Alternatív munkahelyek, vajon így is lehet?

Alternatív munkahelyek, vajon így is lehet?

2016-08-16

A technológia fejlődése gyökeresen megváltoztatta egyes emberek munkához való viszonyát. Mára már elég csak letölteni egy alkalmazást és máris van munkánk, fix munkaidő és főnök nélkül. De vajon tényleg mindig lehet kutyát sétáltatni, modellkedni, taxisofőrködni, vagy éppen takarítani? Megéri? Van erre igény? Ma ezek a kérdések kerülnek megválaszolásra.

A nemrég napvilágot látott statisztikák szerint Amerikában a munkavállalók 30 százaléka már jelenleg is szabadúszóként dolgozik, 2020-ig ez a szám pedig biztosan növekedni fog, akár az 50 százalékot is megközelítheti majd. 2013-ban pedig már érezhetőek megnőtt az Európai Unióban is a szabadúszók száma, 2016 végére pedig már 8,9 millió ember dolgozhat az új felfogás szerint.

A jelenségre pedig több magyarázat is van: sajnos a növekvő munkanélküliség egyre több embert kényszerít rá, hogy hosszú távú állás helyett rövid távú, ám jövedelmező munkalehetőségek után nézzen. Az Y generáció köreiben pedig egyre kevésbé vonzó a sírig tartó, egyazon karrier

lehetősége, ők már a változatosságot kedvelik inkább. Mindennapivá vált a szakmaváltás és a kisebb munkák végzése párhuzamosan, amit a technológia fejlődése napról-napra egyre egyszerűbbé tesz.

A technológia fejlődése gyökeresen átalakította az emberek munkához való viszonyát is. Az interneten nem csak a munkaerő felkutatása vált egyszerűvé, hanem a munkavégzés formája is átalakult. Az okoskészülékeink lehetővé tették, hogy bármikor, bárhonnan munkába állhassunk. A távmunkát ráadásul a nagyvállalatok is támogatják: minél többen dolgoznak otthonról, annál később növik ki a cégek a meglévő irodáikat, ráadásul a hatékonyságot is növeli. Persze ez nem minden iparágban kivitelezhető.

Olyan online munkaközvetítő platformok is előretörtek mostanában, amikről mi még szinte nem is hallottunk. Ezek a keresletet próbálják összekötni a szabadúszók által kínált munkaerővel. Az utast a sofőrrel, a kutyasétáltatót a gazdival, futárt az éhes emberrel és így tovább. E rendszerek által lehetővé válik, hogy a vásárló ott és akkor férjen hozzá a szolgáltatáshoz, amikor csak szüksége van rá, a felesleges papírmunkát elkerülve, stressz nélkül, egy egyszerű applikáción keresztül. A tényleges szolgáltatók pedig nem is állnak munkaviszonyban a platformmal, így a költségek is alacsonyak.

Professzionális és civil rendszer

A jelenleg elérhető szolgáltatások 2 kategóriába sorolhatók: a profi- és a civil szférába. A professzionális szolgáltatások közé tartoznak a klasszikus szabadúszók által online, vagy távmunkában végezhető feladatkörök, például az adatrögzítés, fordítás, grafikai munkák, könyvelés és a marketing. Korábban a jó szabadúszókat a cégek kézről-kézre adták, ma azonban a „gig economy” már lehetővé teszi, hogy hozzáférjünk a legjobb szakemberekhez és ajánlataikhoz, akár Ausztráliában élnek, akár Olaszországban.

A másik kategóriába a szakképzés hiányában is végezhető szolgáltatások tartoznak. A legelterjedtebb ilyen szolgáltatásformák a fuvarozás- és a szállítmányozás, de a házimunka és a takarítás is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Persze kutyát sétáltatni és bevásárolni úgy is tudunk, hogy nincs hozzá képesítésünk.

Díjszabás

Amennyiben a szabadúszó egyedi szolgáltatást végez, ő szabhatja meg annak árát. A tömegszolgáltatást nyújtó cégek egységes árat szabnak, ilyen volt például az Uber is, ezek az árak az aktuális kereslet-kínálat aránytól függenek általában. A harmadik változat lehet a licitálás: ebben az esetben a vevő megversenyezteti a munkát és annak ad megbízást, aki a legalacsonyabb árat, vagy a legrövidebb idő alatti munkavégzést garantálja.

Kismamáknak

A „gig economy” a kisgyermekes szülők számára is jó lehetőséget nyújthat, mivel így rugalmas munkaidőben, otthonról, vagy akár a parkból is dolgozhatnak úgy, hogy idejük nagyobb részét mégis gyermekük mellett töltsék. Itthon kiváló lehetőséget nyújt a Meska és a Yummer, hogy hobbinkból némi pénzhez is jussunk. A Meska oldalán kézzel készített termékeket lehet árusítani, a Yummer pedig egy applikáció azok számára, akik főznek otthon és egy-két adag kaját szívesen eladnak valakinek, esetleg megvendégelnek néhány turistát.

Korábban írtunk a passzív jövedelem szerzésének lehetőségeiről, erről itt olvashattok.

Előnyök és hátrányok

A munkavállaló néhány dologban jól jár: nincs fix munkaidő, sem főnök, sem fix munkahely. Mindenki akkor és annyit és olyat dolgozik, amit csak szeretne. Sokaknak ez kiváló kiegészítő jövedelem lehet, a naponta megkeresett, fix bérük mellé.

Azonban vannak a rendszernek buktatói is: például a cégek sokszor egyoldalúan szabják meg a díjazást, aminek köszönhetően a rugalmas munkavégzés bizonytalansággal párosul. Ráadásul a pénz csak hosszú átfutási idő után érkezik meg a munkavállaló bankszálájára, mivel először a munkáltató a cégnek fizet, amely a szolgáltatást közvetítette. A hátrányok legnagyobb része azonban a munkaviszony hiányából adódik: akiknek nincs munkaviszonya, nincs egészségügyi biztosítása sem, senki nem fizet utánuk nyugdíjjárulékot és betegszabadság sem jár nekik.

Világszerte már több próbálkozás is indult a gig economy szakszervezeteinek létrehozására, ezek azonban nem jártak különösebb sikerrel, legalábbis eddig. /Forrás: HVG Business/

Borítókép forrása: fastcompany.com

Hozzászólások