Amerika legcsodásabb szállodái

Amerika legcsodásabb szállodái

2016-07-29

Az ember gyakran vágyik rá, hogy elutazzon egy minél távolabbi pontjára a világnak, hogy új élményeket gyűjthessen, és más kultúrákat ismerjen meg, hogy addig is, míg ott van, elfeledkezhessen a napi problémákról. Mai összeállításunkban varázslatos helyeken levő amerikai szállodákat hoztunk, ahová mi is szívesen elröppennénk egy pár nap vagy hét erejéig.

 

5. The Gant, Colorado, Aspen

theganaspen
A berendezés nagyon barátságos
Forrás: thegantaspen.com
thegant
The Gant, Aspen
Forrás: chalets-usa.co.uk

Ez a szálloda kilóg a többi közül: egy eldugott 20 ezer négyzetméteres területen fekszik az aspeni hegyek között. A hangulatát pedig a rusztikus lakosztályok adják a hegyi pihenésnek. Nyáron a kirándulók paradicsoma, télen pedig a síelők veszik birtokukba a paradicsomi hangulatot idéző, 120 lakosztályt. Ezek mindegyike hangulatos privát erkéllyel és kandallóval rendelkezik, melyben folyamatosan pattog a tűz a hideg időben, így még csodásabb és otthonosabb hangulatot varázsolva.

A berendezés nem hagy időt az unatkozásra: 5 teniszpálya, 2 kültéri, fűtött medence és 3 kültéri forró vizes jacuzzi várja egész évben a pihenni vágyókat.
 

4. Ocean House, Rhode Island

oceanhouse1
A Spa is az óceánra néz
Forrás: cntraveler.com
oceanhouse2
A óceánra néző terasz pazar
Forrás: cnn.com


Az 1868-as függetlenségi háború után épített Ocean House rengeteg megpróbáltatáson ment át, 2004-ben azonban teljes ráncfelvarrást kapott: gyakorlatilag az utolsó szöget is kicserélték az épületben. Azóta pedig modern ám elegáns, viktoriánus stílusú berendezéseivel várja a valódi luxusra vágyókat. A vendégeket azonban nem csak az óceáni kilátással kényeztetik: kialakítottak egy 12 ezer négyzetméteres wellness és strand részleget, van golfpálya, de még moziba is mehetünk, ha kedvünk támad. A szállodához saját fehér homokos strand is tartozik, amelyet persze csak a vendégek használhatnak.
 

palacehotel
Hatalmas, impozáns terek a Palace-ban
Forrás: timeout.com

3. Palace Hotel, San Francisco

palacemedence
A Palace medencéje díjnyertes
Forrás: tripadvisor.com

A fenséges Palace Hotelt még 1875-ben alapították, azóta pedig egy 40 millió dolláros felújításon esett át. Az egyszerű, ám hihetetlenül hatalmas tereket arannyal vonták be, gyönyörű átriumos mennyezetet kapott és hozzá való méregdrága szőnyegeket is elhelyeztek, és kristálycsillárokat is felszeretlek.

A lakosztályokat is kibővítették és új berendezést is kaptak: baldachinos ágyakat és márványkandallókat szereltek be, a berendezést pedig korabeli bútorokkal tökéletesítették. A luxushoz persze ennyi nem lett volna elég: egy feszített víztükrű, üvegtetejű medence is kialakításra került, mely a város legimpozánsabb medencéjének bizonyult már több ízben.

2. Belaggio, Las Vegas

belaggio
A szálloda és a szzökőkút
Forrás: cnn.com
belaggiosclup
A híres szobor és alkotója
Forrás: reviewjournal.com

Vegasról már sok filmet láttunk, a kaszinók és a fényűzés világa azonban nem biztos, hogy mindenki számára lenyűgöző. Az én kaszinós élményeim Amerikában nem voltak túl pozitívak: az idős emberek azzal töltik napjaikat, hogy ülnek a nyerőgépek előtt és reménykednek a nagy nyereményben, mindezt pedig csak azért, hogy menjen valamivel az idő. A fiatalok pedig azért mennek kaszinózni, hogy hátha megütik a jackpotot és pár pillanatig gazdagnak és szerencsésnek érezhetik magukat. Mert ez egy ördögi kör, amiből a nyereménnyel nehéz kiszállni.

Na de a Belaggio más: patinás luxust rejt, amerre csak nézünk, amely a szobányi kristálycsillárok alatt állva igencsak lenyűgöző az európai ember szemének. A hotel Vegas jelképe a félköríves kialakítással, a gyönyörű szökőkutakkal és az olasz stílussal, melyben építették. A szálloda egyébként 1,6 milliárd dollárt ér a benne lévő kaszinók, bárok és luxuséttermek miatt, ráadásul 5 mediterrán stílusú medencét is kialakítottak a belső terében. A Dale Chihuly szobor pedig, amely több száz üvegvirágból áll össze, szintén hihetetlenül gyönyörű. Akkor pedig még nem is ejtettünk szót a botanikus kertről és a lenyűgöző üvegházról, amely szintén növeli a wow faktort ebben a hihetetlen komplexumban.

És az általunk legmesésebbnek választott:

 

1.Halekulani, Honolulu, Hawaii

halekulani2
A medence is lenyűgöző
Forrás: hotels.com
halekulani
Halekulani látkép
Forrás: fodors.com

Amikor a Honoluluban található hotelekről nézegettünk képeket, nagyon nehéz volt megtalálni a legkáprázatosabbat, hiszen itt minden fényűzésről és a turisták kényelmének kiszolgálásáról szól. Azért sikerült választanunk: a legelegánsabb, tipikusan nászutas célra kialakított Halekulani hotelnek már a medencéje is csodás: az alján egy 1,2 millió üvegdarabból kialakított orchidea minta kápráztatja az itt pihenők szemét, melyet képünkön is láthattok. Persze a medencéből gyönyörű kilátás nyílik az Óceánra és az azt szegélyező fehér homokra. Az épületet egyébként buja erdő határolja, ez pedig csak fokozza az épület Zenbe illő kinézetét.

A minimalista, natúr dizájn, melyet a felújításkor alakítottak ki, azt hivatott szolgálni, hogy minden tekintet az Óceánra irányuljon. Ha valaki pedig egy valódi luxus esküvőre vágyik, ne habozzon megkeresni a szállodát, mivel csodás eseményeket rendeznek, persze csillagászati összegeket kell kiadni az 5 csillagos luxusért. (Még a honlapjunkon is érdemes egy körutazást tenni, már ez maga is felfogható egy kényeztető programnak.)

 

Borítókép forrása: carrier.co.uk

 

Hozzászólások