Te szoktál nemet mondani a főnöködnek? Nem? Pedig megteheted!

Te szoktál nemet mondani a főnöködnek? Nem? Pedig megteheted!

2016-03-21

Nehéz nemet mondani a főnöknek, de szakértők szerint ez nem vezethet ahhoz, hogy a munkahely elvesztésétől vagy karrierünk elrontásától való félelmünkben felettesünk minden egyes felkérésére igent mondjunk. Ha jól forgatjuk a szavainkat, egy-egy felkérés visszautasítása sem árthat a karrierünknek. Most mutatunk módszereket, hogyan mondhatsz nemet a főnöknek úgy, hogy az nem árt majd meg a karrierednek!

Na jó, először is tisztázzuk azt, hogy miért nem mondunk nemet:

Rengeteg ember küzd azzal a problémával, hogy a magánéletben és a szakmai életében is képtelen elmondani az igényeit másoknak. Magyari Éva üzleti tréner szerint ennek a szeretet és az elfogadás iránti vágy a gyökere. „Ha valaki mindent megtesz, amit kérnek tőle, az azért van, mert azt akarja, hogy szeressék és elfogadják. Ezzel pedig egyáltalán nincs összhangban az, hogy egy kérésre nemet mondjunk” – nyilatkozta korábban a szakértő. A szocializáción is nagyban múlik, hogy egy felnőtt ember hogyan kezeli ezeket a helyzeteket. Az oktatásban esélyünk sincs megtanulni, hiszen ott nem mondhatunk nemet, ezért főleg a családból hozott mintákra támaszkodhatunk. A dolog másik oldala a félelem, hogy ha ellenállunk, akkor nemcsak a bűntudat fog minket gyötörni, hanem az elbocsátás lehetőségével is számolnunk kell majd, ami a megélhetésünket fenyegeti.

Gyakoroljunk!

A munkahely nehéz terep és nagyot is lehet veszteni, így érdemes először családi és baráti körben gyakorolni, ahol kisebb a tét. Vegyünk egy egyszerű példát: az egyik barátunk megkér, hogy két napig etessük a macskáját, mert elutazik. Ezt csak komoly áldozatok árán tudnánk teljesíteni, mert mondjuk sokat kellene utazni, nem vihető be az albérletünkbe a macska, vagy csak egyszerűen nem szeretjük őket, ilyen esetben inkább mondjunk nemet. Ha egy szereteten és tiszteleten alapuló kapcsolatról van szó, akkor ez nem lehet konfliktusforrás. Egyenrangú felekkel szemben bátrabban próbálgatjuk a szárnyainkat, mint egy munkahelyi alá - fölé rendeltségen alapuló helyzetben.

Na, de hogy is mondjunk akkor nemet?

1. Mérlegeljünk. Minden esetben mérlegeljük a visszautasítás jogosságát a kéréshez viszonyítva. Gondoljuk át, milyen indoka van annak, hogy nemet akarunk mondani, esetleg a főnök utasítása sérti emberi jogainkat, vallási vagy kulturális meggyőződésünket, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy nem kedveljük a feladatot, amellyel megbíztak? Ha az utóbbi a helyzet, akkor el kell döntenünk, hogy a kérés jogos-e a munkavégzésünk szempontjából. Ha igen, akkor más taktikát kell választanunk, mint akkor, ha a munkaleírásunkban nem szereplő feladatot akarnának elvégeztetni velünk.

2. Ne halogassuk a bejelentést! Ha tudjuk, hogy nem vagyunk képesek eleget tenni egy kérésnek, ne halogassuk az utolsó pillanatig a bejelentést. Ha mégis ezt tesszük, akkor lehet, hogy főnökünk már nem tud mást megbízni és kellemetlen helyzetbe kerülhetünk.

3. Legyünk őszinték! A főnökünk nagy valószínűséggel előbb vagy utóbb rá fog jönni, hogy mi a valódi indoka annak, hogy nemet mondunk. Ez bizalomvesztést jelent majd és bizonyára negatív hatással lesz a karrierünkre.

Ha őszintén bevalljuk a visszautasítás okát, akkor lehet, hogy nagyobb eséllyel fogadja el és hagyja jóvá kérésünket felettesünk. Ha magánéleti indokai vannak annak, hogy nemet kell mondanunk, gondoljuk át előre, hogy mennyi részletet szeretnénk tudatni családi életünkről.

4. Válogassuk meg jól a szavainkat! Soha ne kezdjük olyan kifejezésekkel mondanivalónkat, amely nemet jelent. Biztosítsuk a főnökünket arról, hogy számunkra a vállalat érdekei a legfontosabbak. Részletesen fejtsük ki, miért nem lehetséges, praktikus vagy kivitelezhető az adott kérés teljesítése. Ne feledjük hozzátenni, hogy szeretnénk, ha sikeresen le tudná zárni az ügyet, majd hozzunk fel alternatívákat a feladat elvégzésére. Ha jól forgatjuk a szavakat, elő tudunk állni olyan javaslatokkal, amelyek semlegesítik azokat a negatívumokat, amelyek a főnökünket érnék.

5. Képzeljük bele magunkat felettesünk helyzetébe és gondoljuk át, hogy hogyan érintené a vállalatot, ha visszautasítanánk a kérést. Tudomásul kell vennünk, hogy erős érvekre lesz szükségünk, ha a cégnek anyagi veszteségei keletkezhetnek abból, hogyha a feladatot nem végezzük el. Persze egészen más a helyzet akkor, ha az általunk el nem végzett munka csak egy értekezlet elhalasztását vonná maga után. Ha például nem szeretnénk részt venni 10 kollégánkkal együtt egy üzleti úton, meggyőző érveket sorakoztathatunk fel saját érdekünkben, ha arra hivatkozunk, hogy az út költségét a cég bizonyára a felettesünk által irányított részlegnek számlázná ki.

Okos taktikával, jó modorral, türelemmel egy jó munkakapcsolat egy feladat visszautasításától nem kellene, hogy elromoljon, így ha nem vagyunk túl rosszban a főnökünkkel, nyugodtan megbeszélhetjük vele, hogy mi ezt a feladatot nem szeretnénk elvégezni vagy végrehajtani.

Minden esetben sorakoztassunk fel olyan lehetőségeket, amelyek segítségével a főnök kérése teljesíthető lesz annak ellenére is, hogy a munkát nem mi fogjuk elvégezni. Emlékezzünk rá, hogy a felettesünk célja végső soron az, hogy megoldás szülessen, függetlenül attól, hogy ki fogja elvégezni a feladatot! Az alternatívák felsorolásával a főnök számára világossá tesszük, hogy nem akarunk rosszat, a vállalat érdekei motiválnak minket és nem személyes ellenérzésről van szó.

Hozzászólások