Wednesday, May 22, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

A lábszárfekély kezelése a szokásaink megváltoztatásával kezdődik

A krónikus sebesedéssel járó kórképek jellemzően az idősebb nők és férfiak esetében meghatározóak. A lábszárfekély kezelése hosszadalmas folyamatot takar. A…

Szerző:Szerkeszto , in Webáruház , at 2021.11.16.

A krónikus sebesedéssel járó kórképek jellemzően az idősebb nők és férfiak esetében meghatározóak. A lábszárfekély kezelése hosszadalmas folyamatot takar. A komplex ápolás alkalmával eltávolítják az elhalt részeket, a sebet kitisztítják és kompresszió alá helyezik. Az orvosi ellátást követően, az otthonunkban folytatódik a lábszárfekély kezelése. Járulékos tünetként előfordulhat viszketés és láb dagadása, amit speciális krémmel és a végtagok felpolcolásával enyhíthetünk.

Rendszeres sétával, lábfejünk átmozgatásával fokozhatjuk a vér keringését. Ugyanebben segít a bőrön keresztül felszívódó szén-dioxid gáz, ami kitágítja az ereket, ezáltal az oxigénnel való ellátottság megnövekszik a szövetekben. Képes hatékonyan támogatni a gyógyulást a kezdeti fekélyek megjelenésekor, a lelassult keringési rendszer pedig felfrissül általa. Akinél már jelentkezett valaha a betegség, fokozottan ügyeljen a megelőzésre, hogy a lábszárfekély kezelése ne válhasson újra indokolttá! Érintettség esetén ugyanis fennáll az ismételt kialakulás lehetősége.

Az érszűkület tünetei lábon is bármikor jelentkezhetnek

Az alsó végtagokon előforduló artériás szűkület jellegzetes ismérve a terhelés következtében fellépő fájdalom. Az érszűkület tünetei lábon kimondottan lassan és sok esetben észrevétlenül bontakoznak ki. Ez jó és rossz hír egyaránt. Jónak számít ugyanis abban a tekintetben, hogy a hosszadalmas lefolyás miatt időben elcsíphetjük a problémát és ezáltal megelőzhető a súlyosbodás. Rossz hír viszont, hogy éppen a sokáig elhúzódó, rejtett jellemzők folytán képes kialakulni a betegség anélkül, hogy valaki tudomást szerezne róla.

Az érszűkület tünetei lábon a végtag hidegsége, sápadtsága, a bőr szárazsága főleg, ha egyúttal korpázóan hámlóssá válik, a körmök növekedésének lelassulása, töredezettsége. Súlyos esetben nehezen gyógyuló sebek, fekélyek alakulhatnak ki, amelyek váladékozásnak is indulhatnak. Kellő odafigyeléssel, életmódbeli változtatások beiktatásával az érszűkület tünetei lábon mérséklődnek és panaszmentessé válhatnak.