Monday, June 17, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

A megoldás a karosszériavédő fólia

Sokaknak szemük fénye a személygépkocsijuk, érzelmi és anyagi megfontolásból is mindent megtesznek azért, hogy megóvják a járművet. A kavics- és…

Szerző:Sebes Antónia , in Szolgáltatás , at 2020.09.15.

Sokaknak szemük fénye a személygépkocsijuk, érzelmi és anyagi megfontolásból is mindent megtesznek azért, hogy megóvják a járművet. A kavics- és kőfelverődés elleni védelem egyik legpraktikusabb eszköze a karosszériavédő fólia, amelyet a Car Protect Center forgalmaz. Az öngyógyuló fólia remekül megvédi a kocsit, a kisebb karcolások pillanatok alatt eltűnnek róla, ráadásul szép fényes, olyan a gépkocsi, mintha éppen most gurult volna ki a gyári fényezésről.

Melyik részét védjük?

Alapvetően érdemes az egész autót beborítani a pontosan, milliméterre precízen vágható karosszéria védő fóliával, ám vannak részek, amelyeket végképp fontos megóvni. Evidens, hogy a lökhárítót fóliázzuk, hiszen ez a rész van leginkább kitéve a kőfelverődésnek. Ajánlott a motorháztető védő fólia használata is, amely megóvja a sárvédők első részét és a visszapillantó-tükröt is. Az egészen precíz emberek azt választják, hogy az autó teljes felületét bevonják a karosszériavédő fóliával, mert tudjuk, hogy működik ez: biztosan oda pattan egy kavics, ahová nem várjuk. Sportautóknál egyébként érdemes a hátsó kerék szélesítését is lefedni a kőfelverődés ellen, mert az autó is sok kavicsot ver fel. Amennyiben csak egy-egy részeit vonják be a karosszéria védő fóliával, egy nap alatt elkészülnek vele a központban, a teljes vagy majdnem teljes fóliázáshoz három-négy napra van szükség.