Duális képzést indít a Széchenyi Egyetem és az Audi

Duális képzést indít a Széchenyi Egyetem és az Audi

2017-03-24

A duális képzés egy hibrid képzési típus. A duális formát választók amellett, hogy nappali tagozatos hallgatóként egyetemen, főiskolán tanulnak, egy vállalatnál rendszeres szakmai gyakorlatot végeznek és megszerzik a céges igényeknek megfelelő szaktudást.

Az Audi és a Széchenyi István Egyetem együttműködése

Széchenyi István Egyetem az Audi Hungariával közösen duális képzést indít a 2017 szeptemberében Járműmérnök, Gépészmérnök vagy Villamosmérnök szakra nappali tagozaton felvételt nyerő hallgatók számára. A duális képzésben meghirdetett maximális létszám: Járműmérnök szakon 10 fő, Gépészmérnök szakon 10 fő, Villamosmérnök szakon 10 fő. A gyakorlati ismeretek elsajátítása az Egyetemen kívül, a képzési idő jelentős részében az Audi Hungaria Zrt telephelyén történik.

Milyen területeken folyik duális képzés? Mik a duális képzés jellemzői?

audi
Az Audi Hungariánál 2001 óta folyik duális szakképzés. Eddig 1700 fiatal szerzett szakmát e képzési forma keretein belül.
Forrás: 

Duális képzés egyelőre a műszaki, informatikai, agrár-, természettudományi és gazdaságtudományi képzés területén érhető el, de már a szociális munka alapszakra jelentkezők is választhatnak ilyen képzést. A duális képzés előnye, hogy amíg a szakmai gyakorlatot általában csak harmadévesként kezdhetik el a hallgatók, addig a duális képzésbe már elsőévesként bekapcsolódhatnak. A vállalatok pedig többet tudnak adni, mint a sima szakmai gyakorlaton lévőknek, mivel azok több időt tudnak eltölteni a szakmai folyamatok elsajátításával. 

 

A szakmai gyakorlaton is szerezhetnek némi tapasztalatot a hallgatók, az azonban nem mindegy, hogy egy pár hetes vagy féléves gyakorlaton vett részt a gyakornok, vagy az alapszak három évében végig egy vállalat részmunkaidős "munkatársaként" dolgozott. Ráadásul a kiválóan teljesítő hallgatók szinte biztosan álláslehetőséget kapnak az adott vállalattól, így megspórolhatják az idegőrlő álláskeresést, a képzés során kiépített szakmai kapcsolatokról nem is beszélve. A cégek a képzés teljes idejére kötelesek díjazásban részesíteni a hallgatót, mind a vállalati, mind az intézményi periódusok alatt. A fizetés hetente minimum a minimálbér 15 százaléka.

Duális képzés: a hallgató, az egyetem és a cég is jól jár

audiauto
Duális képzés: 13 szakmában évente 250 fiatalt képeznek szakmákra a győri Audiban.
Forrás: autoszektor.hu

A duális képzés konstrukciója mindenkinek megéri: a cégek jól képzett munkaerőhöz jutnak, a hallgatónak nem kell választania a tanulmányai és a munka között és az egyetem is reménykedhet, hogy a hallgató az alapszakos diplomája után továbbtanul. Ezzel megakadályozható, hogy a szakemberhiány miatt a cégek elcsalják a másodéves hallgatókat, akik diploma nélkül lényegében  gyakorlatilag betanított szellemi szakmunkások lesznek. A vállalkozások nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis demográfiai szempontból is egyre kevesebb az új munkavállaló a piacon: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2015-ben már 128 ezret sem érte el a számuk, míg az ezredfordulón 189 ezren voltak a pályakezdők. Csak az IT-ágazatban 25-30 ezer munkavállalóra van most szükség, vagyis az újonnan munkába lépők legalább ötödére, és akkor még nem beszéltünk a többi hiányszakmáról. Ezért lenne különösen fontos, hogy mind a fiatalok, mind a vállalatok bebiztosítsák magukat, erre lehet megoldás a duális képzés szélesítése, akár mesterszakon is.

 

Borítókép forrása: KamaraOnline

Hozzászólások