Az XL-es bébik sikeresebbek lesznek?

Az XL-es bébik sikeresebbek lesznek?

2016-09-19

Angliában félmillió babát követtek figyelemmel a születésüktől fogva, és azt vizsgálták, hogy milyen összefüggés van az intelligenciájuk és a fejméretük között.

A UK Biobank félmillió ember bevonásával vizsgálta, hogy milyen összefüggés van a testi és lelki állapot, a gének, valamint a sikeres életút között. Arra a megállapításra jutottak, hogy a nagyobb fej-körméret és agytérfogat összefügg a magas intelligenciával, tehát az XL-es babák nagyobb valószínűséggel lesznek okosak és sikeresek.

A legújabb eredmények a Molecular Psychiatry folyóiratban jelentek meg, melyben megállapítják, hogy jelentős összefüggést fedeztek fel a kognitív tesztek eredményei és a gyermek intracraniális térfogata illetve fejkerülete között. A kutatást vezető Prof. Ian Deary szerint vannak bizonyos génvariánsok, amik ismételten a magasabb intelligenciához kapcsolhatóak. Ebben annyira biztos, hogy szerinte a jövőben egy DNS teszttel meg lehet majd határozni, az adott gyermeknek mennyi esélye van, hogy egy egyetemre bekerüljön.

Ti mit gondoltok, igazuk van a tudósoknak vagy tévednek?

Borítókép forrása: hongkiat.com

Hozzászólások