Napokon belül kilőhetik a tömeggyilkos elefántot?!

Napokon belül kilőhetik a tömeggyilkos elefántot?!

2017-08-11

Keleti-India egyik tartományát hónapok óta egy őrjöngő elefánt tartja rettegésben. Az állat már 15 ember haláláért felel: ez az oka annak, hogy a vadőrség tisztviselői radikális lépésekre szánták el magukat. Az állatot napokon belül kilőhetik, amennyiben más módon nem sikerül megfékezni.

elefanttamadas
Indiában a vadállatok minden nap megölnek legalább egy embert, állítja a statisztika
Forrás: IndiaWilds

A környékbeli vadőrök és elefántvadászok Jharkhandben gyűltek össze szerdán, miután kedden a hírhedt elefánt újabb embert taposott halálra- meséli az Állami Erdő- és Vadgazdálkodási Társaság főnöke,  LR Singh. Az elefánt már jó ideje tartja rettegésben a környékbelieket: márciusban Biha tartományban három embert taposott halálra, majd azóta a szomszédos Jharkhand tartományban már 12 ember életét ontotta ki.

A környéken élők állandó félelemben élik mindennapjaikat, de a legnagyobb veszélyben a Paharia törzs van, mivel az állat alapvetően az ő területükön tartózkodik, a hegyekben. Singh határozottan állítja, hogy valamit most már tenni kell, nincs okuk a várakozásra. "Egy egész csapatom van itt képzet vadászokból és éppen azt vitatjuk meg, hogy mit tehetnénk az állat megfékezése érdekében. Az egyik lehetőség az, hogy valamelyikünk kilövi az elefántot. Ez azonban csak a legvégső megoldás és még alszunk rá egyet-kettőt."

szafari
Az elefántok még a turistákat is megtámadják néha, akik szafarin vannak
Forrás: YouTube

Az elefánt minden valószínűség szerint elcsatangolt a csordájától és elveszettnek érzi magát, illetve éhezik, ezért ront rá olyan gyakran a közeli falvak lakóira. Évente 60 ember hal meg elefánttámadásokban az erdős Jharkhand tartományban. Az elmúlt három évben összesen 1100 ember lelte halálát az országban tigris- vagy elefánttámadás következtében. A Környezetvédelmi Minisztérium adatai szerint Indiában minden nap minimum egy ember életét veszti valamilyen állattámadás következtében, a legtöbb halálos balesetet azonban egyértelműen elefántok okozzák.

"Az összecsapások pedig egyre gyakoribbak az emberek és az állatok között, mivel a lakosság egyre több erdőt irt ki valamilyen ipari tevékenység céljából, vagy annak érdekében, hogy településeket hozzanak létre."- teszi hozzá Singh.

Borítókép forrása: Snopes.com

Hozzászólások