Wednesday, May 22, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Ductape ipari szalag

A ductape kifejezés a köznyelvben kevésbé ismert, de ha ragasztószalag, vagy szigetelőszalag fogalmakat használjuk, akkor bizonyára mindenkinek ismerős ez az…

Szerző:Sebes Antónia , in Webáruház , at 2020.04.17.

A ductape kifejezés a köznyelvben kevésbé ismert, de ha ragasztószalag, vagy szigetelőszalag fogalmakat használjuk, akkor bizonyára mindenkinek ismerős ez az építőipari termék. A ductape kifejezést az angolból vettük át, a legtöbb esetben azonban mi mégis szigetelőszalag, ragasztószalag kifejezéseket szoktuk használjuk. Tulajdonképpen mi is az a ductape? Olyan építőipari műanyag tekercs, amely segítségével a kisfeszültségű elektromos vezetékek csatlakozási pontjaira tekerve elszigetelhetőek a környezettől és egyúttal egymástól is, az esetleges áramütést ezzel elkerülve. Tehát a villanyszerelésben is ismerté vált ez a típusú ragasztószalag, de a hétköznapokban, olyan helyzetekben is életmentő lehet, amely igencsak távol áll a villanyszereléstől.

Ami a termék legáltalánosabb tulajdonságait illeti, magas rögzítő erővel rendelkezik, remek a tépőszilárdsága, és ez által vélik a használhatósága olyan népszerűvé. Figyelembe véve, hogy az egyik oldala ragasztófelület ezért hosszútávon nem alkalmazható, mivel a napfény és hőhatás kiszárítja. Ennek elkerülése érdekében cseréljük egyre gyakrabban, vagy a megkezdett tekercset igyekezzünk felhasználni. A gyerekek körében is népszerű, ezért, ha egy félig felhasznált ductape tekercset találnak, garantáltan összeragasztanak vele mindent. Ilyen értelemben nem kérdőjelezhető meg az, hogy az eredeti szolgálatát túllépte már, és így gyakorlatilag nem találunk olyan élethelyzetet, amelynek megoldásában nem használható ez a remek építőipari termék.