6 legális távmunka, aminek elvégzésére bárki képes

6 legális távmunka, aminek elvégzésére bárki képes

2016-09-29

Az otthonról végezhető munka talán kicsit álomszerűen hangzik, mint a szundi gomb harmadszori megnyomása utáni alvás, pedig sokaknak tényleg kiváló lehetőséget nyújthat. Amennyiben nincs elég bevételed a normál, teljes munkaidős állásodból, a távmunka segíthet kiegészíteni azt, esetleg a távmunka által korábban befejezheted a hiteleid törlesztését. 

Tudjuk jól, sokakban felmerül a kérdés, hogy a távmunkák nagy része nem átverés-e esetleg. És erre persze azt kell válaszolnunk, hogy de, gyakoriak a piramisjátékok és a csalások. Ezért legyünk óvatosak és mindenképp nézzünk utána a cégnek, aminél dolgozni akarunk. Keressünk olyan embereket az interneten, akik jóra értékelték a céget és fizetést is kaptak. Amennyiben pedig valami gyanúsat észlelünk, vagy olvasunk, ne menjünk bele a játékba. Legjobb, ha olyan munkát választunk, amely biztos helyről jön, mutatjuk, hol lehet biztosan pénzt keresni.

Munkavégzés a kanapédról

Azok a távmunkák, amiket a kanapédról tudsz végezni, általában nem fizetnek túl jól az első időszakban, azonban ha épp nincs rendes munkád, otthon vagy a gyermekeddel, vagy csak egy kis kereset kiegészítésre van szükséged, mindenképp jól jöhet egy kisebb összeg is. Ráadásul idővel, ahogy beletanulsz a feladatokba, a fizetés összege is növekedhet

Amazon Mechanical Turk

Az Amazon Mechanical Turk egy olyan webhely, ahol megtalálhatod magadnak az amazon állásajánlatai között a neked megfelelőt, amelyet szívesen végeznél távmunkában. Ezeket az emberi intelligenciát igénylő (HIT= Human Intelligence Task) feladatokat a számítógépek nem képesek elvégezni, vagy csak nagyon kis hatékonysággal. Ezek a feladatok magukba foglalják tárgyak felismerését képeken és videókon, halott szöveg utáni gépelést, esetleg átírást, illetve egyszerű Excel feladatok elvégzését. A különböző munkákért persze más-más díjazásban részesül a munkavállaló, amelyek elsőre nem tűnhetnek nagy összegnek. Csüggedni azonban nem érdemes, mivel az egyes feladatok elvégzése után újabb, jövedelmezőbb lehetőségek nyílnak meg előttünk a HIT rendszeren belül.

A távmunkával tölthetünk napi pár percet, de akár órákat is. Persze nem biztos, hogy ezzel a típusú távmunkával kiválthatod a teljes munkaidős állásodból szerzett fizetésed, ám a számlák kifizetéséhez, esetleg a törlesztő részletek visszafizetéséhez segítséget jelenthet az ebből szerezett jövedelem.

Apple At Home Advisor

Amennyiben úgy érzed, hogy elég stabil technológiai tudásod van és dolgoznál az Apple-nél, mint ügyfélszolgálati munkatárs, érdemes kipróbálni képességeidet otthonról, az otthonod kényelméből. Az Apple ráadásul tréningeket is biztosít, hogy megfelelően képzett legyen a távmunkában náluk dolgozó, ezen kívül pedig, ha jól végzi valaki a dolgát, menedzserré vagy csapatfőnökké is előléphet.  A munka hátránya, hogy itt kevésbé vagy önálló, itt inkább a csapatmunkáé a főszerep. Cserébe azonban a fizetés versenyképes és az alkalmazottainak az Apple még kedvezményeket is nyújt termékek vásárlása során.

Virtual Assistant

A technikai újítások egészen új lehetőségeket nyitottak meg a vállalkozók és a kisebb cégek előtt: például felvehetnek asszisztenst úgy, hogy sosem kell vele élőben találkozniuk. A Zirtual segít abban, hogy létrejöhessen a kapcsolat az üzletemberek között, akiknek szükségük van segítségre a cégükben vagy a magánéletük megszervezésében és a lehetséges asszisztensek között. A Zirtualba való regisztráció során át kell esned néhány egyszerű teszten, hogy megbizonyosodhassanak arról a munkaadók, hogy tényleg képes vagy az asszisztensi távmunka feladatainak elvégzésére. A feladatok pedig általában utazások megszervezéséből, ütemezésből, szervezésből és a közösségi média frissétéből állnak. Ugye nem tűnik olyan bonyolultnak?

Otthoni munka, másképp

Rengeteg kis-és nagyvállalat keres ma olyan munkavállalókat, akik otthonról akarnak dolgozni, mivel ezzel a cégek megspórolják a nagyobb irodák bérlését, ennek költségeiből pedig ki tudják fizetni a nekik megfelelő, szakképzett munkaerőt, aki ráadásul örül annak, hogy otthonról dolgozhat. Win-win szituáció, nemde? Ilyen cég például a Wells Fargo, ahol csak annyit vár el a cég, hogy a munkavállalójuk legyen online munkaidejében és várja, amíg a menedzserek kiosztják rá az aktuális feladatokat. Ugye, milyen csábító?

Munkavégzés az otthonod közelében

TaskRabbit

A TaskRabbit összeköti azokat, akiknek szükségük van valamilyen feladat elvégzésére, azokkal, akik erre képesek lehetnek. Ilyen feladatot jelenthet például a bevásárlás, a takarítás, tárgyak beszerzése. A TaskRabbit értesítéseket küld, ha a környékeden feltűnik egy elvégezhető feladat, erről pedig eldöntheted, hogy el szeretnéd-e végezni, vagy sem.

Munkát találni nem is olyan nehéz az interneten, mint gondolnánk, főleg, ha valaki nyitott és kíváncsi természettel rendelkezik. A távmunka jó hatással lehet ránk és pénztárcánkra is, persze hátrányai is vannak. Erről is olvashattok egyik régebbi cikkünkben. A távmunka sorozat pedig hamarosan folytatódik!

Borítókép forrása: projectmanagementhacks.com

Hozzászólások