Az online pornó impotenssé tesz!?

Az online pornó impotenssé tesz!?

Mostanában egyre több férfit kezelnek erektilis diszfunkciókkal, ami pedig arra vezethető vissza, hogy a férfiak teljesen online pornó függővé váltak az elmúlt pár évben. A férfiak egyre kevésbé érzékenyek és fogékonyak már a nők látványára, így a hálószobában nem képesek túl jól, vagy leginkább sehogy sem teljesíteni. Ezt pedig az okozza, hogy már egyáltalán nem találják vonzónak párjukat  a pornóban látott cicababák látványa után.

 
noszex
A hálószobai problémákat a kapcsolat szenvedi
Forrás: Getty Images

A szakértők az elmúlt 5 évben hihetetlenül sok fiatal férfit kezeltek erekció zavarokkal, ami a pszichológusok szerint arra vezethető vissza, hogy túl sok pornót néznek, mióta ennyi online elérhető oldal van. A férfiak a grafikusan megjelenített tartalom miatt szenvednek az erekciójuk megtartásával, az okostelefonok pedig csak méginkább rontottak a helyzeten: így az online tartalmak már tényleg bárhol, bármikor elérhetőek.

Az erekciós zavarok nem az idősebb korosztály érintik főleg, hanem a fiatalokat. Angela Gregory, a Nottingham kórház specialistája elmondta, hogy azok a férfiak, akik korábban erekciós zavarokkal küszködtek, idősebbek voltak, és általában a cukorbetegség vagy szív- és érrendszeri problémák tették lehetetlenné számukra az izgalomba kerülést. Most azonban már más a helyzet. "Ezeknek a fiatal férfiaknak nincs szervi bajuk, minden leletük rendben volt. Így az első kérdések, amiket felteszünk nekik, ha ilyen problémákkal keresnek minket, azok az önkielégítéssel és a pornónézési szokásokkal kapcsolatosak. Rájöttünk, hogy ezek nagyban befolyásolják azt, hogy képesek-e erekciót elérni partnerük jelenlétében."

Egy Nick nevű fiatal férfit interjúvolt meg a BBC, aki így nyilatkozott: "15 évesen kezdtem pornót nézni, online. Annak ellenére, hogy szeretnék szexuális kapcsolatot létesíteni a partneremmel, ez szinte lehetetlennek tűnik néha, mivel az erekció az agyamban a pornónézéshez társul." A férfi tehát egyértelműen a pornónézést tartja az egészségét károsító tényezőnek, mivel bevallotta, hogy általában napi 2 órát, vagy még ennél is több időt töltött erotikus filmeken való élvezkedéssel naponta. Nick azt is bevallotta, hogy egy idő után már csak az extrém filmekben talált elég izgalmat magának. "Egy idő után hiába feküdtem órákat egy lánnyal összesimulva, csókolózva, egyszerűen nem volt képes arra, hogy felizgasson. Így annak ellenére, hogy vonzó volt a lány és szerettem volna lefeküdni vele, egyszerűen képtelen voltam a szexuális aktusra."- nyilatkozta a huszonéves srác.

A kezelések után a srác libidója jobban működött, mint új korában és végül képes volt együtt lenni azzal a lánnyal, aki tetszett neki, ráadásul élvezte azt. "Néhány évnyi kihagyás után végre képes voltam a flörtölés után komolyabb kapcsolatot is létesíteni azzal a lánnyal, akivel szerettem volna. Csodás volt!"

A Journal of Sexual Medicine az a folyóirat, ami a szexuális betegségekkel foglalkozik, egyik cikkükből pedig kiderült még 2014-ben, hogy 4 impotens férfi közül legalább egy 40 év alatt volt. A Behavioural Sciences Journal szerint pedig az online pornó nézés legalább annyira súlyos függőséget okoz, mint a drogfogyasztás, ráadásul ugyanúgy élvezhetetlenné teszi a szexuális együttléteket, mint a drogok, ráadásul a szexuális étvágyat is csökkenti.

A pornófüggőséget ugyanúgy kezelik, mint a dohányzást, vagy az alkoholfogyasztást, pedig egészségügyileg sokkal károsabb lehet, ha belegondolunk következményeibe, mint az előző kettő. Továbbá az is komoly problémát jelent, hogy társadalmilag elfogadott a pornóipar termékeit nézni.

A pornónézés hatásáról készült, meglehetősen érdekes BBC videót itt tekinthetitek meg.

 

Boríókép forrása: Getty Images

Hozzászólások