Moments 365: közösségi iroda, vállalkozó anyáknak

Moments 365: közösségi iroda, vállalkozó anyáknak

2016-10-21

A nemzetközi Clusterhaus proworking irodahálózat budapesti irodája a MOMents 365, vállalkozó anyákból álló közösség számára felajánlott egy saját, térítésmentesen igénybe vehető közösségi irodát. Így azok a kezdeti fázisban lévő vállalkozások, amelyek költségvetésébe nem fér bele egy iroda bérlése és az anyukák így eddig főként otthonról dolgoztak, kávézókban tárgyaltak, most élhetnek az iroda adta nyugalommal és infrastruktúrával is. Az iroda egy igazi különlegesség, hiszen a MOMents közösség tagjai gyermekbarát irodát rendeztek be maguknak, játékokkal, könyvekkel, gyerekbútorokkal, így akár családias környezetben, kisgyermekeik társaságában is intézhetik a vállalkozásuk ügyeit.

 

Munka és anyaság

Amikor egy nőnek gyermeke születik, pár hónapra vagy évre kiesik a munkaerőpiacról. A visszatérés pedig nem egyszerű és fajsúlyos döntéseket kell meghozni: ezek pedig az anyukák egész további karrierjét befolyásolhatják. A súlyos döntések közül az egyik az, hogy milyen munkavégzési forma lenne a legjobb a családnak és az anyukának: visszamenni az előző munkahelyre és folytatni a más megszokott munkakörben (ha ez lehetséges), vagy saját vállalkozást indítani és a régi álmokat-vágyakat megvalósítani? Ha pedig esetleg a vállalkozás mellett dönt az anyuka, akkor pedig azon kell gondolkodni, hogy azt hol, hogyan és milyen körülmények között lehet megvalósítani. A nők helyzete itthon jobb, mint más országokban.

Lehetőségek a visszatérésre

Fürész-Mayernik Melinda, az angolkalauz.hu honlap tulajdonosa és megálmodója egész életében tudta, hogy tanár szeretne lenni, már óvodás korában is a macijait oktatta. Amikor pedig anyává vált, nagyon jól érezte, hogy ki kell lépnie a szoptatás, pelus csere, alvás háromszögből: továbbra is hasznos tagja akart lenni a társadalomnak, a pár hónapos kislánya, Míra mellett is. "Vállalkozóvá és anyává válásom nem esett egybe. A főiskola elvégzése után tanítani kezdtem a helyi általános iskolában. Ekkor tapasztaltam meg, hogy milyen sok nyelvtanuló küzd az angollal, nehezükre esik a szavakat és nyelvtani szabályokat megtanulni és félnek megszólalni idegen nyelven. Ekkor határoztam el, hogy ezen változtatni fogok, és ha gyermekem lesz, időben megismertetem majd az angollal. A saját óráimon is igyekeztem játékos formában, tapasztaláson és élményeken keresztül, szórakoztató módon tanítani, illetve ekkor (2011) indítottam el (a főállásom mellett) a játszócsoportokat angol nyelven több korcsoportban: babáknak és szüleiknek, óvodásoknak és iskolásoknak. Igazi „szerelemvállalkozás” ez, hiszen nem a megélhetésem múlt rajta, hanem egyfajta önmegvalósítás ez számomra. Szeretném megmutatni az otthon levő anyukáknak, hogy a 24 órába (néha szűken), de belefér az is, hogy magunkkal, a saját álmainkkal is foglalkozzunk. Mióta anya lettem, még jobban igénylem, hogy mással is foglalkozhassak. Eleinte lelkiismeret-furdalásom volt emiatt, aztán később rájöttem, hogy mindenki profitálhat abból, ha anya is követheti az álmait. A lányom születése óta pedig még több lelkesedéssel folytatom a vállalkozás körüli teendőket, hiszen neki is szeretnék példát mutatni..." Családbarát munkahelyek, amelyek megkönnyítik az anyaságot.

Iványi Klára a két és fél éves babája mellett szánta rá magát arra, hogy visszamenjen korábbi munkahelyére dolgozni, félállásban. Emellett pedig létrehozott egy saját céget is: alternatív vitarendezési lehetőségeket kínál párok, szülők és üzletfelek számára. Szerinte, amíg az anyuka hónapokig otthon van a gyerekkel, addig olyan készségekre és vágyakra tesz szert, amelyekről korábban álmodni sem volt ideje. Valószínűleg ez indít el rengeteg nőt a vállalkozás felé vezető úton és persze az, hogy minél több időt tölthessen el gyermekével. Ő egyelőre több lábon áll, ám reményei szerint pár éb múlva már kizárólag a vállalkozásából fog megélni.

