Állatok, amik Pokémonok is lehetnének

Állatok, amik Pokémonok is lehetnének

2016-08-30

A virtuális valóság valamiért jobb, mint a valódi világ, ezt igazolják a Pokémon Go játék statisztikái. Pedig ahhoz, hogy furcsa teremtményeket lássunk, elég elmenni az állatkertbe, vagy megnézni egy Attenborough filmet, mivel Földünk állatvilága annyira csodálatos és sokféle, hogy az igazán gyönyörű állatok mellett a fura, meseszerű karaktereknek is van helye. Hoztunk Nektek egy válogatást tehát a legviccesebb, mesébe illő állatokról.

 
gombhal
Gömbhal
Forrás: Alamy Stock Photos
 • Gömbhal-félék (Tetraodon sp.)
  Különleges tulajdonságok: ezek a fajok a legmérgezőbb gerincesek közé tartoznak. Ráadásul kiváló Pokeball készíthető belőlük, mivel ha megzavarják őket, nagyjából a testméretük ötszörösére fújódnak fel, hogy elriasszák az ellenségüket. Sajnos kiszárítva gyakran árulják őket a mediterrán piacokon, felfújódott állapotban, mint dísztárgyat.
 • Tarka zöldbagoly (Moma alpium)
  zoldbagoly
  A tarka zöldbagoly hernyója
  Forrás: naturepl.com  Különleges tulajdonságok: Ez a Bagolylepkefélék- családjához tartozó faj igencsak érdekes hernyó állapottal rendelkezik: az apró állatkákon rengeteg szőr van, amellyel csalánszerű csípést képesek ejteni a hozzáérőn, így védve magukat a ragadozóktól. Bizarr, nem?

 


 

üvegbéka
Üvegbéka az üvegen
Forrás: naturepl.com

 

 • Üvegbéka- fajok (Hyalinobatrachium sp.)

Különleges tulajdonságok: láthatatlanság!  A családhoz tartozó fajok bőre átlátszó, így alájuk tekintve láthatjuk belső szerveiket, teljes valójában. Erről egy kis videót is megtekinthettek itt.
 

 • Pálmatolvaj (Birgus latro)
a pálmatolvaj
A pálmatolvajKülönleges tulajdonsága: hihetetlenül erős! Ezt a rákot azért hívják pálmatolvajnak, mert akár kókuszdiókat is képes összeroppantani a híresen erős ollóival. Videót itt nézhettek róla.

 

 

 

 • laposfarkú gekko
  Laposfarkú gekkó
  Forrás: naturepl.com
  Csodás laposfarkú gekkó (Uroplatus phantasticus)
  Különleges tulajdonsága: a kiváló rejtőzködő képessége, vagyis a mimikri. A gekkókról és kaméleonokról tudjuk, hogy a legtöbb faj képes színezetet váltani, így van ezzel a csodás laposfarkú is, amely képes annyira beleolvadni a környezetébe lapos farkával, hogy ha nem mozdul, egyszerűen csak egy száraz falevélnek nézzük. Egyébként ártalmatlan: tücsköket és molyokat eszik.
 • Dumbo-polipok (Grimpoteuthis sp.)
  polip
  Egy cuki Dumbo-polip
  Forrás: Alamy Stock Photo


  Különleges tulajdonságuk: intelligensek! A nőstény példányok átveszik átveszik a hímektől a spermatartó tokokat, hogy akkor termékenyítsék meg a petéiket, amikor a legkedvezőbbek a környezeti tényezők. Egyébként pedig két fülszerű nyúlvánnyal rendelkeznek a fejük két oldalán, amelyet propellerként képesek használni, ezért hívják őket Dumbonak.

   
  ayeaye
  Aye-aye
  Forrás: Alamy Stock Photo   
 • Aye-aye (Daubentonia madagascariensis)
  Különleges tulajdonságuk: az aye-aye az őslakosoktól kapta a nevét: ilyen kiáltásokat hallat az esőerdőben. Egyébként pedig hosszú és mozgékony ujjai vannak, amiket mindenhová képes bedugni: így turkál magának rovarokat és lárvákat a fák mélyedéseiből. A vadászati módszerét itt láthatjátok. 
   
 • +1: Tengeri fecske (Glaucus Atlanticus)
tengeri fecske
Tengeri fecske/Kék fecske
Forrás: mother-earth.xyz


Különleges tulajdonságuk: biztos, hogy erről az állatról simán mintáztak volna Pokémont, ha tudták volna, hogy létezik ilyen. Vagy mintáztak is róla? Ez egyébként egy csupaszkopoltyús csiga faj, mely megtalálható a világ óceánjaiban a mérsékelt övi és trópusi vizekben egyaránt. Ellenáll a veszélyesen mérgező portugál gálya mérgének is, ez jelenti egyik fő táplálékát, gyakori náluk a kannibalizmus is.

 Borítókép forrása: dorkly.com

Hozzászólások