Megtalálták a világ legidősebb emberét, aki 145 éves

Megtalálták a világ legidősebb emberét, aki 145 éves

2016-08-29

Indonéziában mostanában fedezték fel a világ legidősebb emberét. Állítása szerint hivatalos papírokkal tudja igazolni, hogy 1870 decemberében született.

Mr Gotho elmondása szerint már 1992 óta készül a halálára, akkor már egy sírkövet is készíttetett magának, ám 24 évvel később még mindig él. Túlélte 10 testvérét, 4 feleségét és a gyerekeit. Egy dolgot szeretne már csak, meghalni. Az elmúlt 3 hónapban úgy kellett fürdetni és kanállal etetni, nagyon törékeny és gyenge.

mr gotho id
Mr Gotho igazolványa a bűvös dátummal
Forrás: telegraph.co.uk

Az indonéziai nyilvántartási hivatal munkatársa szerint is teljes mértékben megerősíthető, hogy az úr 1870. december 31-én született. Ha ez tényleg így van, akkor elveszi a legidősebb ember címet a francia Jeanne Calment-től, aki 122 éves korában halt meg.

Több ember is van a világon, aki idősebbnek mondja magát, ám hivatalos és megdönthetetlen bizonyítékok híján nem kaphatják meg a címet.

Mr Gotho a napjait már csak rádiózással tölti, ugyanis a rossz szeme miatt TV-t nem igazán tud nézni. Megkérdezték tőle, hogy mi a hosszú élet titka, ő csak ennyit válaszolt: „A recept: csak türelem.”

Borítókép forrása: thedeadpool.rip

Hozzászólások