Monday, June 17, 2024
Miből áll a hét? munkából ?

A Cider modern almabor

Mindig lesznek olyan italok, amelyek teljesen elterjednek, de olyanok is, amelyek lényegesen újnak számítanak. A legjobb példa erre a Cider….

Szerző:Szerkeszto , in Szolgáltatás , at 2022.10.28.

Mindig lesznek olyan italok, amelyek teljesen elterjednek, de olyanok is, amelyek lényegesen újnak számítanak. A legjobb példa erre a Cider. Ezek olyan italok, amelyek egy új és modern kategóriába tartoznak. Leginkább az almaborokhoz hasonlítható, azonban Ciderekről szoktunk beszélni. Természetes almabor és gyümölcslé keverésével készülnek, egy csipetnyi szén-dioxiddal pedig javítják az állagukat.

Egyenesen a palackból, nagyon hidegen isszák, anélkül, hogy ki kellene önteni egy pohárba. A legtöbben azért szeretik, mert enyhe a zamata, egyes esetekben nagyon édes ízűek. A legfelkapottabb Cider az, amelyik almás változatban kapható, de ott van még az eper, lime, szeder és mangó is. Ez az ital, amit már a szupermarketekben árusítanak, általában az alma erjesztéséből készül.

Ez egy nagyon sima ital, maximum 5%-os alkoholtartalommal, ami, egyéni ízléstől függően, egyenként vagy 12 palackos kiszerelésben kapható. Ahhoz, hogy jó állapotban maradjon, hűvös, száraz, napfénytől védett és agresszív szagoktól mentes helyen kell tárolni, legalábbis a gyártó ezeket az utasításokat szokta megadni az üvegen. Ahogyan azt maga a márka is ajánlja, ez az ital ideális baráti összejöveteleken, koktélokhoz vagy bármilyen ételhez.

Ahhoz azonban, hogy ízét a lehető legjobban ki tudjuk használni, nagyon hidegen kell inni, például jéggel. Összességében, a Cider egy egészen új italnak számít, ami végre Magyarországon is egyre elterjedtebbé válik és csak arra vár, hogy meghódítsa a polcokat. Ha egyszer kipróbáljuk, akkor nem akarunk majd mást fogyasztani, de azért nyugodtan játszhatunk a különböző ízekkel.