Wednesday, July 24, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

Az emberi szeretet a legnagyobb áldás

Idővel mindenkiben megfogalmazódik az egyik legnehezebb kérdés, ami csak szöget üthet a fejünkben. Vajon mi a létezésünk célja, miért születtünk…

Szerző:Szerkeszto , in Szolgáltatás , at 2022.08.20.

Idővel mindenkiben megfogalmazódik az egyik legnehezebb kérdés, ami csak szöget üthet a fejünkben. Vajon mi a létezésünk célja, miért születtünk erre a világra? Nagyon nehéz erre megtalálni azokat a válaszokat, amelyek megnyugtatják a lelket, ám az emberi szeretet egyike azoknak az érzéseknek, amelyekben megtalálhatjuk a megnyugvást. Persze megesik, hogy a felismerésig vezető út hosszú és fájdalmas tapasztalatokkal teli.

Az anyagi jólét hajszolása, ami a legtöbb esetben nem okoz valódi boldogságot, sokaknál elfedi azokat a valódi értékeket, amelyek tartalmasabbá tehetik az életünket. Legyen szó a körülöttünk lévő emberekről vagy az elesettek megsegítéséről, az emberi szeretete ereje hatalmas. Minden akadályt képes legyőzni és nem ismer határokat. Segítségével bármilyen nehéz helyzetből van kiút és a kétségbeejtő helyzetek is könnyedén megoldhatóak. Az emberi szeretet a maga nemében páratlan, közel oly tiszta, mint az Isten szeretete.

Nem vár viszonzást, odaadó és gyógyító erővel bír, még a legmélyebb sebet is képes eltüntetni. Pontosan emiatt kell megtanulnunk jól használni és kitárni a szívünket mindenki irányában. Amikor pedig egy pillanatra bizonytalanná válunk és azon gondolkodunk, hogy mi az igazi boldogság, mindig jusson eszünkbe, hogy az, ha szeretünk és szeretve vagyunk. Ez ad valódi értelmet a létezésünknek és csak így érhetjük el a valódi lelki egyensúlyt. Körbevehetnek minket a legdrágább holmik, ha csak a tárgyi dolgokra fókuszálunk, akkor sohasem tudjuk meg, hogy mi az igazi boldogság.

Ugyancsak elengedhetetlen a hit és az, hogy a fogyasztói társadalomtól merőben eltérő szemmel tekintsünk a saját helyzetünkre. Vegyük észre, hogy mennyire szerencsések vagyunk és fedezzük fel a körülöttünk lévő világban rejlő szépségeket. Amikor egy beteget kérdezünk arról, hogy mi az igazi boldogság, akkor biztosan azt a választ kapjuk, hogy az egészség a legfontosabb. Adjunk hálát azért, hogy életerősek vagyunk és soha egy pillanatra se felejtsük el, mindez Isten kegyelméből lehetséges.