A gyakori intim mosakodás árt a nők egészségének

A gyakori intim mosakodás árt a nők egészségének

A legújabb felmérések szerint a mosakodás és fürdés gyakorlatilag civilizációs betegség. Bőrfelületeink baktériumflórája egyszerűen nem képes regenerálódni, ha túl gyakran mossuk azokat, ráadásul mindenféle vegyszert is magunkra kenünk a különböző tusfürdőkkel, szappanokkal és samponokkal.

A kutatók óva intik a nőket attól, hogy a vaginájukat kimossák, mivel az ott lévő baktériumok okkal vannak ott: hogy szervezetünket védjék a kívülről érkező, arra káros kórokozóktól. A beleinkben található a legtöbb baktérium, azután pedig a vagina következik: a bennük levő tejsavbaktériumok azért lakják ilyen számban az intim területeinket, hogy más fajok ne tudjanak itt megtelepedni és ne legyen esélyük fertőzést kialakítani.

A nők sajnos gyakorta mossák az intim területeiket belülről is, a maximális higiénia elérése érdekében, pedig ezzel épp, hogy ártanak maguknak és egészségüknek. A Texasi Egyetem friss kutatásai szerint a nőknél az intim mosakodás duplájára növeli a méhnyakrák esélyét és hosszú távon 26 százalékkal növeli meg a HPV, azaz a Humán papilloma vírus elkapásának kockázatát.

A köröm alól is rengeteg féle baktérium juthat a vaginába! A normál tisztulási folyamatok során úgyis minden felesleges anyag kiürül, nincs szükség a külső beavatkozásra.

Borítókép forrása: femina.hu

Hozzászólások