Edz hatékonyan ezekkel az eszközökkel!

Edz hatékonyan ezekkel az eszközökkel!

A modern öltözetet modern sportolóknak találták ki, így már a legkülönbözőbb módokon mérhetjük és javíthatjuk teljesítményünket ruháinkkal, kiegészítőinkkel.

1. Okos zokni, ha futni tanulnál

okoszokni
Ezzel megtanulhatsz futni!
Forrás: technewsworld.com

A Heapslyon nevű redmondi cég egy egészen érdekes módot választott a sporttevékenység monitorozására: zoknin keresztül gyűjtik az adatokat. Az aprócska eszköz 3 részből áll: nyomásérzékelőkkel felszerelt, mosható zokniból, egy bokán elhelyezhető szenzorból és az ezekhez Bluetooth-on keresztül kapcsolódó mobil alkalmazásból. Az okos zokni figyeli a mozgásunkat és figyelmeztet az alkalmazáson keresztül, ha valamit nem megfelelően csinálunk, így kifejezetten azoknak ajánlott, akik szeretnék megtanulni, hogy fussanak helyesenA kütyü ára: 199 dollár. A termék itt érhető el.

 

2. Okospóló

A Hexoskin Smart fejlesztői piacra dobták pólójukat, amely figyeli a pulzust, a légzésszámot, monitorozza mozgásunkat és képes megmérni az elégetett kalóriákat, illetve figyelni alvásunk minőségét is. A mért információkat saját androidos vagy iOS alkalmazására továbbítja, amennyiben pedig szinkronizáljuk számítógépünkkel, azon is elemezhetjük a program által alkotott grafikonokat. Nem muszáj a gyártó alkalmazását használni, ugyanis a kütyü szinkronizálható a Runtastic, Runkeeper, Endomondo és Strava programokkal is. Ára: 399 dollár. Az árusító bolt honlapját itt éritek el.

3. Izomstimulátor

antelop
Izomstimulálással keményebb az edzés
Forrás: ingiegogo.com

Az Antelope a sportruházat és a technológia ötvözése, egy izomstimulátor képében. A pólóként, nadrágként, lábszárvédőként megvásárolható kiegészítő német tervezői azt ígérik, hogy az ő ruháikban végzett munka a hagyományos edzésekhez képest sokkal hatásosabb, jobban fejlődik az izomtömeg. Mindezt olyan elektródákkal érik el, amelyek stimulálják a különböző izomcsoportokat. A rendszer pedig Bluetoothon keresztül kapcsolódik mobilunkhoz, ezen keresztül vezérelhető az edzések hossza, intenzitása és az izomstimulálás frekvenciája is. Konkrét ruhafélétől függően az ár 250 és 1350 dollár között mozog.

 

+1 érdekesség: Lumos bukósisak

csodasisak
A legmenőbb biciklis kellék
Forrás: lumoshelmet.co

A sisak figyeli a kerékpározás sebességét, illetve a benne lévő szenzor fékezés esetén felkapcsolja a sisak hátulján lévő féklámpát. A homlok felé eső részre egy erős fényű fehér ledsor került. A sisak oldalán irányjelzésre szolgáló narancssárga led izzókat találunk, amelyet a kormányra szerelhető index gombokkal vezérelhetünk. Az okos sisak ára csak 165 dollár. Hozzájutni pedig itt lehet.

Összeállítás: HVG

Borítókép forrása: engaget.com

Hozzászólások