A sikeres emberek 7 legjobb szokása

A sikeres emberek 7 legjobb szokása

2016-11-28

Minden, ami ma vagy, és amire hivatva vagy, rajtad áll, de legfőképp azon, milyen szokásokkal rendelkezel, vagy miket sajátítasz el másoktól. A jó szokások adoptálásával és a pozitív gondolatok beépítésével az életedbe te is sikeressé válhatsz, és boldog életet élhetsz! Korábbi cikkünket is ajánljuk figyelmedbe: a sikeres emberek korán kelnek.

A sikeres emberek alapvetően 7 szokásukhoz ragaszkodnak: ezeket pedig nem maguktól találták ki. A siker mibenlétét már évezredek óta kutatják a nagy gondolkodók és filozófusok, persze biztos receptet nem lehet felírni. Ami azonban minden nagyon sikeres emberre igaz, hogy rengeteg jó szokásuk van. Ezeket hoztuk el most Nektek.

1. Célorientáltság

Amennyiben valaki sikeressé akar válni, ezt érdemes eltanulnia a nagyoktól. Szokásoddá kell, hogy tedd, hogy minden nap célokat tűzöl ki magad elé a nap elején és azokat megpróbálod teljesíteni. Ha sikerült, a napod máris sikeres és közeledd kerültél az elsődleges célodhoz néhány lépéssel. Persze a ki célokat csak úgy lehet kitűzni, ha képes vagy vizualizálni a végső célt, amihez meg akarsz érkezni majd egy adott időpontra. A nagyon sikeres emberek is éppen így csinálják: tudják, mit is akarnak pontosan és elérik azt, bármibe kerüljön is. Ezeket mindenképp érdemes leírni, mivel így sokkal motiváltabbak vagyunk és biztos, hogy semmiről nem feledkezünk meg.

2. Ami számít: az eredmény

A másik szokás, amit a sikeres emberek megtanulnak, hogy a siker a legnagyobb motiváció, ami pedig az eredményekben mutatkozik meg igazán. A sikeres embereket az alapján két kategóriába lehet sorolni:

  • Vannak, akik folyton képzik magukat, hogy jobbá váljanak abban, amit csinálnak.
  • Mások pedig percről-percre beosztják az idejüket és csak arra az egyetlen dologra koncentrálnak az adott időintervallumban, amire épp figyelniük kell az időbeosztásuk szerint.

3. A tettek beszélnek

Ez egy komoly összetevő, ami igencsak fontos a sikerhez. Ez által jut hozzá az ember a munkákhoz és így győzi le őket, nem gondolkodik folyamatosan, nem tervezget. Csak ugrik és minden szituációból kihozza a legjobbat. A gyors munkatempó, ha egy helyzet azt követeli meg, elengedhetetlen. Túl kell tenned magad a halogatáson és el kell felejtened a félelmeidet és mindent bevetni annak érdekében, hogy elérhesd a végső célod. Ezt és az előző két pontot megfogadva már komoly lépéseket tehetsz a siker felé.

4. Központi helyen az emberi kapcsolatok

Nagyon fontos, hogy a környezetünkkel jó viszonyt ápoljunk és mindenkire jó benyomást tegyünk, akivel csak találkozunk, hiszen sosem tudhatjuk, kiből lehet potenciális üzleti partner vagy ki lehet a következő arany tojást tojó tyúk a cégünknél, esetleg kinek a kapcsolata által juthatunk hozzá az áhított pozícióhoz. A lényeg, hogy mindig legyünk türelmesek, kedvesek, becsületesek és együtt érzőek, illetve mindig érdeklődve hallgassuk, ahogy mások magukról beszélnek, hiszen ez által jó embernek tartanak majd minket és megbízhatóak leszünk mások szemében.

A jó hír az, hogy ehhez könnyű hozzászokni, mivel ha mi kedvesek vagyunk az emberekkel, ők is kedvesen bánnak velünk, mosolygósak, érdeklődőek, így ha egyszer rávesszük erre magunkat, már soha többet nem akarunk majd kevésbé kedvesek lenni. Arisztotelész egyszer azt mondta, hogy úgy tudunk új szokásokat felvenni, ha azt a mindennapokban is gyakoroljuk. Minél többet gyakorlod tehát, hogy hogyan kell lehengerlőnek lenni, annál inkább magadba fogadod ezt és annál közelebb kerülsz ahhoz az emberhez, aki lenni akartál az elejétől kezdve.

5. Fontos az egészség

Ez az a pont,a mit nagyjából minden sikerről szóló cikkben megemlítenek, hogy nagyon fontos a testi egészségünkkel is foglalkozni, nemcsak a lelkivel, így ezt nem is részletezem. Talán annyit, hogy az egészsége mindenkinek az, amire a legjobban kellene vigyáznia, mivel nagyjából minden más pótolható az életben.

6. Nincs hazudozás!

A sikeres emberek megtanulták, hogy a legrövidebb út mindig az egyenes, tehát fontos a becsületesség és az igazmondás is számukra. A személyiségfejlődés nagyon fontos ebben a pontban, a végén azonban el kell jutnia odáig az embernek, hogy mindenkivel objektíven tudjon viselkedni. Lényeges az is, hogy tiszta értékeket képviseljünk és ezek szerint is éljünk, nehogy fenn álljon a bort iszik, vizet prédikál tipikus esete. Ha valaki akarja, képes kigondolni, milyen életet is akar élni és eszerint szervezi a mindennapjait és mindenkire megpróbál jó hatással lenni maga körül és soha nem adja fel az integritását és a lelki békéjét senkiért és semmiért.

7. Önfegyelmezés

Az utolsó pont garantálja az előző hat betartatását, hiszen ha valaki képes magát fegyelmezni és változtatni a szokásain, akkor a sikerek is bekopogtatnak majd hozzá az élete minden területén. Aki ma vagy, azáltal lettél, hogy voltak bizonyos szokásaid, ha ezeken változtatsz, más emberré válsz, mivel új szokásaid lesznek. Mindenkinek fejlődnek a tulajdonságai egészen csecsemő kora óta, de ezeket akarattal és kitartással persze lehet a jó út felé is terelni.

Tehát mindenki képes kontrollálni azt, hogy milyen emberré válik és minden, ami történik veled a jövőben egy döntésen múlik, amit akár már most is meghozhatsz, és ami a sikereshez vezető út kapujához vezet. Ha tehát olyan szokásokat alakítasz ki, ami a sikeres embereket jellemzi, te magad is sikeressé válhatsz, és nem lesznek előtted többé fizikai gátak sem.

Borítókép forrása: Getty Images

Hozzászólások