni róla a béremelésekkor, előléptetésekkor.

Irodai munka:

Pro érvek: Kontra érvek:
A mindennapos felkelés, munkába indulás, és a munka biztosan létrehozza a stabil napirendet. Reggel időben kell beérned, mivel egyik munkavállalóra sem vet túl jó fényt a késés.
Nem válsz antiszociálissá, néha beszélgethetsz a kollégákkal és egy közösséghez tartozhatsz, ahol új embereket ismersz meg. Az irodai munka során többet kell konfrontálódnod másokkal, esetleg gyakrabban néz a főnök a körmödre. A személyes tér egy-egy zsúfolt irodában zavaróan kicsi tud lenni.
A munkahelyi környezet sokak számára inspiráló lehet. A nyűglődő, folyton panaszkodó kollégák negatívan befolyásolják az ember morálját.
El tudsz vonatkoztatni az otthoni problémáktól. Az irodai problémákból azonban jóval nagyobb szelet jut.

A magyar statisztika azt mutatja, hogy a megkérdezett cégvezetők 57 százaléka támogatja a távmunkát és még az azzal járó előnyöket is ismeri, mégis számos munkakörben megoldhatatlannak tartja ezt a megoldást. Ennek főbb okai: a munkavállalók feletti kontroll csökkenése, a magánélet és a munka összemosódása, a dolgozók elszigetelődése, az adatbiztonság kérdése és a vállalati kultúra hiánya. 

Azok közül a döntéshozók közül, akik már dolgoztak így, 10-ből 8 kiáll az otthoni munkavégzés mellett. Tehát van létjogosultsága az otthoni munkavégzésnek, de a munka jellege, a cég profilja és a munkaadó ezzel kapcsolatos elképzelései szabják meg azokat a határokat, amik egy adott cégnél eldöntik, hogy van-e lehetőség a távmunkára.

Hozzászólások