Delfinekkel mentenék meg a kihalás szélén álló fajt

Delfinekkel mentenék meg a kihalás szélén álló fajt

2017-07-03

Speciális, az Amerikai Haditengerészet által betanított delfinekkel mentené meg a kihalás szélére sodródott kaliforniai disznódelfineket a mexikói kormány.

A mexikói kormány szerint már csak alig 40 kaliforniai disznódelfin, vagy más néven vaquita, él a Kaliforniai-öbölben és a megmentésük érdekében egy új projektet indít a mexikói környezetvédelmi miniszter.

A projektben az amerikai tengerészet által, elveszett búvárok megtalálására kiképzett delfineket használnak fel. Ezek a delfinek fogják felkutatni, illetve biztonságos helyre terelni a disznódelfineket. Az illetékesek szerint csak így lehet biztosítani a disznódelfinek biztonságát.

A mexikói kormány ezzel egyidejűleg betiltotta a kopoltyúhálók használatát, amit a halászok a totoaba kifogására használnak. A kopoltyúhálóba csak a hal feje ragad bele a teste nem, ám ez a hálófajta felelős rengeteg kaliforniai disznódelfin haláláért is.

A hollywood-i színész Leonardo DiCaprio, aki a disznódelfinek megmentéséért kampányolt, üdvözli a hírt és megköszönte a mexikói elnöknek, illetve a WWF munkáját.

Forrás: bbc.co.uk

Borítókép forrása: makingwavesoutreach.wordpress.com

Hozzászólások