Charlie Sheen

Charlie Sheen

Charlie Sheen sokak kedvence színésze, ám mostanában nem a tehetségét hangsúlyozza a média, a hírek inkább arról szólnak, hogy lehetetlen megsaccolni, hány nőt is fertőzött meg HIV-betegségével a színész. Sheen HIV- fertőzöttségét 2015. november 17-én hozta a világ tudtára a Today című műsorban, ahol azt is elmondta, hogy komoly pereskedésre számít, mivel rengeteg nőhöz volt köze az évek során.

 

Charlie Sheen, eredeti nevén Carlos Irwin Estévez New Yorkban született, 1965. szeptember 3-án. Apja szintén híres színész, Martin Sheen. 2 bátyja van és egy húga, ők is a színészi pályát választották. Érdekesség, hogy Charlie úgy lett világhírű színész, hogy az érettségit csak 48 éves korában tette le, ebből is látszik, hogy a tehetséges embereknek nincs szüksége a diplomára. A nagyszülők egyébként született galíciaiak, így tévesen titulálják őket spanyol leszármazottnak.

Színészet, elvonó és kapcsolatok

sheen1
Fiatalon
Forrás: irishmirror.ie

Charlie-t már fiatalon vonzotta a színészet világa, kíváncsian követte figyelemmel apja pályafutását. Mindössze 9 éves volt, mikor kapott egy kisebb szerepet édesapja soron következő filmjében, a The Execution of Private Slovikban. A középiskolában amatőr filmeket készített bátyjával, Emilioval valamint iskolai barátaival. Néhány héttel az érettségi előtt kizárták az iskolából rossz osztályzatai és lógásai miatt, annak ellenére, hogy kiváló baseball játékos volt.

Tényleges filmes karrierje 1984-ben indult, mikor Patrick Swayze mellett játszott a Red Dawn (Vörös hajnal) című hidegháborús tini drámában. Miután eldöntötte, hogy színész lesz, felvette a Charlie Sheen művésznevet. Az egykori középiskolai barátnőjétől, Paula Profittól 1984. december 12-én megszületett első gyermeke, Cassandra

Első igazi főszerepét a vietnami háborúról szóló drámának, a Szakasz című filmben játszhatta el. 1987-ben újra édesapjával játszhatott együtt a Tőzsdecápákban1988-ban testvére, Emilio ellenfeleként jelent meg a A vadnyugat fiaiban, majd 1990-ben Tökös ötösben

1990 januárjában Sheen véletlenül meglőtte akkori menyasszonya, Kelly Preston karját, aki nem sokkal ezután felbontotta az eljegyzést. A 90-es években számos felnőtt film színésznőjével került közelebbi kapcsolatba, első felesége azonban Donna Peele modell volt, házasságuk azonban csak 1 évig tartott. 

1996 decemberében letartóztatták és azzal vádolták, hogy megtámadta barátnőjét dél-kaliforniai otthonában. Akkor kétévi próbaidőre bocsátották, de '98-ban saját apja újra bezáratta, mivel kokain túladagolás miatt megszegte a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit. A hatóságok kötelezték, hogy rehabilitációs programon vegyen részt. Ezekben az években a Nagy durranás filmekben és a Nagy csapat filmekben is szerepelt. 

sheengyerek
Sheen fiaival: Bobbal és Max-szel
Forrás: people.com

1999-ben magát alakította A John Malkovich- menet című filmben, majd szerepet vállalt a Scary Movie és a Horrorra akadva részéiben is. 2000-ben debütált Charlie Crawford szerepében a Spin City-ben, vagyis a Kerge városban, miután Michael J. Fox kiszállt a sorozatból. Alakításával kiérdemelt egy ALMA Awards jelölést és a Golden Globe díjat.

