Mi számít ma a munkaerőpiacon?

Mi számít ma a munkaerőpiacon?

2016-03-18

Az ideális álláskereső esetében a következő szempontokat veszi figyelembe egy multinacionális cégnél dolgozó felsővezető vagy HR-es kolléga:

  • képzettség
  • gyakorlati szakmai, szakági tudás / aktív, minimum egy idegen nyelv erős középfokú ismerete
  • szakmai gyakorlati igazolás, ami egyet jelent a pályakezdő munkatapasztalatával
  • emberi értékek: alázat, szorgalom, folyamatos fejlődési és tanulási szándék

Képzettség:

A mérnöki (villamos- és gépészmérnöki), gazdasági és informatikai végzettséggel rendelkezők könnyebben találnak munkát, mint a bölcsészkaron frissen végzettek. „Mérnökökből sosem elég.” Ezt szokták mondani. De azért ne keseredj el, ha jól felkészülsz az állásinterjúra, jó eséllyel kaphatsz még munkát, nem kell feltétlenül mérnökként diplomázni! Sőt… néha egy személyi asszisztens többet keres!

Vissza az állásinterjúkhoz: agy állásinterjúra fel kell készülni. Kutatómunkát kell végezni az adott cégre vonatkozóan. Rendesen, a betölteni kívánt pozíció szerint fel kell öltözni. SOHA nem szabad elkésni egy állásinterjúról azonban ne tűnj túlságosan „majd én mindent megcsinálok” típusú munkamániásnak sem. Egy HR-es szemében ez a legtöbb esetben visszatetsző és „nyomulós” szándékként feltételezhető. A lényeg tehát a higgadtság, a felkészülés és a pontosság.

Tudás:

Mindennek az alapja a tudás. Az egyik gépészmérnök ismerősöm mesélte, hogy behívták egy neves céghez állásinterjúra. A társalgás végig angolul folyt, amivel nem is volt bajt. Aztán elé tettek egy műszaki rajzot, hogy ugyan mondja már el, hogy az egyes jelzések, rövidítések egyáltalán mit jelentenek. Nos, az én kedves ismerősöm nem tudott semmit mondani. Semmit. Ez olyan, mintha egy orvos a szikéről vagy a speciális sebészeti ollóról nem tudna egy szót sem szólni.

A főiskolai és egyetemi évek azért értékesek, mert az elméleti tudást a gyakorlatba tudod átültetni. Erre szolgálnak a gyakorlati kurzusok, és a cégeknél eltöltött szakmai gyakorlatok is.

Szakmai gyakorlat:

Sokan elfelejtkeznek a szorgalmi időszakban a szakmai gyakorlatról, még akkor is, ha egyes szakokon kötelező ezek elvégzése. Úgy vannak vele a diákok, hogy „majd később, van időm…”

Pedig a szakmai gyakorlatot nem lehet elég korán elkezdeni. Előnyt élveznek azok a hallgatók, akik az ötéves képzési időszak alatt akár több cégnél is vállalnak gyakorlatot. Még jobb, ha a gyakorlaton valódi tevékenységet lát el az illető. A kávéfőzés mellett fontos projektekben végez kiemelkedő feladatot, megcsillogtatja kreatív énjét, bizonyítja szorgalmát és rátermettségét. Ha a gyakorlat során ajánlólevelet kap, és ezt megkapják az interjúztatók, az illető neve mellé biztosan tenni fognak egy jókora felkiáltójelet elismerésképpen.

Az emberi értékek:

A fent említetteket az emberi értékek egészítik ki, és teszik teljessé. A képzettséget elhivatottság nélkül nem fogod megszerezni. A valódi, értékes tudás alázat és türelem nélkül el sem képzelhető. És jó, ha tudod, hogy szorgalom és elhivatottság nélkül a szakmai gyakorlat sem fog működni.

Hozzászólások