Monday, June 17, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

A szélvédő javítás nagyszerű lehetőség!

Gyakran előfordul, hogy az útról felpattanó apró kavics megsérti az autó szélvédőjét. Sokaknak eszébe sem jut a szélvédő javítás lehetősége,…

Szerző:Szerkeszto , in Webáruház , at 2022.02.03.

Gyakran előfordul, hogy az útról felpattanó apró kavics megsérti az autó szélvédőjét. Sokaknak eszébe sem jut a szélvédő javítás lehetősége, ráadásul gyakran észrevétlenül történik a sérülés. A tél nem a legoptimálisabb időszak a gépkocsivezetőknek. Nem elég a reggeli motormelegítés, hó- és jégeltávolítás, az utakon is ilyenkor keletkeznek a legcsinosabb kátyúk. A morzsolódó aszfalt pedig sörétes puskaként lövöldözi az apró kavicsdarabokat.

Aztán a hőmérsékleti változások hatására az apró lyukakból monstrumnyi repedés lesz és a szélvédő javítás már szóba sem jöhet. Pedig ez egy gyors és olcsó beavatkozás, szinte láthatatlan a beavatkozás helye. Ehhez viszont tudni kell, hogy az idő múlásával piszok kerül a sértett felületre, ami rontja a javítási esélyeket. Végül pedig repedés keletkezik és a teljes szélvédőcsere elkerülhetetlen lesz. Javasoljuk, minden komolyabb út után ellenőrizze a szélvédőt és ha hibát talál, ne habozzon felkeresni minket! Többféle megoldást is kínálunk, hogy a szélvédő javítás minél zökkenőmentesebb legyen.

Szélvédő repedés esetén mi a teendő?

Az autó szélvédője nem csupán az időjárási viszontagságoktól képes megvédeni minket, de egy szerencsétlenség alkalmával is jóval nagyobb biztonsági szerepkör jut neki. Persze ez csak a teljesen ép üvegre igaz, a szélvédő repedés ebből a szempontból megsemmisíti ezt a funkciót. Az előbbi állítás azzal magyarázható, hogy az utóbbi évek autógyártásában az üvegfelület 20 százalékkal nőtt, így a karosszéria merevségéért jelentős százalékban az első szélvédő felelős.

De a megfelelő látásviszonyokért és egyebekért is. Ennyit a biztonságról. Hogy néz már ki egy szélvédő repedés? Ki akar olyan kocsival furikázni? Sajnos a kátyúkkal gyakran tarkított utakon, főleg a téli időszakban, nagyon gyakran alakul ki a felverődött aszfaltdarabkák után kisebb-nagyobb sérülés az üvegen. Az egész apró lyukakat javítani is lehet, de amikor szélvédő repedés keletkezett, azon már csak a csere segít. Honlapunkon könnyen kiválaszthatja a hatalmas készletünkből az Önnek megfelelő üveget, mi pedig a szervizautónkkal vagy a műhelyünkben a rendelkezésére állunk.