Falling Walls: faldöntögető tudományos eredmények?!

Falling Walls: faldöntögető tudományos eredmények?!

2017-03-27

A Falling Walls Lab egy fiatal innovátoroknak szóló kezdeményezés: diákok, fiatal kutatók és szakemberek kapnak lehetőséget, hogy bemutassák innovatív ötletüket, amellyel választ adnak a verseny mottójául szolgáló “Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani?”kérdésre.

lab
A2016-os év magyar győztesei, akik a Falling Walls Lab berlini döntőjén is bemutatkozhattak.
Forrás: Food Tech

A Lab kiváló lehetőséget nyújt hallgatók, akadémikusok, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy a nagyközönség illetve, egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt, mindössze 3 percben megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, innovatív projektjüket, illetve ötletüket. A Falling Walls Lab a világ számos pontján kerül megrendezésre minden évben. Az egyes nemzeti Lab-ek győztesei lehetőséget kapnak, hogy előadják ötletüket a Falling Walls Lab Döntőn, amit minden évben november 8-án rendeznek meg Berlinben, melyet november 9-én a Falling Walls Konferencia követ.

A Falling Walls Konferencián 20 világszínvonalú kutató mutatja be munkásságát, mely választ ad a címben feltett kérdésre.

Az eseményre olyan alapképzéses, mesterképzéses, PhD hallgatók, postdoc-ok, fiatal szakemberek, vállalkozók, és professzorok jelentkezését várják, akik jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt, vagy akiknek alapdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 10 év telt el, vagy a mesterdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 7 év telt el, vagy a PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.

• Rendelkezésre álló idő: 3 perc
• Az ötlet: kutatási projekt, üzleti terv, vállalkozás vagy társadalmi kezdeményezés
• Nyeremény: út Berlinbe a Falling Walls Lab világ döntőjére és a Falling Walls konferenciára (2016/11/9), ahol a győztes jelentős pénznyereményben is részesül.

 

A zsűri tagjai:

o Dr. Horváth András – egyetemi adjunktus, a Falling Walls Lab Budapest zsűrijének elnöke
o Prof. Szarka László – az MTA CSFK főigazgatója, a 2015-ös Falling Walls Lab Sopron zsűrijének elnöke
o Csík Adrien – a B. Braun Medical Group menedzsere
o Dr. Reguly István - egyetemi adjunktus, az Oxford Egyetem volt kutatója
o Kadocsa Márton - az A.T. Kearney tanácsadója
o Feiszthuber Helga - a 2015-ös verseny magyarországi győztese

konf
A Falling Walls Konferencián 20 elismert kutató mutatja be munkásságát, ami komoly inspirációt jelenhet a fiataloknak.
Forrás: eusja.org

Idén a Magyar Tudományos Akadémiával karöltve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán kerül megrendezésre a Falling Walls Lab Budapest április 29-én. A jelentkezési határidő 2017. április 7, jelentkezésre itt van lehetőség.

 

Borítókép forrása: allevents.in

Hozzászólások