Nálunk is hódít az EyeEm!

Nálunk is hódít az EyeEm!

2016-09-04

Az Y- generáció tagjainak mára már szinte biztos, hogy van Facebookja, vagy Intagramja, ahol fotókat is meg szokott osztani ismerőseivel illetve a nagyvilággal. Ezek azonban kicsit más típusú közösségek, mint az EyeEm. Ez a közösség alapvetően hobbi és amatőr fotósok képeit várja: ha pedig valakinek jó szeme van, akár még pénzt is kaphat a felvételekért.

Hála az okostelefonok remek kameráinak és a képszerkesztő alkalmazásoknak, az amatőr, kedvtelésből fotózó, képek készítésére csak mobilt használó emberek is tudnak olyan felvételeket készíteni, amelyek bárhol megállnák a helyüket, akár még hirdetésekben is. Ezek pedig sok pénzt hozhatnak a konyhára. Így pedig végre megvalósult a hobbifotósok álma, az EyeEm nevű applikáció révén ugyanis erre tényleg lehetőség van képeket eladni, méghozzá nagyon egyszerűen.

eyeem
EyeEm Androidra és iOs-re is
Forrás: abduzeedo.com

Ehhez csak létre kell hozni e-mail címmel vagy Facebookos regisztrációval egy profilt, majd a “Me” opciónál a “Join Market” feliratra kell kattintani, aztán az így megjelenő menüben ezt újra megtenni. Itt meg kell adni az adatainkat a számlázáshoz, később minden egyes fotónknál el tudjuk dönteni, hogy melyiknek adunk esélyt a piacon.

Ezzel hozzájárulunk, hogy különböző online vagy nyomtatott hirdetések felhasználják a képeinket, amelynek bevételeit a szolgáltatásért cserébe elfelezzük az EyeEmmel. A “Mission” lehetőségnél egyébként találunk olyan alkalmi projekteket, amelyeket nagy médiaszereplők szponzorálnak. Ide néhány napig adott témában várják a képeket, így tovább növelhetjük az esélyt arra, hogy megvegyék egy-egy jól sikerült fotónkat.

A lényeg, hogy a képeket úgy alakítsuk át a filterekkel és más effektekkel, hogy azokon ne látsszon a képszerkesztés nyoma, szóval teljesen természetesnek tűnjenek. Jó tanács még, hogy ne kifejezett embereket fotózzunk, mivel ezeket a képeket csak úgy lehet feltölteni eladásra, hogy a képen látható személy vagy személyek nyilatkozatot írnak alá arról, hogy engedélyezik a kép feltöltését. A műemlékeket és bizonyos középületeket is copyright védi sok esetben, így  ezek sem feltétlenül a legjobb témák. 

family
Csodás képek raktára
Forrás: gettyimages.com

Az EyemEm született már igazi magyar sikertörténet is: Iván Zoltán 2015-ben 4 képét tudta értékesíteni: az egyikért ezek közül 39 dollárt, nagyjából 11 ezer forintot kapott, a másik három együtt 5 ezer forintot hozott a konyhára. Az eladott képeket és az erről szóló cikket itt lehet megtekinteni.

Az ingyenes képszerkesztők hosszú sorából nehéz kitűnni, de az EyeEm alkalmazásnak sikerül, ennek pedig két oka van. Az Androidra és iPhone-ra is ingyenes szolgáltatás egyrészt 25 olyan filtert kínál, amelyek hasonlóan minőségiek, mint amelyeket sokak kedvence, az Instagram kínál, de valamennyire mások. Látványos filterekről van szó több témában, ez győzött meg több mint 5 millió androidost és a Google Play szerkesztői sem véletlen ajánlják. Ráadásul nagyon kellemes visszajelzéseket kap az ember, öröm követőket gyűjteni és rengeteg kiváló képpel találkozni nap, mint nap, amikor megnyitjuk az alkalmazást. A képek eladása talán nem annyira egyszerű, de ha türelmesen vár az ember és tanul a többiektől, sokat lehet fejlődni, így egyre nagyobb eséllyel kerülhetnek képeink a Getty Images-hez, vagy akár a Huffington Posthoz.

Ha nem is akarunk pénzt keresni képeinkkel, de látni szeretnénk, mit szólnak mások az általunk készített felvételekhez és jól szeretnénk szórakozni egy kiváló közösség tagjaként, mindeinképp érdemes letölteni ezt a kiváló alkalmazást. Nem fogunk csalódni!

Borítókép forrása: cdn.embed.ly

Hozzászólások