A posztolás és a lelki problémák kapcsolata

A posztolás és a lelki problémák kapcsolata

A szakemberek szerint egyes emberek kényszeres posztolása lelki problémákra utal.

A sportfanatikusok imádnak már a kora reggeli edzésükről is a Facebookon is tudósítani. Közülük sokan nem tudják de a reggeli edzés nagyon megterhelő az ízületek számára, szóval ezzel inkább ártanak, mint használnak testüknek.

A londoni Brunel Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, miért akarják az edzésőrültek megosztani szokásaikat a nagyvilággal. A válasz pedig nem éppen hízelgő, mivel ezekről a folyton, minden edzést közzé tevő emberekről kiderült, hogy nárcisztikus hajlamokat mutatnak. Az elsődleges céljuk ezekkel a bejegyzésekkel az, hogy büszkélkedhessenek, mennyi időt és erőt fordítanak a tökéletes alak elérésére. Ráadásul az ilyen posztok általában több Like-ot is gyűjtenek, mint más témájú bejegyzések, mivel sokan elismerően tekintenek az elvégzett munkára, azaz ilyen ismerősünk eléri célját: dicséreteket zsebel be és boldoggá teszi, hogy beszélnek róla.

A nárcisztikus embereket nem érdeklik azok, akiknek nem tetszik a  hencegésüknek, mivel az köti le figyelmüket, hogy mennyien imádják őket a kitartásukért."

Borítókép forrása: zviling.com

Hozzászólások