Az online társkeresők etikettje: így ismerkedj

Az online társkeresők etikettje: így ismerkedj

2016-11-17

Teljesen hétköznapi dolog, hogy az utcán, a villamoson vagy a kávézókban mindenki Tinderezik, vagy más, ehhez hasonló online randi appot használ. Néha jobbra is húzunk valakit, nem csak balra, ilyenkor párba állunk a nekünk szimpatikus személlyel, ha ő is jobbra húzott minket. Ilyenkor persze jön a dilemma: kinek kell kezdeményeznie? Egy lány mindig túl könnyen kaphatónak érzi magát, ha ő ír rá a srácokra, akik erre gyakran nem is válaszolnak. De ha valakit jobbra húztál, miért nem akarsz vele beszélgetni? Azt hiszem sokan félnek attól, hogy elszúrják, így inkább bele se kezdenek a dologba. Nekik adunk ma tippeket.

Korábban már írtunk arról, hogy milyen a megfelelő profilkép a Tinderen, legutóbb pedig arról számoltunk be, hogy a Spotify segítségével már zenét is kapcsolhatunk profilunkhoz, hogy megmutathassuk valódi egyéniségünket.

A szabályok tehát a következők:

Soha ne kérdezd meg az első beszélgetés során, hogy mit csinál!

Myka Meier, a new yorki Beaumont Etiquette alapító-igazgatója, az online randik királya, aki már több száz embernek mutatta meg a helyes irányt ezen a téren, azt állítja, hogy az első beszélgetés során az emberek foglalkozásáról beszélni az egyik leggyakoribb és legnagyobb hiba, amit a kliensei elkövetnek. Ha belegondolunk, igazuk van. Bármennyire is egyszerű témának tűnik a munkáról beszélni, ez kicsit opportunista megközelítés. Tulajdonképpen burkoltan azt kérdezzük meg a másiktól, hogy mennyire jól képzett és átvitt értelemben azt, hogy mennyi pénzt keres.

A témával ráadásul könnyen zátonyra is futhatunk, mivel ha te megkérdezed, hogy mivel foglalkozik és ő csak annyit válaszol, hogy ügyvéd, de nem kérdez vissza, teljesen megfeneklik a beszélgetés. A szakértő szerint olyan kérdést kell feltenni elsőre a lehetséges partnerünknek, ami által jobban megismerhetjük őt. Ezek az első lépések arról szólnak, hogy többet tudjunk meg a másik személyiségéről, így érdemes nyílt kérdéseket feltenni neki, például:

  • Honnan származik?
  • Mit szeret leginkább csinálni hétvégenként?
  • Hol lakik és mik a kedvenc helyei?

Kerüld el az egyszerű, magányos sziát vagy hellot, ettől a legtöbb ember unalmasnak fog tartani és válaszra sem méltat majd. Vizsgáld meg a partnered profilképeit és fűzz ahhoz valamilyen kommentárt. Ez alapján rögtön fel fog neki tűnni, hogy tényleg érdeklődsz iránta, ami rokonszenvet ébreszt.

Mindenki imád magáról mesélni, így érdemes bedobni a személyes kérdéseket is:

  • A kutyákat szereted, vagy a cicákat?
  • Palacsintát eszel szívesebben, vagy gofrit?
  • Mi volt a legcikisebb történeted az iskolaévek alatt?

A randiguru szerint legalább egy napot érdemes azután várni, hogy párba álltatok, így nem tűntök olyan rámenősnek és a párotok sem gondolja majd azt, hogy folyton a Tinderen lógtok.

Figyelj arra is, hogy helyesen írj! Nem akarsz butának vagy faragatlannak tűnni, de főleg nem akarod azt mutatni, hogy félvállról veszed a beszélgetés és ezért nem figyelsz a helyes karaktersorrendre!

Hol voltál eddig?

Ez a kérdés valamiért, talán a vádló hangsúly miatt, mindenkit arra késztet, hogy válaszoljon rá. És persze ez a lényeg, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. Ha ezt sikeresen megtettük, akkor az már fél siker. Talán az is közre játszik, hogy erre a kérdésre szívesen válaszolunk, mert a kérdésből látszik, hogy aki feltette, nem veszi túlságosan komolyan magát. Ez jó alapot szolgáltathat egy randihoz is: az emberek többsége nem szeret olyan emberekkel ismerkedni, akik karót nyeltek. Poénokat elő!

Miért keres valaki online párt, ha olyan helyes/gyönyörű, mint te?

A bókok mindkét nem fantáziáját csiklandozzák és az ember titkon biztosan arra vágyik, hogy olyan párt találjon, aki folyton szép szavakat mormol a fülébe és tejben-vajban füröszti. Azt persze érdemes már az elején leszögezni, hogy csak alkalmi partnerre van-e épp szükségünk, vagy valami komolyabbat keresünk, mivel ha nem egyeznek ezek az érdekek, nem érdemes tovább húznunk egymás idejét. (Hacsak nem alakult ki pár mondat alapján valami megmagyarázhatatlan szimpátia, amit nem tudnánk csak úgy elengedni.)

A félénkebbeknek: "Mi foglalkoztat mostanában?"

Ez a kérdés nagyon nyitott, általa megtudhatjuk, hogy mivel tölti általában az idejét a chat partnerünk. Megtudhatjuk, hogy jár-e sportolni, szokott-e főzni vagy, hogy épp milyen könyvet olvas. Ezek a témák pedig kiváló beszélgetési alapot szolgáltathatnak, ugye? Persze ha ezek még nem derülnének ki, akkor tegyük fel ezt a kérdéseinket, még mielőtt megakadna a beszélgetés:

Melyik volt a legjobb...

  • kaja, amit ettél
  • könyv, amit olvastál
  • film, amit láttál az elmúlt egy évben?

Online randi tippjeink tárháza mára kimerült, amit még ajánlani tudunk az, hogy köszönjetek el a beszélgetőpartnereitektől úgy, hogy tudják, többet is szeretnétek, például kérdezzétek meg, hogy beszélhettek-e holnap. Vagy mondjátok, hogy írjon nektek, ha következő alkalommal eszébe juttok. Ne úgy köszönjetek el, hogy viszlát, inkább mondjátok azt, hogy kellemes volt a beszélgetés, emeljétek ki, hogy szívesen folytatnátok máskor is. A későbbi beszélgetés pedig talán ugyanilyen jól alakul és sikerül egy randit is egyeztetni.

Borítókép forrása: realmendrinkwhiskey.com

Hozzászólások