Csomagolási praktikák üzleti utakra

Csomagolási praktikák üzleti utakra

2016-08-09

Mindenki tudja, aki eltöltött már huzamosabb időt a lakhelyétől távol, hogy elutazni sosem egyszerű, főleg, ha repülővel megy az ember, mivel effektíven kell pakolni: úgy, hogy minden legyen nálunk, amire csak szükség lehet és mégse legyen túl nehéz a csomagunk. Tehát most megmutatjuk, hogyan is kell bepakolni egy hosszú üzleti útra.

1. Egy színpaletta, ez minden

Az üzleti utak során nagyon hasznos lehet, ha hasonló színű, minimális mintával rendelkező alapdarabokat viszel magaddal, így nem kell majd azon aggódnod, hogy mi-mivel fog összeilleni. Ajánlott a sötétebb színek választása, hiszen ezeken kevésbé látszanak meg a foltok és a gyűrődések sem lesznek olyan hangsúlyosak.

2. Túlélőkészlet bekészítve


Ha bármikor esély van rá, hogy egyik percről a másikra kell repülőre szállnod, érdemes egy előre összekészített túlélőcsomaggal rendelkezni mindenféle piperecikkekből és kozmetikumokból, amelyek olyan méretűek, hogy fel lehessen vinni őket a repülőre is, tehát nem nagyobbak 100 ml-nél darabonként. Az egész csomagot pedig egy simítózáras csomagban kell tartani, hiszen ez az előírás a repülőkön. Sokat egyszerűsít az elinduláson az is, ha a töltőidet egy helyen tartod, esetleg venni egy-egy plusz töltőt a fontosabb eszközökhöz: így nem kell fel-le rohangálni a házban vagy lakásban, hogy megkeresd minden szükséges eszközöd kábelét.

Érdemes az utazás előtt teljesen feltölteni minden elemed és akkumulátorod, így lehet, hogy nem is lesz szükség az összes töltőre: Jó megoldás lehet egy egyszerű hordozható töltő is, így biztosan nem merülnek le soha készülékeid út közben sem.

3. Kemény bőrönd kizárva

Sokan jártak már úgy, hogy a fedélzeti bőröndnek szánt poggyászt végül be kellett csekkolni, mivel túl nagy volt a repülőtársaság szerint. Jó trükk egy változtatható méretű, puha fedélzeti bőröndöt beszerezni, ezekbe ritkábban kötnek bele, mivel gyakorlatilag olyan kicsi a méretkülönbség a különböző a légitársaságoknál, hogy ezeket simán át lehet hidalni egy kis bőrönd paszírozással. Ráadásul így a fedélzeti, fej fölött található tárolókba is biztos befér majd a táskánk.

4. Mérd meg a táskád még otthon

Sok kellemetlenséget el lehet kerülni, ha az ember megnézi, hogy megfelelő méretű-e a táskája ahhoz a légitársasághoz, akivel repülni fog és a bepakolt táska súlyát is megméri, még a reptérre érkezés előtt. Ha túl nehéznek bizonyulna, vegyük ki belőle a melegebb ruhát és fogjuk a kezünkbe a reptéren: ebbe senki nem köt majd bele!

5. Mennyit és hogyan?

Két öltöny mindenképp elég egy férfi esetében, egy nőnél pedig két nadrágkosztüm és egy szoknya, amely összeillik a blézerrel, teljesen elég lesz. A blézert és a zakót fordítsuk ki, majd hajtogassuk gondosan valamelyik másik, pamut ruhánk köré, esetleg tegyünk bele egy kartonlapot. Így ha nem is teljesen kerülhetjük el a gyűrődést, minimalizáljuk annak esélyét. Ha viszünk magunkkal övet, érdemes azt belehajtogatni a ruhák gallérjába: így azok garantáltan megőrzik formájukat. Szóval mutatom videón is az öltöny elcsomagolási módját.

A csomagolást érdemes súly szerint végezni: a bőrönd aljára a nehéz dolgokat kell berakni először, majd ezekre a többi, könnyebb dolgot ráhalmozni. Ha az irodai öltözetünket esetleg mosodában mosatnánk, érdemes megtartani a mosodai zsákokat és ruháinkat ezzel együtt elpakolni, mivel így kevésbé gyűrődnek majd össze a bőröndben. Amennyiben lehetséges, válasszunk kevésbé gyűrődő darabokat, így akkor is prezentálható lesz a megjelenésünk, ha már hetek óta bőröndből öltözünk.

A cipők belsejében hatalmas hely van: ide elrejthetjük fehérneműinket, harisnyáinkat és zoknijainkat is, helyet spórolva magunknak és időt, mivel az adott dolgokat rögtön meg tudjuk találni, nem kell utánuk kotorászni majd a bőröndben.

6. A mosoda a megoldás

Hogy ne kelljen túl sok ruhát vinnünk és mindig legyen tiszta ruhánk, érdemes utunkat úgy tervezni, hogy legalább 3 napig maradjunk ugyanabban a szállodában. Ennyi idő alatt biztosan kitisztítják ruháinkat és csak össze kell pakolnunk őket az indulás előtt, ruhazsákostól, tisztán. Lehet, hogy nem lesz a legolcsóbb megoldás, de mindenképp a legpraktikusabb.

7. Ments, fénymásolj és fotózz

Minden eshetőségre fel kell készülni, még arra is, hogy esetleg eltűnnek az irataid, vagy ellopják a számítógéped. Erre az esetre minden tarts magadnál egy másik helyen fénymásolatokat az útlevedről, személyidről és jogosítványodról. Persze a munkádból is érdemes egy-egy extra példányt menteni egy külön USB stickre vagy valamilyen külső tárolóra, plusz a mobilod felhőjére is.

Reméljük, hogy hasznos tippekkel tudtunk szolgálni és megkönnyítettük az üzleti utad! Have a nice flight!

Borítókép forrása: pexels.com

Hozzászólások