Hátrányos helyzetűek integrációját támogatja a Samsung

Hátrányos helyzetűek integrációját támogatja a Samsung

2017-03-24

Az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és a Samsung Electronics Magyarország elnöki tanácsadója új okos osztálytermet avatott fel a miskolci Családok Átmeneti otthonának közösségi terében. A jól felszerelt terem célja, hogy a digitális írás és olvasáskészség fejlesztése mellett a nehéz körülmények között tengődő családok újrakezdési lehetőségeit bővítsék, illetve az Avason élő, hátrányos helyzetű családok esélyeit növeljék a felzárkózásra. 

suli
Az okostanterem a gyerekek digitális felzárkóztatását célozza, illetve a szüleik visszakerülését a munka világába.
Forrás: Minap.hu

A miskolci otthon egy nagyszabású felújításon esett át a közelmúltban: az egészséges életmód támogatása érdekében a tágabb közösség által is használható OviFoci pályát, illetve egy sószobát adtak át, most pedig sokak örömére egy különleges, az oktatást segítő technikai fejlesztésben részesült a központ közösségi tere, amely új távlatokat nyit a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik számára. A terem felszerelése és szolgáltatásai a SMART School eszközökkel kiegészülve komoly segítséget jelenthetnek a bentlakók számára. 

 

A SMART School nagy előnye, hogy új lendületet ad a kötelező tananyag feldolgozásához, illetve a megszerzett tudást rövidebb idő alatt, hatékonyan segít elmélyíteni. A digitális eszközök és a SMART School képzésben részt vett tanárok együttes erővel képesek diákjaikat innovatív módszerekkel motiválni, játékos tanulással csapatmunkára inspirálni, illetve segíteni egymás megismerését és elfogadását is. Ez pedig, ahogy a szekértők kiemelték, egyik alappillére az integrációs munkának. A Samsung Electronics Magyarország képzést is biztosított az intézmény munkatársai, illetve a közelben található iskola tanárai számára, hogy könnyedén el tudják sajátítani az eszközök és az applikációk használatát, illetve a QR-kódokkal való tanítás módszerét. Az oktatás során megismerkedtek a Samsung tabletekre optimalizált óramenedzsment-szoftverével, amelynek segítségével az óramenet könnyen kézben tartható. Az osztálytermekben lévő készülékek – digitális táblák és táblagépek, S-pen – szinkronizálhatók egymással, a tananyagok pedig egy digitális könyvtárban akár otthonról is elérhetőek.

smart
A teremben oktató tanárokat is kiképezte a Samsung az eszközök használatára.
Forrás: Magyarországi Evangélikus Egyház

„A miskolci gyerekek a SMART School okos tantermével egy egyedülálló oktatási rendszert tudhatnak magukénak, mely bár a könyveket, a tanulást és a kemény munkát sosem fogják kiváltani, az integrációban és a digitális írás-, olvasáskészség fejlesztésében lépéselőnyt jelent majd. Felelős nagyvállalatként ez a legfontosabb számunkra!” –  mondta Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyarország elnöki tanácsadója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet központjaiban országszerte nagy hangsúly fektet a gyermekek szegénység okozta hátrányainak leküzdésére. Évente mintegy 1500 gyermeknek nyújt rendszeres fejlesztő foglalkozásokat. Ebben a munkában számos eszközt használ (egyéni fejlesztés, terápiák, közösségi programok stb.), amelyben új és előre mutató eszköz a Samsung SMART School okostanterme. A Samsung Electronics Magyarország 2014 elején nyitotta meg első SMART School modellben működő, digitálisan felszerelt tantermeit társadalmi felelősségvállalási projektként. A legelső, jászfényszarui okostanterem elindulása óta sok újat is átadtak: jelenleg már 30 Samsung SMART School működik sikeresen országszerte.

 

Borítókép forrása: Boon.hu

 

Hozzászólások