Ha vannak álmaid, van jövőd! - Rubint Réka

Ha vannak álmaid, van jövőd! - Rubint Réka

2016-06-28

Ki nem ismeri vajon az országban a folyton rohanó, edzést tartó, de állandóan mosolygós, kedves Rubint Rékát, aki bárkivel szívesen készít egy közös fotót és mindenkihez van egy jó szava, aki három gyermeke és edzései mellett még olyan produkciót is képes elvállalni, mint a Nagy Duett? Réka vajon mindig szeretett mozogni és mindig ilyen fitt volt? Vagy ő is duci kislányként kezdte, akit mindig csúfoltak? Mi volt a motivációja? Mit gondolsz, meg tud változni az ember viszonya a mozgáshoz, ha nem kényszerből edz?

Ezekre a kérdésekre kaptok választ Réka születésnapja alkalmából!

Rubint Réka 1978. június 28-án született Kazincbarcikán. Gyógypedagógiai főiskolát végzett, sikeres és keresett fitneszedző, számtalan fitnesz- és aerobikvideó, DVD készítője. Férjével, Schobert Norberttel három gyermeket nevelnek. Gyermekeik: Lara, Norbert és Zalán. Az egészséges táplálkozást támogató Norbi Update feltalálói és terjesztői. Cikkünkben korábbi interjúiból válogattuk össze élete apró darabjait, ami a mai Rubint Rékát eredményezte.

Kezdetek

Réka életszakaszai
Réka életszakai
Forrás: ilyennincs.com

Óvodába Pusztamonostoron járt, az általános iskolai tanulmányait pedig a jászberényi Székely Mihály Általános Iskolában folytatta.

Az általános iskolai ballagási tablóképéről azt mondta, hogy rettenetesen nézett ki azon a felvételen, hiszen kövér volt és vastag keretes szemüveget viselt. Ezt ma már nehéz elhinni róla.

Gyerekkoromban utáltam mozogni, nyolcadik osztályos koromig fel voltam mentve testnevelésből. Volt rajtam vagy 15-20 kiló fölösleg. 13 évesen 150 cm és 60 kiló voltam. Teltkarcsú voltam, három hurkával a hasamon. Tizenhárom évesen azonban "bekattantam". Megirigyeltem a csinos lányokat az osztályban, és nagyon nem szerettem azt, aki a tükörből visszanézett rám. Lapozgattam a szebbnél szebb női testeket mutogató magazinokat, és azt mondtam, hogy de szeretnék ilyen lenni, azért is megmutatom... Koplalni kezdtem, le is fogytam tizenhat kilót, csont és bőr voltam. A kazincbarcikai egészségügyi szakközépiskolában, ahová jelentkeztem, a testnevelő tanár meg is mondta, rettenetes az állapotom.” (Forrás: szabadfold.hu)

A középiskolát Kazincbarcikán az Egészségügyi és Óvónőképző Iskolában kezdte, azért jelentkezett oda, mert szerelmes lett egy miskolci srácba és a közelében akart lenni.

„Az ottani testnevelő tanárom azt mondta, alkalmatlan vagyok mindenre. Valóban az voltam, mert a fizikai állapotom egyenlő volt a nullával. Meg akart buktatni testnevelésből, és egy év alatt – amíg bebizonyítottam neki, hogy a félévkor kapott kettesemet ki tudom javítani – a mozgás szerelmese lettem, és ráébredtem arra, mennyi mindent ad a sport. A tanárnőm a gyógytestnevelést végzők közé sorolt, a szemében én voltam a suták sutája, el is határoztam, hogy bizonyítok. Nemcsak a legjobb futóvá váltam, de a tanárnő a jég hátán is megélni tudó és akaró Rubint Rékát faragott belőlem. Egy év után hazamentem Jászberénybe, mert elmúlt a szerelem. Agrármérnök szüleim beírattak a helyi gimnázium matematika-fizika tagozatos osztályába. Olyan volt ez, mint a gordonkázás. Az órák után rögtön az edzőterembe mentem.„

Ami hihetetlenül megdöbbentő, hogy Réka mindent megától tanult meg, és mindig megküzdött céljai eléréséért, erről így nyilatkozott:

A Zagyva gáton futottam, melyben több volt a gyaloglás, de az alapokat itt sajátítottam el. Ezután a jászberényi uszodában önerőmből megtanultam úszni. Amikor tizenkilenc évesen Budapestre kerültem, az volt a legnagyobb célom, hogy a neves fitnesztermekbe meg tudjam vásárolni a bérletet az ösztöndíjamból. Ez sikerült, és azóta magával ragadott a mozgás.” (Forrás: haon.hu)

Az első edzések:
„Szenvedélyem lett a sport! Ekkorra a sport annyira meghatározó lett az életemben, hogy először a főiskola kollégiumának tornatermében, becsületkasszás rendszerben kezdtem el megmozgatni a szobatársaimat, ám néhány hét elteltével a 10 fős, lelkes kis csapat 50-60 embert megmozgató csoporttá duzzadt. Nagyon boldog voltam, hogy ennyi velem egykorú fiatal lánynak át tudtam adni a mozgás örömét. Ezt követően a tornatermi órák mellett egy, kettő, majd egyre több edzőteremben kezdtem el órákat tartani. Mindezt a főiskola mellett. Előadások és a kötelező gyakorlatok, vizsgák és szigorlatok előtt és után tartottam az óráimat. Hogy őszinte legyek, nem volt könnyű, de élveztem és imádtam!

