A jó önéletrajz írása a kulcs az új állásod kapujához!- 2. rész

A jó önéletrajz írása a kulcs az új állásod kapujához!- 2. rész

2016-10-04

Az önéletrajz írása időigényes feladat, ám megéri a fáradtságot. Előző cikkünkben már eljutottunk a személyes kompetenciák részig, most tehát folytatjuk ott, ahol abbahagytuk. Megmutatjuk, hogyan lehet teljesen tökéletes- és precízen megformált önéletrajzot készíteni, hogy abba egyetlen HR-es se tudjon belekötni és minél több állásinterjúra eljuthassatok!

Anyanyelv és egyéb nyelvek

skills
Készségeinket foglaljuk össze a motivációs levélben
Forrás: entrepreneur.com

Ott tartottunk tehát, hogy anyanyelv. Ezt azt gondolom, nem kell magyarázni. Ha valaki esetleg kettős állampolgár lenne, akkor az összes anyanyelvét megadhatja a nyelvek melletti hozzáadás jelre kattintva és a legördülő listában persze mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nyelvet.

Ebben a pontban a nyelvtudásunkról is számot kell adnunk. Itt a feltételeket elolvasva eldönthetjük, melyik kategóriába férne bele nyelvtudásunk leginkább. Nem érdemes füllenteni, hiszen az interjún ezt a készségünket úgyis letesztelik, akkor viszont nagyon kellemetlen, ha valaki meg sem tud mukkanni angolul, pedig bevallott egy felsőfokú nyelvvizsgát. Ha több nyelven beszélünk, mindenképp tüntessük fel az összeset, amely a mező hozzáadása pontban lehetséges. Mellékletet is hozzá tudunk adni ehhez a ponthoz: érdemes ide becsatolni a nyelvvizsga bizonyítványokat, amelyeket az egyes nyelvekből megszereztünk, mivel  azokat a program így automatikusan az önéletrajzunk részévé alakítja, nem kell nekünk külön bíbelődni a fájlok csatolásával később, amikor majd elküldenénk azokat. (Így biztosan nem is felejtkezünk meg róluk, szóval tényleg érdemes elvégezni ezt a lépést is.)

Készségek- és képességek

Mára komoly gonddá vált, hogy miután mindenki sablon- önéletrajzmintákat tölt ki, a HR-esek gyakorlatilag semmiben sem különböző életrajzokat nézegetnek naphosszat. A sablon-önéletrajz mellett további problémaként említették a szakemberek a készségek, képességek rovat egyhangú kitöltését: ugyanazon képességek ismétlődnek a legtöbb pályázó önéletrajzában: jó kommunikációs készség, rugalmasság, stressztűrő képesség.

Szakértők szerint, ha a pályázó nem tudja néhány szóban, példákkal alátámasztani készségeit, akkor gyakorlatilag felesleges azokat felsorolnia. Nagyon sokan sorolják fel ugyanazokat a képességeket, amelyeken ez által átsiklik a humánerőforrás- szakértők szeme. Készségeinket, képességeinket így ajánlottabb a motivációs levélben felsorolni és kihangsúlyozni. Kivételt ez alól szinte csak azok képeznek, akik felsővezetői vagy különböző speciális készségeket igénylő állásra jelentkeznek.

computing
A digitális készségekre mára mindenhol szükség van
Forrás: mppglobal.com 

Digitális kompetencia

Talán ez a normál ember számára legkevésbé értelmezhető pontja az önéletrajz kitöltésének. Itt azokat az ismereteket kell összefoglalnunk, amelyekkel rendelkezünk a számítógép használatával kapcsolatban. Például leírhatjuk, hogy értünk a Word, az Excel és a PowerPoint használatához, vagy ha ennél komolyabb ismereteink vannak, például az informatikusok esetében, akkor náluk azt is érdemes belefogalmazni ebbe a bekezdésbe, hogy milyen programozási nyelveket ismernek, illetve milyen programokkal dolgoztak már.