2003-ban tűzte műsorára a CBS a Two and a Half Men, vagyis a Két pasi meg egy kicsi című szórakoztató vígjátéksorozatot. Charlie Harper karakterét mintha ráírták volna, hisz az általa megszemélyesített figura egy igazi csajozós, munkakerülő, laza “rossz fiú”. Ezzel a szereppel összegyűjtött egy ALMA Award, három Emmy-díj és két Golden Globe-díj jelölést. 2011 januárjában azonban nyilvánosan tett becsmérlő megjegyzéseket a sorozat alkotójára, Chuck Lorre-ra, karakterét így kiírták a sorozatból valamint a Warner Bros is kitiltotta őt további produkcióibólA 8. évadban, melyben még szerepelt epizódonként 1.800.000 dolláros fizetést kapott.

2001-ben egy forgatáson ismerte meg Denise Richards-ot, 2002 június 15-én pedig oltár elé is álltak. Kapcsolatukból 2 lánya született: Sam és Lola Rose. 2005 márciusában Richards beadta a válókeresetet, a színész alkohol-és kábítószer problémáira valamint erőszakos viselkedésére alapozva. A színész azonban nem tanult a hibájából, 2008-ban újra oltár elé állt: ebből a kapcsolatból iker fiai születtek. 

Érdekességek

Már 1994-ben saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-nElvégezte a katonai alapkiképzést a hiteles előadás kedvéért a Szakasz és az Elitkommandó című filmek forgatása előtt. Az észrevehető heg az arcán a Porschetolvajok forgatása közben történt robbanás következménye. Állát nyolc öltéssel kellett összevarrni.

2004-ben egy  mellrák elleni adománygyűjtő programjának szóvivője volt, mely szerint az összegyűlt több millió dollárt kutatási célokra használják fel. 2006 óta donorja és elkötelezett támogatója az AIDS ellenes kampánynak. 2009-ben odaítélték neki az AFA Angel Award-ot is. 2012. július 16-án 1 millió dollárt adományozott az USO-nak. Ez minden idők egyik legnagyobb összege, amit morale-boosting szervezetnek ajánlottak fel.
 

sheenjo
Sheen, élete legnehezebb helyzetében
Forrás: maszol.ro

Coming out

A színész 2011-ben tudta meg, hogy HIV fertőzött, azonban ezt 2015 végéig próbálta titokban tartani, így 4 éven keresztül fizetett, összesen 2,5 milliárd forintot aktuális szeretőinek, hogy ne árulják el titkát. A színész a Today showban számolt be betegségéről, amely valódi kínszenvedés volt számára, sokak szerint azonban épp azt kapta az élettől, amit megérdemelt.

Apja így nyilatkozott a bejelentésről: "Már hónapok óta készült arra, hogy nyilvánosság elé álljon, mi pedig a bátorítottuk őt. Aztán mindig visszakozott, mert azt hiszem olyan volt számára ez, mintha a kivégzésére készülne. Reggel csak ültem a tévé előtt, és néztem a fiamat, amint nyilvánosságra hozza a legmélyebb, legsötétebb titkát, és nem hittem, hogy létezik ekkora bátorság, mint aminek a szemtanúja voltam. Hagytam is neki egy üzenetet, amelyben az állt, hogy Ha bennem is ennyi bátorság lenne, megváltanám a világot."

Charlie Sheen azóta életmódot váltott: edz, egészségesen él, nem iszik alkoholt és a családjával tölti idejét: "Jelenleg az edzésről, a diétáról szólnak a mindennapjaim. Nem járok csajozni, alig iszom. Épp ez a kombináció volt a felelős az önutálatomért, és szégyellem mindezt. Akkoriban az volt a célom, hogy távol tartsam magam a valóságtól, aztán egy nap felébredtem, és azt mondtam magamnak: Ettől jobbat érdemlek."

Erre mondjuk mi azt, hogy megváltozni soha sem késő, így jó egészséget, kitartást és boldog születésnapot kívánunk Charlie Sheennek.

 

Borítókép forrása: ign.com

Hozzászólások