Munkahelyi kapcsolatok A-tól Z-ig - Házasság és családi vállalkozás

Munkahelyi kapcsolatok A-tól Z-ig - Házasság és családi vállalkozás

2016-03-24

Mivel napjaink nagy részét az irodában töltjük, elkerülhetetlen, hogy ott is ismerkedjünk, ám érdemes betartani a házinyúlra nem lövünk alapszabályt, és ez nem véletlen. Egy felmérés szerint az emberek 58%-a volt már munkatársba szerelmes, ugyanakkor egy szakítás akár a munkahely elvesztéséhez is vezethet.

A HR-esek 44%-a találkozott már irodai párkapcsolatokkal, és azt mondták, hogy a kapcsolatok 30 %-os valószínűséggel házasságban végződtek, növelve a munka hatékonyságát. A házassággal végre vége a kollégák találgatásainak, ami arra irányul, hogy meddig fog tartani a kapcsolatotok. Hogyan hat a közös munka a házasságokra?

Nagy kérdés: ki megy a gyerekkel szabadságra?

Ha az egyik kollégánkkal hozott minket össze a sors, akivel azonos területen dolgozunk, akkor a szabadság alatti helyettesítések megszervezése és a feladatok szétosztása igazán nagy feladatnak bizonyulhat. Így a pár tagjai nem mehetnek ugyanakkor szabadságra, hiszen éppen egymást kellene helyettesíteniük. Ráadásul a munkaadó jóindulatán múlik, hogy elengedi-e majd a pár mindét tagját nyaralni. A szabadnapok 75 százalékával ugyanis a munkaadó rendelkezik. Családalapítás esetén tehát indokolt lehet gondolkodni a pozíció- vagy munkahely-váltáson is.

Társak

A házastársaknak már kapcsolatuk elejétől kezdve tisztában kell lenniük azzal, hogy amennyiben közeli munkakapcsolat-ban, vagy akár csak egy részlegen dolgoznak párjukkal, a munkatársak ezután nem csupán saját tulajdonságaik és eredményeik, hanem a másik fél személyiségét és munkáját is szem előtt tartva alakítják ki véleményüket rólunk. Amennyiben a társunk halk szavú, engedékeny, kompromisszum-kész, de az irodában parancsolgatóvá, diktatórikussá válik, a mi megítélésünket is megváltoztatja. Ráadásul lehet, hogy mi sem tudunk majd ugyanúgy társunkra tekinteni, miután láttuk egy esetlegesen nem túl kellemes helyzetben a munkahelyünkön.

Érdemeink már nem csak a mieink lesznek, hiszen ha olyan pozícióban van, nem kell hozzá főnöknek lennie, elég jó baráti viszonyt ápolnia valamelyik felettesünkkel, amelyben látszólag befolyásolni tudja az előléptetésünket vagy pozícióváltásunkat, felröppenhet a pletyka a jogtalan előnyszerzésről is.

Munka, munka és még egy kis munka

Mivel a közös munkahely megadja az együtt töltött idő érzését, a párok lojalitása a cég felé még nagyobb mértékűvé válik. Ebben az esetben túlórázni is hajlamosabbak lesznek együtt az ilyen párok, hiszen a plusz munka alatt is együtt vannak. Itt is fontos azonban odafigyelni az egyensúlyra, és a kapcsolatot más közös programokkal is színesíteni.

Unalom

A jó kapcsolat alapja a kommunikáció. Egy ilyen különleges együttdolgozós helyzetben a munkahelyi problémákat is meg kell beszélni és támogatni kell a másikat. Próbálunk tanácsot adni párunk gondjainak megoldásához.

Amennyiben azonos munkahelyen dolgozunk, a problémákat könnyebb elmesélni, a másiknak pedig megérteni, hiszen párunk is részese a gépezetnek. A pár azonban áteshet a ló túlsó oldalára is azzal, hogy a központi téma a kapcsolatban a munka illetve a munkahely lesz. Ilyenkor előfordulhat, hogy egyszerre rádöbbenünk, unalmas a kapcsolat.

Érdemes ilyenkor tudatosan kicsit más irányba terelni a beszélgetéseket, keresni olyan hobbit, amelyet házastársunktól külön gyakorolhatunk, hogy új élmények érjenek minket, amelyekkel gazdagíthatjuk a felmerülő témákat.

Nem csak árnyoldala van!

Természetesen egy munkahelyi házasságban sem minden fekete vagy fehér. A problémák átélése, azok közössé válása erős kapocsként is szolgálhat. Érdemes nyitottnak maradnunk, megtartani a korábbi baráti kapcsolatokat, nem engedve a kísértésnek, hogy egyfolytában társunkkal legyünk, ezzel is meghosszabbítva a kapcsolatot. Mindenképp szervezzünk külön programokat: a srácoknak mindig jól esik egy laza, meccsnézős, sörözős este, míg a lányok szívesen kávéznak és vásárolnak együtt bármikor.

A munkahelyi házasságok tartósságát ráadásul az is indokolhatja, hogy ha már egy cégnél dolgozunk, nagy valószínűséggel hasonló képességekkel illetve érdeklődési körrel is rendelkezünk, mint választottunk, ez pedig egy közös irányt, célt adhat a pár tagjainak.

A munkahelyi házasság tehát nem elvetendő dolog, csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle!

Családi vállalkozás, hogy is működik?

Sokan megfogadják, hogy családtagot többet sosem foglalkoztatnak, de ugyan így igaz mondjuk egy közeli családi barátra is, hiszen attól, hogy valaki a szerettünk, nem biztos, hogy képes egy bizonyos feladatkört jól ellátni. Tehát van, akinél irányelv, hogy ismerőst nem foglalkoztat. Ugyanakkor sok vállalkozásban házaspár a tulajdonos. Gyakran fordul elő, hogy a cégvezető kiad egy utasítást a gazdaságisnak: „Drágám! Szeretnék egy gyors kimutatást erről!” Tehát egy cégvezető utasítást ad egy beosztottnak. Erre pedig gyakran az a válasz, hogy: „Te sem mosogattál el tegnap este! Nem csinálok kimutatást!”

Tehát keverednek a szerepek… A megoldás minden esetben az, amit esetleg már a vállalkozás beindításakor érdemes tisztázni, hogy a családtag vagy barát itt most alkalmazotti viszonyban van jelen. Ugyanolyan beosztott, mint az összes többi kolléga. Ami talán a legfontosabb, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint a többi munkatársra. Nincs kivételezés!

A megoldás tehát:

  • Soha ne alkalmazz sajnálatból vagy segítségből egy családtagot vagy barátot!
  • Soha ne kivételezz a cégedben egy baráttal vagy családtaggal!
  • Soha ne tűrj el olyat baráttól vagy családtagtól a cégben, amit egy másik embertől nem tűrnél el!

Amennyiben a cégben nem keverednek a szerepek, családtaggal is sikeresen együtt lehet dolgozni!

Hozzászólások