Európai készségútlevél

Ez a bal oldalon található fül arra való, hogy ide gyűjtsük össze az összes dokumentumot, amellyel rendelkezünk tanulmányainkról, végzettségeinkről, képesítéseinkről és hasonlóakról, persze scannelt formában. Ez is egy nagyon hasznos funkció, hiszen így az összes dokumentunk egy helyen lesz és azokat így egyben tudjuk elküldeni valahová, garantáltan nem hagyunk majd ki semmit.

Csatoljunk-e képet?

Az új munkát pályázók gyakran automatikusan csatolnak képet is az önéletrajzukhoz, itthon ennek komoly hagyományai is vannak. A szabályokat azonban érdemes betartani, mivel komoly öngólt rúghatunk egy megfontolatlanul kiválasztott képpel.

Igazolványkép méretű portréfotó ajánlott, semleges beállításban és háttér előtt, de azért az összhatás legyen életszerűbb, mint egy BKV-bérlet számára készített képen. Lehetőleg készítsünk új fotót a cél érdekében, ne régebbit használjunk. Ha mégis korábbi képet vennénk elő, ne legyen 4-5 évnél idősebb, pályakezdőknél pedig csak pár hónap eltolódás megengedett.  Az arckifejezés keltsen pozitív benyomást, ne legyünk se harciasak (felszegett áll, villámló tekintet), se visszahúzódóak (lesütött szem, összeesett testtartás). Aki úgy érzi, hogy nem fotogén, de feltétlenül szükséges portrét csatolni az önéletrajzhoz, az próbálja meg tükör előtt gyakorolni a természetes arckifejezést és pózt, egy idő után bele lehet jönni.   

jokep
Egy tökéletes kép az önéletrajz mellé
Forrás: dangsayz.com

Kötelező az ápolt külső és az üzleties ruházat. Hölgyeknek visszafogott kiskosztüm, blúz, blézer, uraknak korrekt öltöny, nyakkendő. A szebbik nem számára előnyös a szolid smink, bár kis méretű képen ez kevéssé érvényesül. Mivel egy jobb állás elnyerése az egész életünk menetét befolyásolhatja, megfontolandó, hogy profikat vonjunk be a kép elkészítésébe, ami persze pénzbe kerül. Egy műtermi fotó azonban, amely megfelelő környezetben, jól bevilágítva ábrázol bennünket, hatványozottan jo

bb benyomást kelt.

Ha az álláshirdetésben kérnek fotót, nincs mit tenni, próbáljuk meg elkészíteni a lehető legjobb portrét a fentiek figyelembevételével. Ha nem kötelező önarcképet csatolni, el kell döntenünk, mivel járunk jobban. Egyes szakemberek szerint a HR-es számára előnyös, ha egy archoz tudja kötni a pályázatot, ezért azt ajánlják, hogy még az állásinterjúra is fotóval ellátott önéletrajzzal menjünk.  Mások azonban úgy vélik, a portré csatolása csak akkor indokolt, ha a munkánál előnyt jelent a jó megjelenés, például ha valaki ügyfélkapcsolati menedzsernek jelentkezik.

Nyugaton kifejezetten nem ajánlott, sőt az amerikai humánerőforrás szakemberek szerint egyenesen tilos fotót is mellékelni az önéletrajzhoz, aminek több oka is van. Ha valaki fényképpel pályázik, és nem kapja meg az állást, Amerikában és a nyugati országok többségében könnyen perelhet diszkrimináció miatt, mondván, a külseje miatt utasították el. Ezért az amerikai HR-esek eleve nem is foglalkoznak a fényképes önéletrajzokkal, kivéve azt a néhány kivételes területet, ahol a külső kimondottan számít.

Sorozatunk előző részében már megtudhattátok, hogyan kell megadni személyes adatainkat és személyes tapasztalatainkat az önéletrajzunkban, a következő részben pedig olvashattok majd a motivációs levél megírásának szabályairól is. Egyik előző cikkünkben olvashattok arról is, milyen hibákkal áshatjuk alá saját hírnevünket a munkában.

Borítókép forrása: callcentrehelper.com

Hozzászólások