20 évesen önálló keresettel rendelkeztem, s büszke voltam, hogy nem szorulok a szüleim támogatására anyagilag. Az ötezer forintos ösztöndíjam mellett, bár nagyon sok munkával, de szép keresetem volt. Boldog voltam, hiszen azt csináltam és mind a mai napig azt csinálhatom, amit szeretek, amiért élek! Rájöttem, ha reális célokat tűzök ki magam elé, akkor nem leszek boldogtalan. Azért dolgoztam mindennap, hogy ki tudjam fizetni a számláimat. Örültem, hogy van munkahelyem, ahova ha bemegyek, megbecsülnek. Közben nappali tagozaton a gyógypedagógiai főiskolára jártam, éltem a főiskolások életét.

A nagy szerelem
A nagy szerelem
Forrás: nlcafe.hu

Aztán jött a herceg a fehér lovon…

Amikor Norbival találkoztam, ő szabályosan megmentett. Nehezen, de beláttam, hogy lassítanom kell a tempómon. Ebben a feszített tempóban valószínűleg fél éven belül tönkrementem volna. Hajlamos vagyok túlvállalni magam, meg kell tanulnom szelektálni, tudni nemet mondani.

A Norbival való találkozás ma visszaemlékezve az egész olyan ködbe burkolódzó, meseszerűen szép. Norbi látott engem órát tartani, épp egy rendezvényen, és akkor említette először, hogy szeretne leforgatni velem egy fitneszvideót. Hónapokon keresztül nem tudtunk leülni megbeszélni a részleteket, mert nem voltunk képesek időpontot egyeztetni. Miattam. Nekem fontosabbak voltak az óráim és a napi munka. Erre Norbi kitalálta, hogy leszerződtet egy háromnapos roadshow-ra. Jó csel volt, mivel ez munkának számított, tehát fizetés is járt hozzá, amire nagy szükségem volt az autólízingem miatt, s erre igent mondtam. Össze voltunk zárva három napig, és volt időnk beszélgetni. Szinte szünet nélkül beszélgettünk. És elkezdődött valami egészen különös érzés, ami hatalmába kerített.”

Ez után 5 évig különböző fővárosi edzőtermekben dolgozott edzőként, majd szakmailag egyre ismertebbé vált. 2003-ban lett az ATSA Fitnesz szakmai igazgatója, 2009-ben pedig kidolgozta saját fitnesz programját, az Alakreformot, amellyel sok száz nő életét változtatta meg. A program népszerűsítéséért keményen meg kellett dolgoznia, Alakreform roadshow-kat, Alakreform Táborokat, Alakreform Edzéseket tartott és a hozzá kapcsolódó főzőműsort, így lett teljes a Rubint Réka diéta. 29 évesen, 2 kisgyermek édesanyjaként indította el az országos szépség- és egészségszalon-hálózatát, és jelent meg a saját tervezésű ruhakollekciója.

2010-ben még egy életmódmagazint is életre hívott Alakreform Magazin címmel. Sikere töretlen, hiszen ma is sokan fogynak, vagy csak tartják formában magukat a Rubint Réka torna segítségével. Réka és

az Alakreform Programja napi szinten jelen van a médiában. Több tévés műsor vendégszereplője, internetes oldal szakmai tanácsadója is lett az évek során.

Réka edzés közben
Réka kedvenc elfoglaltsága közben
Forrás: nlcafe.hu

Rubint Réka a Legjobb Személyi Edző, 2008-ban az Év Személyi Edzője, 2009-ben pedig már az Év Elite Személyi Edzője címet nyerte el. Fitnesz Modell Bajnokságokon nemzetközi és hazai szinten is ezüstéremmel büszkélkedhet.

Rubint Réka imádott nagymamája 2010. április 13-án elhunyt, temetése válaszút elé állította a fitnesz lady-t, aki ekkor is bebizonyította mennyire emberi.

„Szombaton délután egykor volt a temetés, és arra a napra már két fellépésem is le volt szervezve. Keszthely 220 km-re, Kazincbarcika, ahol nagyikámat temették, 230 km-re van Budapesttől. Választanom kellett: az emberek, akik várnak rám, hogy együtt tornázhassunk, vagy az én varázslelkű, édes, drága nagymamám temetése. Nem volt kérdés egy percig sem, hogy ott a helyem nagymamám mellett, aki az utolsó kis nyugdíját is rám költötte a nyári szünidők alatt, amelyeket nála töltöttem. Álltam koporsója mellett, felidéztem a régi emlékeket, potyogtak a könnyeim, és néztem kis törékeny testét, amely oly sokat ölelt át engem, óvott-védett mindentől... Megsimogattam, megköszöntem neki, hogy volt nekem. Hét órakor már úton voltam visszafelé, hogy tízkor el tudjam kezdeni a budapesti órát úgy, hogy senki ne lássa rajtam a hajnali fájdalom jeleit. Az óra fergetegesen sikerült, de a lelkem ez idő alatt még mindig a nagyikám kezét fogta ott, Kazincbarcikán". (Forrás: ma.hu)

