HR és a közösségi portálok böngészése, de szabad ezt?

HR és a közösségi portálok böngészése, de szabad ezt?

2016-03-21

Az Alkotmánybíróság 15/1991-es határozata kimondja, hogy a személyes adatok tetszőleges jövőbeni felhasználásra való gyűjtése és feldolgozása alkotmányellenes. Ezt azt jelenti, hogy a Humánerőforrás szakemberek nem böngészhetik a Facebook profilodat adatgyűjtés és ellenőrzés céljából. Az ilyen tevékenységért kiszabható bírság összege pedig 100 ezertől 10 millió forintig terjedhet. Sok cég, illetve szakember azonban nincs tudatában annak, hogy jogsértést követnek el. Lássuk, mit is vesznek sorra, ha megnéznek minket.

Felmérések szerint a HR-esek 46 %-a tájékozódik a hozzá pályázó jelöltről a közösségi média segítségével, azaz az itt található információkat is figyelembe veszi annak a döntésnek a meghozatalakor, hogy behívja-e a jelöltet interjúra, vagy felajánlja-e neki az állást. A szakemberek 15 %-a már legalább egyszer döntött úgy, hogy az itt található információk alapján elutasítja az álláskeresőt.

Mi is érdekli a profilodban a HR specialistákat?

Mit engedjünk látni a profilunkból?

Ha álláskeresésbe kezdünk, érdemes egy ismeretlenek számára alapadatokat is elrejtő profilt létrehozni. Profilodban azt kell mutatni, mint a teljes álláspályázati anyagban: felkészült, professzionális, rendezett környezetű embert.

Milyen legyen a profilkép és a borítókép?

Mindenképp Te legyél rajta, ne a családod, vagy a házi kedvenced, vagy bármi más. Használhatod azt is, ami az életrajzodban szerepelt, vagy legalábbis nézz ki rajta nagyon hasonlóan, mint a CV-n használatban. A kép legyen mosolygós, vidám, vállalható háttérrel.

A borítókép bármilyen lehet, ami tetszik neked, ez nem annyira fontos szempont. Ha vidám és kedves dolog van rajta, az persze jól jöhet. A bulis, részeges képeket persze érdemes elkerülni.

Mit lássanak a profil adatok közül a számunkra ismeretlenek?

A profilodban mindig csak igazat tegyél közzé: a volt munkahelyeidet tüntesd fel helyesen, ha akarod, vagy ha van Linkedin profilod, akkor irányítsd inkább át oda látogatóidat. (Csak a weboldal címet tedd publikussá.)

Akkor ne is csináljunk semmit a Facebookon?

Nyugodtan tevékenykedhetünk a közösségi portálokon: szóljunk mindenhez hozzá, amiről véleményünk van, osszunk meg mindent, amivel egyet értünk. Még politikai nézetünket is megoszthatjuk ismerőseinkkel, csak az ilyen jellegű tevékenységet semmiképp ne engedjük olyanoknak látni, akikre nem tartozik.

Arról, hogy magánemberként hogyan viselkedsz, az ismeretlen lehetőleg minél kevesebbet tudjon meg, mert ha a leendő munkáltatód talál rád, nem szabad esélyt adni arra, hogy téves következtetéseket vonjon le. Hobbijainkat és sporteredményeinket érdemes megmutatni, viszont a családi és egyéb tevékenységeket nem biztos, hogy érdemes a nagyérdemű elé tárni. Az önkénteskedés sem biztos, hogy előnyt jelent a munkáltató szemszögéből, hiszen akár azt is gondolhatják, hogy hobbinkra koncentrálunk a munkaidőnk során is.

A leírtak alapján álláskeresés előtt érdemes átböngészni a profilunkat, elrejteni az ismeretlenek elől a nem publikus adatokat és esetleg átgondolni a régen kirakott Magadról és Kedvenc idézetek pontokat is. Talán ma már nem is úgy gondolkodunk és látjuk az életünket, mint mondjuk három évvel ezelőtt. Figyeljünk arra is, hogy pontosan adjuk meg az adatokat, nehogy emiatt kerüljünk esetleg hátrányba egy álláslehetőség kapcsán.

Hozzászólások