Mi az ideális korkülönbség?

Mi az ideális korkülönbség?

2016-08-01

A legújabb kutatások adataiból az tűnik ki, hogy a párkapcsolatok hossza összefüggést mutat azzal, hogy hány év van a pár két tagja között. Azt hiszem, ez meglepően hangzik, de ha jobban belegondolunk, van benne ráció: a fiúk nehezebben érnek, míg a lányok pedig általában korábban. De vajon mit jelent egy, öt vagy tízévnyi korkülönbség egy kapcsolatban?

Az Atlanta Egyetem kutatói nemrég arról kérdeztek meg 3000 embert, hogy milyen tapasztalataik vannak a párkapcsolaton belüli korkülönbségekkel kapcsolatban: ebből pedig kiderült, hogy minél nagyobb a korkülönbség, annál nagyobb az esélye a párnak a szakításra.

Azok a párok, akiknél 5 év volt a korkülönbség, átlagban 18 százalékkal gyakrabban szakítottak, mint akiknél nem volt korkülönbség. Ez egy 10 éves különbségnél már 39 százalékra módosult, míg akik között 20 év volt, azok 95 százalékos valószínűséggel bontották fel kapcsolatukat.

Ezek alapján nem meglepő tehát, hogy a legjobb és legsikeresebb korkülönbségnek az egy év bizonyult. Az ilyen, minimális különbséggel született párok válási rátája mindössze 3 százaléknak mutatkozott!

Más tényezők vizsgálatakor kiderült, hogy azok, akik a gyermekük érdekében házasodtak össze, miután az megszületett, 59 százalékkal kisebb eséllyel váltak el, míg a már házasságban született gyermek esetén 76 százalékos együttmaradási adatot mutatott a statisztika.

Az iskolázottsági szintben való különbség is komoly befolyásoló tényezőnek bizonyult: azok a kapcsolatok, amelyben valamelyik fél sokkal képzetlenebb, 43 százalékkal növelték a válás kockázatát, azonban ha a második házassági évfordulót már megélte a pár, pont ugyanennyivel csökkent a válási arány.

A sztárok világából azonban kerestünk nektek néhány igencsak megdöbbentő korkülönbséget.

  • Sokak kedvence,  Maroon 5 énekese, Adam Levigne és párja, a Victoria's Secret modell Behati Prinsloo között 10 év van, ám eddig úgy tűnik, ők nem olvasták a statisztikákat.
  • Blake Lively és Ryan Reynolds között 11 év van, a színésznő mindössze 28 éves és már gyönyörű kismama!
  • Angelina Jolie most 40 éves, míg Brad Pitt már 52. Köztük tehát 12 év van, talán ezért is nem működik olyan jól a házasságuk?
  • Jonny Depp és Amber Heard is megérik a pénzüket: a lány 29 éves, míg a híres kalóz 52. 23 évet már igencsak nehéz áthidalni, vagy nem?
  • A legnagyobb korkülönbség azonban Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones között van: 25 év eltéréssel látták meg a napvilágot.

A lényeg: ha már minimum 10 éve házasok vagytok, összesen 7 százalék esélyetek van a válásra! Írjátok meg a korkülönbségeteket és a sikereiteket!

Borítókép forrása: tv3.ie

Hozzászólások