Életére visszatekintve így nyilatkozott:

Amikor Pusztamonostoron, Jászberényben őriztem a disznókat, vágtuk a malacot, krumplit kapáltam, paprikát szedtem, és azért nem mentünk nyaralni, mert ért a paradicsom, nem hittem, hogy majd egy tizedik emeleti irodából gyönyörködhetek a budapesti panorámában. Mint ahogyan azt sem hittem, hogy egy szép autót vezetek majd, melyben hátul ülnek a gyerekeim. Egy harminc négyzetméteres garzonból kezdtem, napi nyolc aerobikórát tartottam úgy, hogy közben nappali tagozaton tanultam. Tudatosan éltem az életemet, ez az eredmény."

Hitvallása

Munkásságom és Alakreform programom arról a fantasztikus nőről szól, aki megtisztel bizalmával, és edzőtársának fogad. Én hiszek benned, segítek abban, hogy tudatos és következetes munkával elérd a célod, s hogy az utad végén egy elégedett, boldog nő nézzen vissza Rád a tükörből.”

Még a magyar celebek is hozzá járnak fogyni, többek között Sarka Kata is vele nyerte vissza bomba alakját második terhessége után, ő így nyilatkozott Rékáról:

Réka családja
Réka a gyerekekkel
Forrás: Rubint Réka facebook oldala

"Én is Réka segítségével kezdtem neki a fogyásnak, úgyhogy neki mindenképpen higgyél, mert nagyon ért hozzá! Talán az országban a legjobban! Számomra is egy etalon abban, amit képvisel! Nagyon szeretem őt, és a barátom!” (Forrás: femina.hu)

És a legfontosabb dolog az életében, a gyermekei:

Réka büszke lehet a gyermekeire, hiszen mindhárman igazi egyéniségek. A fitneszkirálynő és férje, Norbi már azt találgatják, hol helyezkednek majd el a csemetéik, és már azt is tudják, hogy ki vezeti majd az Update Birodalmat.

Mindhárom Schobert-gyerek megtalálta már a maga útját, és szüleik nagyon büszkék rájuk. Laráról már tudjuk, hogy a lovaglás az élete, de már anyukájával is szerepelt közös fitneszvideóban, ám Norbika és Zalán is tehetséges valamiben.

Norbika nagyon színes egyéniség, rajong az állatokért, a természetért. Épp ezért természetvédő vagy állatorvos is lehet belőle. Emellett imád olvasni is, és hihetetlenül jó előadó. A Hal a tortán forgatása alatt találkozott Gesztesi Karcsival és Hujber Ferivel. Mindketten azt mondták: színészvér folyik az ereiben. A tanító nénije szerint is szeret szerepelni. Zalán viszont rendkívül higgadt, gyakorlatias, és, mint a Halak jegyűek általában, ő is vezető típus. Elképzelhető, hogy ő viszi tovább mindazt, amit Norbival felépítettünk. A legfontosabb, hogy abban teljesedjenek ki, amit szeretnek”. (Forrás: HOT magazin)

Réka elszántsága és következetes életvitele teszi őt annyira hitelessé mint amilyen, ezért követik őt több százezren a Facebookon. Motivációs előadásain és Alakreform edzésein kívül több képpel és videóval szól a követőihez, amelyek mind nagy segítséget adnak a változtatni kívánóknak. Egyik fő tanácsa az, hogy „ne a kifogásokat gyűjts magadban, hogy miért nem cselekszel és változtatsz az életeden, hanem kis célokat kell az embernek maga elé kitűzni és azt folyamatos szorgos hangya munkával véghezvinni”. Másik fő alapelve, hogy fontos a családdal töltött idő és a közös pihenés időnként. Ő is gyakran lepi meg az egész családot programmal vagy különleges élményekkel, mint pl. utazás, hajózás vagy mozizás. Születésnapja alkalmából családja ajándékozta meg, egy csodás kikapcsolódással a meseszép Hertelendy Kastélyban, ahol a szűk családon kívül a barátaival együtt ünnepelnek.

Réka a családjával és a barátaival tegnap este
Forrás: Rubint Réka facebook oldala

Réka igazán megérdemli ezt a pihenést, jó szórakozást és természetesen nagyon boldog születésnapot kívánunk Neki!

Rubint Réka hivatalos internetes oldalai:

http://www.rubintreka.hu/

http://www.facebook.com/rubintreka


 

Programajánló

Réka ma nem tart Alakreform órát a Rozsnyai utcában, azonban július 5-én 18.30-20.00-ig szenzációs születésnapi órával vár mindenkit. A fergeteges hangulatot fokozza, hogy majd Bárány Attila fogja élőben keverni a legújabb dalokat. Az eseményhez a link: https://www.facebook.com/events/1716496015304733/

Hozzászólások