Így ne mondj fel a munkahelyeden!

Így ne mondj fel a munkahelyeden!

2016-08-09

Sokunknak van már rossz tapasztalata előző munkaadóival kapcsolatban. A negatív légkör és lekezelő bánásmód az, amibe az ember előbb-utóbb beleun, azt a céget pedig gyakran nagy veszteség éri, amit a dolgozója keserű szájízzel hagy ott, általában hirtelen döntés alapján. Értjük a veszteség alatt az esetleges munkaügyi pereket, kártérítéseket, vagy csak egyszerűen a hirtelen megüresedő munkakört, amit nem is olyan egyszerű egyik pillanatról a másikra betölteni. Szóval készültünk mára néhány pikáns felmondással.

5. Pizzafutár másodállásban

"Pizzafutárként dolgoztam másodállásban, hétköznaponként úgy, hogy otthon voltam, aztán ha befutott egy megrendelés, rohantam kézbesíteni. Persze pont emiatt nagyjából semmibe sem tudtam belekezdeni. Az egyik szombaton, gyanús módon már 6 órája vártam, hogy befusson egy hívás, de semmi sem történt. Így ebédidőben bementem az étterembe, csak hogy meglegyen a váltás. Ekkor láttam, hogy aznap már 8 kiszállítást igénylő rendelés volt." -meséli név nélkül az egykori pizza futár, akinek igencsak nagy meglepetésben volt része, mikor önként bement a munkahelyére. Kiderült, hogy a menedzser ahelyett, hogy behívta volna munkába alkalmazottját, minden pizzát maga kézbesített ki, a konyhán dolgozó alkalmazottat egyedül hagyva a megrendelések felvételével és elkészítésével.

"Szóval 6 órát ültem otthon potyára, miközben ő az összes kiszállítási díjat és borravalót zsebre vágta, ami engem illetett volna. Persze amikor beértem, akkor is épp kiszállított egy rendelést a főnök. Így én is kiszolgáltam magam: készítettem egy személyre szabott pizzát, amíg a főnök visszaért. Mikor végre szemtől-szembe kerültünk, szembesítettem vele, hogy meglopott, mivel az a pénz, amit ma a futárkodással keresett, engem illetett volna, ráadásul az időment is lopta, mivel addig semmi mást nem tudtam csinálni. Mondtam neki, hogy b*ssza meg és hogy felmondok, most azonnal. Tudtam, hogy arra az estére nem lesz más, aki dolgozzon neki, ráadásul egy ingyen pizzát is kaptam!"

4. A startupok árnyoldala

A fiatal programozó Bostonban élt és egy startup cég weboldalán dolgozott. Amikor befejezte a munkát, a főnök nem volt hajlandó fizetni azért. "A főnök szerint az ár túl magas volt, amiért dolgoztam és olyan feladatokat is elvégezetem, amit ő nem is kért. A szerződésemben pedig feketén-fehéren benne volt, hogy fizetnie kell, csak valamilyen kiskaput találva a törvényen, még két hónapig nem volt esedékes az átutalás. Persze nagyon mérges voltam, mivel már minden a rendelékezésére állt, amit megcsináltam, mégis várhattam volna még két hónapot a fizetésre.

Nagyon nehéz fiatal programozóként megélni egy drága városban, főleg, ha a főnök nem hajlandó kifizetni az elvégzett munkát. Programoztunk tehát egy okos kis programot, amivel az iMessage másodpercenként egy üzenetet küldött neki és egy akkora fájlt is megpróbáltam átküldeni, 4 nap alatt, amely teljesen megtelítette a mobilja tárhelyét és az kikapcsolt. Mire a fájl átért, a pénzt is előkaparta valahogy."

3. Egy hét után, újra munka nélkül

"A főnököm irodájába mentem, hogy az első egyéni találkozónkat megejtsük, mivel már egy hete dolgoztam az új cégnél. A főnököm azonban nagyon részlehajló és részletekbe menő volt. Nem akarta, hogy a beosztottaimmal üljek egy asztalhoz a karácsonyi vacsorán, mivel ezt alantas dolognak tartotta. Tudtam, hogy ha ez a cég ilyen struktúrával működik, én nem akarok nekik dolgozni, így benyújtottam a felmondásom, ott helyben. A főnök még utánam is szólt, hogy ha nem hagyok neki egy kéthetes határidőt, nem tudnak újra kikölcsönözni a céghez. Persze nem is akartam itt dolgozni, soha többet. Legalább az üdvözlő vacsora kedves volt."- nyilatkozta a menedzser, Chris.

2. Megcsalva és kirúgva

"A főnököm lefeküdt a feleségemmel a karácsonyi bálon. Én elcsábítottam a lányát, ezt ráadásul videóra is vettem. Később elküldtem neki e-mailen."- történt egyszer a texasi Austinban, Greggel.

1. Búcsú nélkül

"Egy hotel irodájában dolgoztam, amikor a nagypapám megbetegedett. Felhívtam a főnököm, hogy be kell jönnie az irodába, mert nekem el kell mennem a kórházba. Erre megfenyegetett, hogy ha elmegyek, kirúg. Pedig nagyon jól tudta, hogy a nagyapám halálos beteg. A főnököm 5 órával később ért be, én 4 órával maradtam le az elbúcsúzásról. Minden azért történt, mert a főnökömnek éppen golfozni volt kedve. Persze felmondtam és elküldtem a fenébe."- írja Los Angelesből Mark.

A Business Insider című újság hetekkel ezelőtt tette fel azt a kérdést olvasóinak, hogy mi a legborzalmasabb felmondással kapcsolatos történetük. Az ebből készült összeállítást olvashattátok most.

Borítókép forrása: golden-parachutes.com

Hozzászólások