Híres emberek, akik hihetetlenül korán kelnek minden nap

Híres emberek, akik hihetetlenül korán kelnek minden nap

2016-10-11

A Napnál is korábban kelni, vagy legalábbis vele együtt, annyit jelent, hogy az Apple ügyvezető igazgatója, Tim Cook már szinte a napi feladatai végén jár, mire a többiek egyáltalán felébrednek. Ezek az extra órák pedig, amelyeket korai munkával, zavartalanul és stressztől mentesen töltenek a hírességek, lehetővé teszik számukra, hogy több időt szánjanak a családjukra, beiktassanak egy edzést, vagy egy új innováción törjék a fejüket a reggeli csendben, ha éppen erre van szükségük.

Persze az, hogy valaki korán kel, nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevesebbet aludt, hiszen fáradtan nem érdemes elkezdeni a napot. Korán és kipihenten kelni egyszerűen csak azt jelenti, hogy aki igazán odafigyel magára, az korábban megy el aludni. A sikeres emberek közös tulajdonságairól előző cikkünkben írtunk.

Tim Cook

- Apple - 3:45

Az Apple ügyvezető igazgatója, Tim Cook tényleg hihetetlenül korán kezdi meg a napját: 3:45-kor kel és az e-mailjei megválaszolásával tölt egy egész órát. Majd ezután rögtön az edzőterembe megy, ahonnan első útja pedig a Starbucks felé vezet, a jól megérdemelt kávéjáért. (Egyébként nagyon jól csinálja, a szervezetünkben termelődő hormonok felébredéskor egyébként is ébren tartanak minket, később jobban jön az új energialöket, azaz a kávé.) Itt újra leellenőrzi a megválaszolandó e-maileket, majd elindul munkába. "Amikor azzal foglalkozik az ember, amit szeret, egyáltalán nem is tűnik munkának az egész. Ez az, amit csinálok, ebben találom meg önmagam. Ez az én szerencsém." 

Michelle Obama

- az (ex)First Lady - 4:30

A jelenlegi First Lady hajlani 4:30-kor kezdi meg az edzést, minden nap, hogy készen legyen, mire felkelnek a gyerekei. "Amikor nincs időm edzeni, nagyon rosszul érzem magam, kissé depressziós vagyok. Persze a Fehér Házban ez nem nagy teljesítmény, mivel jóval több segítségem van mindenben, mint egy átlagembernek."- mondta az egyik Oprah adásban Michelle Obama. Egyébként pedig az elnökről is köztudott, hogy jóval kevesebbet alszik, mint amennyit kellene.

Dan Lee

- NextDesk- 3:30

Az álló asztalokat forgalmazó cég vezetője elmondta a Tech Insidernek, hogy ő minden nap 3:30-kor kel fel, állítása szerint azonban ez nem való mindenkinek. Az első dolog, amit Dan megtesz, az, hogy megiszik 2 liter vizet, 2 csésze kávét és egy gyümölcsturmixot.

Ezután sétál egy fél órát kutyájával, majd olvas egy órát, teljes nyugalomban. 5:15-kor már az edzőteremben van, ahol egy órát edz, majd 7:15-re ér az irodába úgy, hogy közben megborotválkozik és megfürdik. A lelki-testi feltöltődés után pedig kezdődhet számára a munka.

Richard Branson

- Virgin Group- 5:45

Branson húszévesen alapította meg lemezekkel kereskedő csomagküldő szolgálatát, amely a Virgin nevet kapta. Később saját üzletet és stúdiót is nyitott, amely lassan egy hálózattá nőtte ki magát: így jött létre a Virgin Records hálózat, illetve a Virgin Music lemezkiadó. A Virgin ma már egy kétszázharminc országban jelen lévő céget, légitársaságot, fesztivált, mobiltelefon-céget tudhat magáénak. Mindezt úgy, hogy le sem érettségizett. Viszont a napirendje szigorú, minden nap 5:45-kor kel, még akkor is, amikor éppen a saját szigetén pihen. Az első dolga reggelente, hogy felkel és beengedi az ablakon a napsugarakat, majd edz egy órát, aztán munkába indul.

Marha Stewart

- Amerika kedvenc szakácsa- 4 óra alvás

Mint arról korábban a Business Insider beszámolt, Martha Stewart sikerének bizony ára van, amely leginkább az alvási deficitjén vehetünk észre. A sztárszakács minden nap órákkal stábja érkezése előtt kel fel, hogy megetesse az összes háziállatát: szamarakat, lovakat és kétszáznál több csirkét. Stewart egyébként imád sokáig fennmaradni esténként és olvasgatni, vagy a késő esti TV műsorokat nézni. "Ez egy kimerítő életstílus, de mindig azt mondom, hogy kevés alvással is be lehet érni. Erre most épp nincs szükségem."

David Cush

- a Virgin America Légitársaság vezérigazgatója- 4:15

A Virgin America vezérigazgatója 4:15-kor kel és rögtön munkába is áll: e-maileket ír és telefonál a Közel-Keletre, még azelőtt, hogy kávét inna és elmenne az edzőterembe, hogy elvégezze a napi spinning edzését.

Sergio Marchionne

- a Fiat Chrysler ügyvezető igazgatója- 3:30

Marchionne azonnal nekikezd a munkájának, amint felébred, mivel Amerikából kell megküzdenie az európai piaccal és az időeltéréssel is. A munkatársai azt nyilatkozták, hogy Marchionne feltalált egy nyolcadik munkanapot, amivel ők megpróbálnak megküzdeni. "Amikor Olaszországban munkaszüneti nap van valamilyen ünnep miatt, eljön Amerikába dolgozni, mikor pedig Amerikában van ünnep, Olaszországból dolgozik."

A siker titka tehát valószínű, hogy tényleg a koránkelésen múlik, de ezt mi magunk is megtapasztalhatjuk, ha egyszer felkelünk mondjuk négykor, hogy valamit elvégezzünk. Nekem például nagyon jól megy a tanulás hajnalban, így a vizsgaidőszakban gyakran kelek bődületesen korán és inkább beiktatok még később egy szundit a napomba, hogy bepótoljam a kimaradt alvást és az agyamnak legyen ideje eltárolni a megtanult információkat. Persze nem állítom, hogy ez mindenkinél működhet, de egy próbát azért megér. 

Borítókép forrása: biography.com

Hozzászólások