M. Tóth Zuzsanna közgazdász kisfia születése előtt marketing vezetőként dolgozott egy baba-mama piacon jelen lévő multinál. Állítása szerint az volt a legnehezebb, amikor megfogalmazta, már nem akar többet alkalmazottként dolgozni. Társtulajdonos volt egy marketinggel és szoftverfejlesztéssel dolgozó cégnél, ám arra vágyott, hogy megvalósítsa saját álmait: vállalkozó anyukáknak tart tréningeket és workshopokat, akkor utazik csak Budapestre a Balatontól, amikor a munkája ide szólítja. Mindemellett pedig az Anyúzda nevű Facebook oldalt is vezeti, amelynek mára 32 ezer követője van.

Nehéz a munka, ha nincs hol dolgozni

A vállalkozás létrehozása az ötletek kidolgozásától, a megvalósításon át, az üzlet felfutásáig, rengeteg nehézséget rejt: szükség van például a megfelelő munkakörnyezet megteremtésére is. Persze az elején megfelel egy dolgozósarok is egy laptoppal, ám ez a megoldás nem alkalmas a végletekig a hatékony munkavégzéshez, tárgyalásokhoz, vagy ügyfélszerzésre. Önálló irodát bérelni pedig luxus, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak. E nehézségeket látva jött létre a vállalkozó, vagy vállalkozni szándékozó anyákat összefogó közösségi iroda Budapesten, a MOMents365 program részeként.

Alapítója Szabó Ági fotós, aki maga is kisgyermekes anyuka, aki portrékat készített azokról az anyukákról, akik vállalkozásra adják a fejüket. Ezekből a képekből pedig fotókiállítás nyíl, a nők pedig annyira jóban lettek és annyit tapasztalatot cseréltek, hogy egyértelmű volt: szükség van egy közösségi irodára. Ez 2015. novemberében valósult meg, Asztalos Dávid, a Clusterhaus itthoni képviselőjének segítségével, akinek egyébként 3 gyermeke van. A felesége 9 évig dolgozott otthonról, így nagyon jól tudta, mennyire nehéz a vállalkozó anyukák élete. "A kivállalkozóknál eleve dilemma a saját iroda bérlése és fenntartása. Érzik-e annyira biztonságban vállalkozásukat, hogy akár három hónapos bérleti szerződésbe is belevághassanak? Volt már példa arra is, hogy valaki idejött, ingyen használta a kereteinket, majd az üzlet beindítása után szerződést kötöttünk."- nyilatkozza Asztalos Dávid a HVG-nek.

moments
A gyerekek is kaptak egy játszósarkot
Forrás: moments365.hu

Nem csak tárgyalni lehet

Az anyukák, akik részt vesznek a MOMent365 programban, használhatják a Clusterhaus által kínált lehetőségeket: a harminc fős konferenciatermet, a coworking teret és a tárgyalókat. Ha pedig úgy alakul, hogy az anyukák gyermeküket is magukkal tudják hozni, az sem jelent gondot, mivel a kicsiket is várja egy játszósarok könyvekkel és játékok tömkelegével. Mások azonban kifejezetten azért jönnek, hogy kiszakadjanak néhány órára a szülői feladatokból.

"Nehéz komolyan vehető vállalkozást indítani, ha az ember gyerek mellett otthon, esetleg kávézókban tárgyal. A közösségi irodába azonban nemcsak üzleti partnereimet hívhatom be, hiszen a tapasztalatcserére, inspirálódásra és üzleti együttműködések kialakítására is alkalmas a tér."- nyilatkozza Klára.

A MOMent-irodába bejelentkező édesanyáktól pedig nem kérnek bérleti díjat, a szervezési feladatokat pedig önkéntes munkával oldják meg. "Mi rendeztük be, emellett az ide járó anyukák is hoztak ezt-azt, főképp gyerekholmikat."- nyilatkozza Táncsics Judit, egy másik anyuka, aki a vállalkozása mellett a közösségi iroda egyik szervezője is.

Ide bárki bejelentkezhet, akinek hasonló céljai vannak és megfelel a honlapon található feltételeknek. Van még kapacitás, tudnak bővülni. Az online beosztással pedig elkerülhetőek az egymásra szervezések. Az anyukák szerint a kezdőknek ezáltal nem kell fizetniük profi segítségért sem, hiszen egymás tapasztalataiból már tudnak építkezni és fejlődni: az sem jelent gondot, ha valaki a másik konkurenciája.

 

Borítókép forrása: irodablog.hu

 

Hozzászólások